Het wordt steeds warmer hier bij Coravin HQ - de zon schijnt, de temperaturen stijgen en ons team werkt hard om de manier waarop de wereld wijn ervaart te veranderen. Als team werken we graag hard en hard spelen. Voor ons betekent de zomer de hele dag samenwerken en 's avonds wijn drinken op onze favoriete terrasjes of in onze achtertuin. In het weekend gaan we grillen of barbecueën.
Cookouts met de grill (koken met hete vlammen) of BBQ (indirect koken met rook) zijn een vast onderdeel van warm weer bijeenkomsten hier in New England waar Coravin HQ ligt. In deze roundup vind je de beste wijn voor BBQ-maaltijden zoals gegrilde kip, hamburgers en BBQ-ribbetjes.
5 Beste wijnen voor BBQ gerechten en grillen
TL;DR: Bij twijfel kies je voor rosé. Deze verfrissende roze wijn past bij bijna elk gegrild of gerookt gerecht. Lees verder voor meer specifieke BBQ wijnarrangementen.
1. Zoet BBQ-varkensvlees en Zinfandel
Zoete saus vraagt om zoete wijn. Als je varkensvlees rookt dat op smaak is gebracht met zoete BBQ-saus (denk aan honing-BBQ, ahorn-BBQ of de klassieke Sweet Baby Ray's Barbecue Saus), kies dan voor een Zinfandel of Riesling. Deze twee wijnen zijn geweldige instapwijnen als je hoopt wat vrienden kennis te laten maken met je favoriete drankje.
2. Gekruide BBQ steak en Sangiovese
Bij elke zoete optie hoort een pittige. Voor pittige BBQ-saus met zwarte peper in combinatie met biefstuk raden we een medium rode wijn aan zoals de Italiaanse Sangiovese of Spaanse Tempranillo. Beide hebben kersentonen, kruidensmaken en een middelhoge zuurgraad. Je zult ook blij zijn om betaalbare opties van hoge kwaliteit te vinden in je plaatselijke wijnwinkel.
3. Gegrilde kip met sauvignon blanc
Wit vlees gaat goed samen met witte wijn. Voor klassieke gegrilde kip raden we Sauvignon Blanc aan, of als je iets nieuws wilt proberen, is een Vinho Verde zeker een publiekstrekker voor de zomer.
4. Runderburgers en cabernet sauvignon
Wat is een barbecue zonder klassieke rundvleesburgers? Bij dit zomerse gerecht hoort een van 's werelds populairste wijnen, Cabernet Sauvignon, met een Syrah of Shiraz op de tweede plaats. De zwarte fruitsmaken van cabernet sauvignon in combinatie met toetsen van cederhout, specerijen en grafiet passen goed bij gegrild rood vlees en peperige sauzen. Als je moet kiezen tussen cabernet sauvignon en syrah, kies dan cabernet sauvignon voor zwarte gepeperde burgers en syrah voor burgers met een pittige kick.
5. Groentespiesjes en Chenin Blanc
De groenten mogen niet ontbreken. Hoewel groenten vaak een bijzaak zijn bij het koken, hebben ze de potentie om de ster van de show te worden. Onze beste keuze voor gegrilde groenten of vegetarische spiesjes is Chenin Blanc, gevolgd door een witte Bordeaux. Chenin Blanc is een lichte witte wijn met een hoog zuurgehalte en verfrissende aroma's van fruit, kamille en honing.
Op onze shortlist ontbreken gegrilde visgerechten. Voor zalm houden we van iets sprankelend. Voor witte vis kun je die gegrilde kipwijnen dubbele diensten bewijzen. We weten dat er nog veel meer is dat we zouden kunnen toevoegen. Vertel ons wat jij zou toevoegen aan de lijst - tag ons in je BBQ wijnarrangementen op social de hele zomer lang.
Meer van Coravin Gemeenschap
Eten & Wijn
5 van de beste zomerwijnen
Vind de perfecte fles wijn voor warme dagen, BBQ's in de achtertuin en zomerse gerechten. Bekijk onze lijst met de beste zomerwijnen.
Wijn & Spijs
De achtertuin BBQ wijn heroverwegen
Zet het bier neer en sluit de zomer af met deze verfrissende aanbevelingen van Alder Yarrow, oprichter van Vinography.
Wijn & Spijs
De beste witte zomerwijnen, compleet met recepten voor verse gerechten
Een combinatie van hitte en krantenkoppen doet ons allemaal verlangen naar een glas wijn aan het einde van de dag. Geniet met stijgende temperaturen van unieke zomerwijnen en frisse recepten.