Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Pittig rundvlees chili -recept - plus vegetarische versie en wijncombinatie

chili winter recipes

Terwijl koeler weer binnenkomt, zijn de meesten van ons standaard voor recepten die gevoelens van warmte en comfort oproepen. Voor ons bij Coravin, Een van die recepten is een klassieke kom chili. Hieronder delen we ons pittige rundvleeschili -recept dat gemakkelijk veganistisch kan worden gemaakt, plus de perfecte wijn om te combineren met beide variaties.

Wat maakt een goede chili?

Zijn het de pittige kruiden, de diepe tomatensmaak of een scheutje limoen? Voor sommige chili -meesters is het een scheutje droge sherry, maïsmeel, cola of chocolade die een chili geweldig maakt. Of je nu een speciaal geheim ingrediënt hebt of niet, we kunnen het er allemaal over eens zijn dat een goede chili een stevige textuur heeft, een vleugje chili -kruiden, een klein beetje zoetheid en goed gaat met een scheutje citrus.

Welke wijn past het beste bij Chili?

California Zinfandel is al lang een koppelingspartner van de pittige boventonen van Chili, ondanks het hogere alcoholgehalte van de wijn (een klassieke nee-nee met hitte). Waarom? Het vet in het rundvlees onderdrukt de warmte van de ethanol, terwijl de zoetheid in het rijpe fruit van de wijn de hitte van de cayennepeper kalmeert. Het is een yin-yang harmonie. Als je ons minder vette vegetarische chili -recept kookt, is Sauvignon Blanc ook een geweldige keuze.

Schenken Een glas en laten we koken.

rond de tafel coravin wijn

Pittig recept voor rundvlees Chili

Om dit pittige rundvlees chili-recept vegetarisch, zelfs veganistisch vriendelijk te maken, hoeft u alleen maar het rundvlees voor stevige tofu te ruilen. Het zal een vergelijkbare textuur lenen en de tofu zal alle smaken van de chili absorberen zonder het olieachtige residu dat rundvlees achterlaat. We kunnen geen favorieten kiezen - ze zijn allebei goed!

Ingrediënten

  • 1 ½ el olijfolie

  • 1 eetlepels tomatenpuree

  • 2 pond rundergehakt (80/20) of stevige tofu

  • 1 grote ui, in blokjes gesneden

  • 6 kruidnagel knoflook, gehakt

  • 1 Rood paprika, in blokjes gesneden

  • 2-3 eetlepels chilipoeder

  • 1 eetlepel grond komijn

  • 1/2 TSP Cayenne (optioneel)

  • 1 15-ounce blik tomatensaus

  • 1 28-ounce blikje in blokjes gesneden tomaten

  • 1 el honing

  • 1 theelepel zout

  • 2 15-ounce blikjes nier, pinto of zwarte bonen, afgetrokken en gespoeld

  • zure room of Griekse yoghurt (voor garnering)

  • Gehakte lente -uitjes (voor garnering)

Routebeschrijving

  1. Verhit olijfolie in een grote Nederlandse oven of pot met zware bodem op middelhoog vuur. Voeg tomatenpuree toe en kook tot een beetje gekarameliseerd, 2 minuten.

  2. Voeg rundergehakt (of tofu) toe en kook 5-6 minuten, af en toe roeren. Voeg ui, knoflook en Rood peper. Kook nog 4 minuten tot het zacht is. Voeg chilipoeder, komijn en cayenne toe (optioneel). Roer om te mengen, 2 minuten koken.

  3. Roer in blokjes gesneden tomaten, tomatensaus, honing en zout. Bedek met deksel en laat koken op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten, af en toe roeren. Ontdek en meng bonen. Kook nog tien minuten op medium, verwarm bonen door en melten smaken.

  4. Schep in kommen en garneer met zure room (of gewone Griekse yoghurt) en lente -uitjes.

Het maken van deze pittige rundvlees of vegetarische chili thuis? Tag ons op sociale, @coravin.