Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Hoe weet u of uw wijn slecht is geworden?

Bad-Wine

Heb je ooit een glas wijn gegoten en je onzeker voelt? Het uiterlijk, de geur, de smaak, het leek gewoon ... uit? Geopend of ongeopend, uw fles voelt soms gewoon niet goed aan en u bent er niet volledig zeker van dat uw wijn goed is om te drinken. Zeker, we hebben een handvol tips verzameld om u te helpen vertellen of uw wijn daadwerkelijk slecht is geworden.


Om enkele van de meest voorkomende tell-tale tekenen van een verwende wijn te herkennen, begin je met het activeren van je drie "winetasting-zintuigen"-zicht, geur, smaak.


De blik

Stap 1: Observeer uw wijn. Je kunt veel vertellen door de manier waarop de wijn eruit ziet. Maar het allereerste teken dat de wijn waarschijnlijk slecht is, houdt niet de drank zelf in, maar de kurk. Als u merkt dat de kurk enigszins uit de fles wordt geduwd, betekent dit dat de wijn oververhit is.


Focus nu op de kleur. Je kunt gemakkelijk zien wanneer een wijn zijn glans, zijn knapperigheid, zijn kleur heeft verloren. Als uw wijn eruitziet alsof deze vervaagt en wordt verkleurd, dan bent u waarschijnlijk op het punt om een ​​geoxideerde wijn te drinken. Blanken en rood nemen beide een bruinachtige tint aan - een dieper geel of geelachtig bruin voor blanken - wanneer ze worden blootgesteld aan lucht. Houd er echter rekening mee dat een oude wijn van nature een lichte bruinachtige tint zal hebben; Jonge wijnen daarentegen vervagen alleen in kleur in contact met lucht.


De geur

Soms heeft uw wijn niet dat geroosterde brood of fruitige aroma dat zo aangenaam is voor de neus; In plaats daarvan zal het een afstotende nat karton, beschimmelde kelder of zelfs natte hondengeur hebben. In dat geval is uw wijn waarschijnlijk gekorkd. TCA, de chemische stof die verantwoordelijk is voor dat fenomeen, geeft de wijn die negatieve smaken die we allemaal liever vermijden. Het zal je geen pijn doen om een ​​gekorkte wijn te drinken, maar we kunnen geen immens smaakplezier beloven ...


Er zijn een paar andere aroma's waar je misschien op moet letten: ooit een wijn tegengekomen met een sterke nagellakverwijderaar, rotte eieren of azijngeur? Er is hier misschien een klein zwavelprobleem, en nogmaals, hoewel het niet schadelijk zou moeten zijn om het te drinken, zouden we u niet adviseren - de ervaring is niet de beste.


De smaak

Geur en smaak zijn twee zintuigen die van nature hand in hand gaan. Dus als je iets vreemds hebt gedetecteerd bij het ruiken van je wijn, is de kans groot dat de smaak zal volgen. Er zijn andere tekenen die u gemakkelijk kunt opmerken bij het nemen van uw eerste slokje. Zoetheid is een goede indicator: als wat je drinkt geen poort is, dan zou het niet moeten smaken als een poort. Als dit het geval is, is uw wijn waarschijnlijk slecht, en dit is over het algemeen te wijten aan oververhitting.


Last but not least: de onverwachte aanwezigheid van bubbels. Om een ​​beetje bruisend toe te voegen aan onze favoriete mousserende wijnen, ondergaat de wijn een secundaire gisting. Sommige stijlen zijn van nature bruisend, zoals Vinho Verde. Maar soms is die tweede gisting niet bedoeld om te gebeuren, en het resultaat is, nou ja, een onverwacht sparkler. Zorg ervoor dat u controleert of dat koolzuurhoudende element een ongeval is of niet.


Onze finale Punt: vertrouw op je instinct! Als de wijn levenloos of voor u lijkt, dan is dat waarschijnlijk.