Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Albariño & Seafood: A Wine & Food Pair gemaakt in Paradise

Oysters and lemon on a bed of ice, with an oyster shucking knife and two glasses of white wine.

Onze gastbijdrager, Jacqueline Coleman, gaat door deze eenvoudige uitdrukking voor het combineren van eten en wijn: Wat samen groeit, gaat samen. Deze keer neemt ze ons mee door het combineren van Albariño en zeevruchten, zowel in het Spaanse als in de Californische Albariño. Blijf lezen om erachter te komen waarom deze koppeling zo goed werkt.

Als we nadenken over alle lekker eten en wijncombinaties, is er altijd een reden achter de manier waarop het gerecht en de wijn elkaar in de mond aanvullen. Voedsel- en wijncombinatie is een wetenschap en een kunst, wat betekent dat er bepaalde formules zijn om te volgen, maar als je eenmaal in die formules bent, kun je een beetje creatief zijn. Er zijn een paar regels waar je je altijd aan moet houden, maar we zullen ons concentreren op een grote die ons begeleidt als we albariño en zeevruchten beschouwen: een wijn- en voedselpaar gemaakt in het paradijs.

Regels voor wijn en voedselparen

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het samenbrengen van eten en wijn is om ervoor te zorgen dat het gewicht van elk hetzelfde is. Het ergste dat je kunt doen, is een zeer zware wijn combineren met een licht gerecht en vice versa. Deze culinaire formule heerst de opperste over veel van de anderen.

Een andere belangrijke formule om te overwegen bij het samenstellen van een goed gepaard diner is "wat samen groeit, samengaat." Dit betekent eenvoudig dat druiven die in bepaalde regio's en klimaten groeien, zeggen dicht bij de oceaan, goed gaan met voedsel dat in een vergelijkbare omgeving wordt opgevoed en geproduceerd, zoals vissen. Een van de meest perfecte voorbeelden hiervan Formule voor eten en wijnparen is albariño en zeevruchten.

The Wines: Spaans en California Albariño

Hoewel de regio Rías Baixas in het noordwesten van Spanje de beroemdste regio is voor kwaliteit Albariño, zijn er steeds meer aanplantingen van Albariño in de nieuwe wereld. Voor deze oefening voor eten en wijnparen zullen we drie Spaanse albariños en twee van smaken Californië. Hoewel ze dezelfde druif zijn, zijn er enkele afwijkingen in deze wijnen die verschillende soorten zeevruchtencombinaties mogelijk maken.

Néboa 2017 Albariño, Rías Baixas, Spanje

Néboa is gemaakt van druiven op 75-jarige wijnstokken gekweekt in leisteengronden, die deze wijn een uniek personage geeft op basis van zijn exacte plaats ter wereld. Er is dominante mineraliteit op de neus, zeker een product van de terroir, samengevoegd met overwegend citroen-citrus fruit. Zachte en evenwichtige mineraliteit in het gehemelte combineert met een klein beetje zoetheid die de frisse zuurgraad verzacht. Schoon en fris met gewicht in de mond, deze wijn zou een uitstekende zijn Wijn om te combineren met zeevruchtengerechten met een beetje kruiden. Nadenken over pittig Garnalen of Thaise zeevruchten.

De zuurgraad is sterk genoeg om wat vet aan te kunnen, dus u kunt zelfs een gerecht met friet of gebakken vissen proberen. Verschoon ook niet meer hartige platen, zoals oester rockefellers met een glas néboa.

La Caña 2017 Albariño, Rías Baixas, Spanje

Jorge Ordóñez was de eerste persoon die Albariño in 1991 aan de VS introduceerde, en hij introduceert nu de wereld zijn eigen wijnen zoals deze uit zijn wijnmakerij in Rías Baixas. De La Caña 2017 Albariño heeft een gewaagde neus van tropische fruitaroma's, met ananas en mango die door de naden barsten. De wijn wordt acht maanden in eik gefermenteerd, waardoor het de mogelijkheid heeft om zijn eigen gewicht en complexiteit te dragen, maar zonder helemaal weg te nemen van de fruitsmaak. Met de hoeveelheid tropisch fruit aanwezig, zou La Caña goed presenteren met witte vistaco's bedekt met mangosalsa of een soort tropische zeevruchtenschotel waar het fruit en de vissen centraal staan.

La Caña Navia 2015 Albariño, Rías Baixas, Spanje

De La Caña Navia is 12 maanden oud in Franse eiken vaten en is een iets zwaardere, pittiger versie van de vorige wijn. Gedroogd fruit en vanille hoogtepunt op de neus, die doet denken aan een tropische fruitspoormix. Fuller Bodied en Soeple, de Navia onderhoudt nog steeds een evenwichtige zuurgraad en mineraliteit in de mond, handelsmerken van een kwaliteit Albariño.

Deze wijn zou het beste zijn met een zwaardere zeevruchtenschotel, zoals een pan aangebraden grouper met beboterde aardappelen, gekookt met een vleugje kaneel. Een andere potentiële combinatie zou een Gegrilde of aangebraden tonijnburger met zoete aioli en een tropische fruit slaw.

La Marea 2017 Albariño, Monterey County, Californië

Met de nabijheid van Monterey Bay zijn de wijngaarden die worden gebruikt om La Marea Albariño te maken ook door de oceaan beïnvloed, zij het door de koele lucht van de Stille Oceaan in plaats van de Atlantische Oceaan. Deze wijn is van de Kristy Vineyard, die zich op de locatie van een oude zeebodem bevindt, dus het is geen wonder dat de wijn de perfecte aanvulling zou zijn voor voedsel dat in de zee wordt gevangen.

De La Marea is gemiddeld met volledig gebalanceerde zuurgraad en sterke citrusfruitsmaken in het gehemelte. Sommige stenen fruit en honingdauw ronden de scherpe randen af ​​voor een flexibele wijn die goed zou combineren met een witte, schilferere vis die licht gebakken is en geserveerd met citroen en kappertjes. Oesters of een krabschotel zou ook een mooie combinatie zijn, rauw geserveerd of met een lichte tempura en een citroenbotersaus.

Tangent 2016 Albariño, Edna Valley, Californië

De raaklijn Albariño is van wijngaarden in het koele klimaat van de Edna -vallei op iets meer dan vijf mijl van de Stille Oceaan. Een lichte stro geel gekleurde wijn, tangent drukt uit met een grote citrusneus gedomineerd door rijpe mandarijn. Scherpe zuurgraad begroet in de mond die leidt tot een lange, schone afwerking. Verse fruitsmaken verzachten op de tong en het algehele gevoel van de wijn is fruit-vooruit en fris.

Een uitstekende wijn voor sushi of Pacific zalmtartaar of licht aangebraden tonijn. Met de Citrus Fruit -afwerking is Tangent een perfecte gehemelte reinigingsmiddel tussen beten van witte vissen sashimi.


Heb je een van deze paren geprobeerd of heb je een eigen favoriet? We willen erover horen! Deel met ons op sociale media door @ te taggenCoravin En @historyandwine.