Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Wordt wijn slecht? Hoe te vertellen en hoe u dit kunt voorkomen.

Does-Wine-Go-Bad Hero-Banner

De meeste wijnliefhebbers hebben de teleurstelling gevoeld om een ​​fles wijn te pakken, alleen om te beseffen dat het ruikt en een beetje raar smaakt, of het nu net was geopend of een paar dagen in de koelkast zat. Helaas kan wijn sneller slecht gaan dan we zouden willen. Blijf bij ons tot het einde van het artikel om erachter te komen waarom dit gebeurt, hoe te vertellen en hoe te voorkomen dat het gebeurt.


Waarom wordt wijn slecht?

Er zijn veel factoren die kunnen bijdragen tot een fles wijn die slecht wordt. De meest voorkomende daders zijn:

Blootstelling aan elementen

Warmte, lucht en licht kunnen allemaal hun deel spelen bij het bederven van wijn.

  • Hoge temperaturen kunnen letterlijk beginnen met het koken van uw wijn. Dit betekent dat alle verse fruitsmaken die uw wijn bevat, meer jammy en zelfs zuur zullen worden. Bovendien kan warmte knoeien met de afdichting van de fles die het oxidatieproces kan versnellen. In meer technische termen kan warmte de vorming van een gemeenschappelijke esthetische wijnfout die bekend staat als "eiwitnaze" veroorzaken (warmte kan ertoe leiden dat eiwitten sneller onstabiel worden), wat niet echt de smaak van de wijn beïnvloedt, maar het is nog steeds onaangenaam kijk naar.

  • De UV -stralen van de zon kunnen door de fles gaan en een fenomeen creëren dat bekend staat als "lichtstaking". Licht kan de aminozuren omzetten die van nature in wijnen worden aangetroffen in zwavelhoudende verbindingen die naar rotte eieren ruiken.

  • Ten slotte leidt zuurstof, zoals je misschien weet of raden, tot geoxideerde wijnen. Blootstelling aan zuurstof veroorzaakt chemische reacties die alcohol veranderen in acetaldehyde waardoor witte wijnen bruin worden, rood worden oranje en beide hun levendige smaken verliezen. Te veel zuurstof kan zelfs acetaldehyde omzetten in azijnzuur, wat betekent dat wijn in azijn is veranderd.

Slechte opslagomstandigheden

Als u van plan bent om uw wijnen te verouderen, is het de moeite waard om na te denken over investeren in het bouwen van uw eigen kelder. Lage temperaturen en een donkere, vochtige omgeving zijn allemaal ideaal voor de juiste opslag van wijn vanwege alle redenen die we eerder noemden. Als je je wijnen bovenaan je aanrecht kunt houden, kun je zeker snellere blootstelling aan elementen mogelijk maken.
Een kelder kan ook wijnen beschermen tegen trillingen die het sediment in de wijn verstoren. Sediment verwijst naar tartraatkristallen of uitgegeven gisten die natuurlijke bijproducten van de wijn zijn en normaal op de bodem van de fles vallen als gevolg van de zwaartekracht. Trillingen kunnen het sediment in de wijn verstoren en het zal niet op één plek kunnen blijven en hoewel het niet schadelijk is om te consumeren, is het niet prettig om naar te kijken.

Img Hero Three Plus Picknick Crop

Voorkom dat wijn slecht gaat

Coravin Voorkomt dat wijn slecht gaat door zijn unieke en innovatieve technologie voor het behoud van wijn.

Winkel nu

, Houd wijn ervan om slecht te gaan

Hoe lang kan ik een fles wijn houden?

Allereerst is het belangrijk om te weten of de wijn bedoeld is rijpen en de aanbevolen tijdstip volgens de wijnmaker. De meeste wijnen gevonden in handige winkels zijn niet bedoeld voor rijpen, dus als je er een vindt die nu goed smaakt, is het niet de moeite waard om ze in bulk te kopen, als je niet van plan bent ze binnen enkele maanden te consumeren. Sommige high-end wijnen kunnen 3-5 jaar in perfecte staat blijven, terwijl anderen tientallen jaren oud kunnen worden, dus dat hangt echt af van wat de wijnmaker aanbeveelt.

Na het openen van een fles wijn begint dingen nog minder duidelijk te worden. Het moment dat de wijn in contact komt met zuurstof, begint het oxidatieproces, dus het is een kwestie van dagen voordat de wijn slecht wordt. Sparkling Wijn begint in minder dan een dag te verslechteren omdat het zijn bubbels zal verliezen en uiteindelijk plat wordt. Lichte blanken en roséwijnen kunnen 2-4 dagen in de koelkast blijven voordat ze slecht gaan worden. Rijke blanken en rood kunnen 3-6 dagen in de koelkast blijven. Versterkte wijnen hebben een hoger alcoholgehalte, zodat ze langer vers kunnen blijven als ze gekoeld zijn. Gemiddeld blijven dessertwijnen 3-7 dagen vers, havenwijnen voor maximaal 3 weken en sherrywijnen voor maximaal 8 weken.

Echter, echter gebruiken Coravin'S Preservation Systems kunnen u helpen Houd je favoriete flessen weken, maanden of zelfs jaren na het openen, maar daar zullen we later meer over praten.

Hoe zeg je of wijn slecht is geworden?

Gelukkig kun je verwende wijn zien met behulp van drie van je vijf zintuigen. De geur, de look en de smaak van de wijn geven snel tekenen van bederf weg. Als uw wijn naar nat karton ruikt, betekent dit dat het is gekorked, chemicaliën of rotte eiergeuren ook bederf. Vervaagde of verkleurde wijnen betekent waarschijnlijk dat ze geoxideerde en overmatig zoete of bruisende wijnen zijn, terwijl je wijn niet bedoeld is als zoet of sprankelend, ook betekent dat er iets mis is.

Als je meer wilt leren over hoe je de meest voorkomende wijnfouten kunt spotten, mis het dan niet Dit informatieve artikel Dat gaat al uw vragen beantwoorden.


Wat gebeurt er als ik slechte wijn drink?

Wijn kan slecht worden, maar dat betekent niet dat het slecht gaat zoals andere producten die bedoeld zijn voor consumptie. Het drinken van verwende wijn maakt je niet fysiek ziek, maar het zal geen ervaring zijn die iemand als smakelijk zou kunnen beschrijven.

Gelukkig zijn er veel Dingen die je kunt doen met slechte wijn, dus je hoeft niet per se de hele fles weg te gooien.

Het minimaliseren van het risico op bederf

We kunnen geen wijn nieuw leven inblazen nadat we slecht zijn geworden, maar er zijn veel dingen die we kunnen doen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Als je een wijnliefhebber bent die graag verschillende wijnen verzamelt en probeert, is het de moeite waard om na te denken over het bouwen van een kelder. Kelders helpen wijnen weg te houden van hitte, lucht, licht en trillingen die wijn kunnen verslechteren, om alle eerder in het artikel genoemde redenen. Kelders hoeven niet per se duur te zijn. Het enige dat u nodig heeft, is een donkere ruimte die niet wordt blootgesteld aan de zon, zoals uw kast of een hoek in uw kelder. Daar kunt u een wijnrek plaatsen dat de flessen stabiel houdt, samen met een bakplaat gevuld met water dat het nodige vocht zal bieden om uw flessen oxidatievrij te houden.

De flessen zo strak mogelijk recorderen voordat je ze terug in de koelkast legt, is ook een geweldig idee als je ze langer vers wilt houden. Maar wist je dat er zijn Handige kleine apparaten waarmee je kunt Schenken Een glas van je favoriete wijn zonder de kurk te verwijderen? Of dat er een must-have gadget Hiermee kunt u al uw wijnen tot 4 weken vers houden? En ja, dat doet het Zelfs voor sprankelende wijnen die berucht zijn om heel snel slecht te worden.

Introductie Coravin

Coravin Producten zijn een must voor alle wijnliefhebbers die niet willen dat hun favoriete flessen verloren gaan. Ze bieden een brede selectie producten die gegarandeerd het laatste SIP zo fris laten aanvoelen als de eerste.

Nadat de wijn is geopend, helpt een wijnconservere bij het handhaven van zijn frisheid. Het helpt bij het verminderen van de oxidatiesnelheid, wat leidt tot wijnbeperking. Wine Preservers Kom in verschillende vormen, maar de meest populaire zijn vacuümafdichters en dekensystemen die inert gas gebruiken (zoals argon). Om een ​​vacuümafdichting te vormen, verwijdert een vacuümafdichter de lucht uit de container met behulp van een pomp of stop. Dit vertraagt ​​het oxidatieproces door te voorkomen dat zuurstof in contact komt met de wijn.

De kern van onze line-up is de Coravin Timeless, een revolutionair apparaat waarmee u toegang hebt tot wijn zonder de kurk te verwijderen, waardoor de resterende wijn weken, maanden of zelfs jaren wordt bewaard. Het is je ticket om vandaag van een glas te genieten en een ander in de verre toekomst, elk zo perfect als de andere. Dan hebben we de Coravin Pivot System, een wonder dat argongas gebruikt om de wijn in de fles te omhullen, waardoor deze tot 4 weken effectief wordt bewaard. Het draait allemaal om het maximaliseren van de levensduur van uw wijn met behoud van zijn ongerepte smaken. Laten we ten slotte de Coravin Sparkling Systeem, een echte game-wisselaar in het behoud van je favoriete bruisende drankjes. Of het nu champagne, cava of prosecco is, de Sparkling System zorgt ervoor dat je bubbels fris en zo bruisend blijft als de dag dat je de kurk knalde, voor een indrukwekkende 4 weken. Met Coravin, Het behoud en het plezier van uw wijn zijn echt tijdloos. Bovendien zijn ze een geweldig cadeau.

Perfectie behouden

Klik hier Om het beste te vinden Coravin Systeem of u nu op zoek bent naar een cadeau voor een geliefde of voor uzelf. En terwijl je toch bezig bent, vergeet het dan niet Word lid van de club Coravin Voor kortingen op alle vulcapsules en vele andere voordelen.

Dankzij Coravin U hoeft nooit genoegen te nemen met "wat iedereen ook heeft" en u hoeft zich niet schuldig te voelen omdat u geniet van een enkel glas wijn dat zich zorgen maakt dat de rest van de fles slecht zal worden.


Vertrouwen Coravin, en je hoeft nooit te raden of een fles wijn nog steeds goed is of niet. Elke slok zal vers zijn.