Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Hoe lang gaat de wijn eenmaal geopend?

how-long-does-wine-last-once-opened

Het is een veel voorkomende vraag voor iedereen die een geopende fles wijn heeft: hoe lang duurt het?


De levensduur van een geopende fles wijn kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type wijn, de opslagomstandigheden en hoeveel lucht de fles is binnengekomen.


Over het algemeen een geopende fles van Rood Wijn kan maximaal 5 dagen duren als het goed wordt opgeslagen in een koele en donkere plaats met een wijnstop of kurk op zijn plaats om te voorkomen dat overtollige zuurstof binnenkomt. Voor witte wijn kan het tot 3 dagen duren onder dezelfde opslagomstandigheden .


Sommige soorten wijn, zoals versterkte wijnen, zoals haven of sherry, kunnen echter langer duren vanwege hun hogere alcoholgehalte en extra versterken. Terwijl, Sparkling Wijnen, zoals Cava en Champagne, beginnen binnen een paar uur hun bruisen te verliezen.

Coravin-BEVERKOMST-GRAPH-CONSUMER

Rood Wijnen

Als het gaat om hoe lang Rood Wijn duurt eenmaal geopend, het antwoord is 3-6 dagen als je het opnieuw koort en opbergt op een koele, donkere plek. Wijnen met meer tannines gaan meestal langer mee omdat ze beschermen tegen zuurstof. Zo licht Rood Wijnen met minder tannines, zoals Pinot Noir, zullen niet zo lang duren als rijke rood met meer tannines, zoals Shiraz. Indien bewaard in een ruimte waar de temperatuur fluctueert of de fles wordt blootgesteld aan zonlicht, worden de smaak, aroma en kleur van de wijn negatief beïnvloed. Bijvoorbeeld: als het op de aanrecht wordt achtergelaten, uw open fles van Rood Wijn begint onmiddellijk te oxideren en de volgende avond zal het pigment van deze wijn kapot gaan en de smaak zal zuur en scherp zijn.


Witte wijnen en roos

De meeste lichtgewicht blanken zoals Pinot Grigio, Pinot Gris, Sauvignon Blanc en Blends, Riesling, Vermentino en Gewürztraminer moeten tot 2 dagen na opening fris blijven.


Een goede vuistregel is dat hoe droger de wijn, hoe langer het zal duren.


Drie dagen is het maximum voor een rosé of vol wit wit zoals Chardonnay, Fiano, Roussanne, Viognier en Verma. Oaked Chardonnay en Viognier hebben de neiging sneller te oxideren omdat ze worden blootgesteld aan extra zuurstof tijdens de voorbodem rijpen proces.


Sparkling Wijnen

Als je een fles champagne knalt, prosecco, Sparkling Wit en Sparkling Rood, het begint zijn bruisen te verliezen. Sparkling Wijn duurt niet lang eenmaal geopend. Om het plezier van uw fles bubbels te maximaliseren, wordt het aanbevolen om het binnen de eerste 3 uur te drinken. En nee, het invoegen van een theelepel in de nek van een fles helpt het niet om het te behouden. Het is mogelijk om de bruisen tot 3 dagen vast te houden, door een stop te gebruiken of te verzegelen met plasticfolie, maar het zal nergens in de buurt zijn van wat je hebt geproefd op de eerste dag van opening - de wijn zou plat zijn gegaan, en Het aroma en de smaak zouden zuur zijn.


Waarom wordt wijn slecht?

Wijn is een delicate drank en zodra het is geopend en blootgesteld aan lucht, begint het oxidatieproces. Dit is wat veroorzaakt Wijn om slecht te worden.


Oxidatie is een chemisch proces dat de smaak en het aroma van de wijn beïnvloedt. Open wijn riskeren het ontwikkelen van azijnzuurbacteriën die de alcohol in wijn consumeren en een bittere azijnachtige smaak en geur achterlaten. Net als oxidatie is deze bacteriën ook een chemisch proces, dus het opslaan van uw open fles bij lage temperatuur kan de reactie vertragen.


Hoe wijn te behouden

Het is vermeldenswaard dat om de smaak en kwaliteit van een wijn te behouden, men een kan gebruiken Wijnbewaarsysteem. Deze helpen om wijn voor een langere periode vers te houden door de hoeveelheid zuurstof die in contact komt met de wijn te minimaliseren.


Met Coravin'S wijn-voor-de-glazen systemen Je kunt weken, maanden of zelfs jaren van je favoriete flessen bewaren en genieten. Hoe?

WEKEN WEKEN WERKEN MET Coravin Pivot

Geniet thuis van een volledig spectrum van wijnen met de Coravin Pivot. Een innovatief apparaat waarmee u kunt genieten Wijn per glas zonder ooit een hele fles te hoeven afmaken. Coravin Pivot Wijnbewaarsysteem is het ultieme hulpmiddel om afval te verminderen en te genieten van elke slok van je favoriete wijnen. Met de Pivot De stopper van het systeem, u kunt uw wijnen tot 4 weken behouden. Hierdoor kunt u uzelf een volume wijnen dienen die op elk willekeurig moment bij uw humeur past zonder te verspillen wat overblijft.

Winkel Pivot

Jarenlang behouden met Coravin Timeless

In een wereld van eindeloze wijnkeuzes is het moeilijk om te weten wat je vervolgens moet proberen. Coravin Timeless Combineert je met de perfecte wijnen uit het verleden, heden of toekomst. Geen verspilde flessen meer, geen onzekerheid meer. De Coravin Timeless Met het systeem kunt u van uw beste wijnen genieten zonder de kurk uittrekken. De innovatieve Coravin Naald dringt door de kurk. Als je eenmaal Punt de fles en Schenken, Argon Gas drukt de fles onder tuit, deken dan de resterende wijn. De kurk blijft intact en klaar voor gebruik op een later tijdstip. Geen oxidatie betekent dat je wijnen vers blijven en zoals de wijnmaker bedoelde.

Winkel Timeless

Beschermen Sparkling wijnen met Coravin Sparkling

Wat is er beter dan een glas champagne? Houd je favoriete mousserende wijnen heerlijk en knapperig voor maximaal 4 weken met de Coravin Sparkling Wijnbewaarsysteem. De Coravin Sparkling Wijnbewaarsysteem Zorgt ervoor dat je favoriete sprankelende wijnen maximaal 4 weken heerlijk en knapperig blijven. Schenken jezelf een glas, sluit de fles met de Coravin Sparkling Stopper en gebruik de Coravin Sparkling Systeem voor Insteken CO2 terug in de fles. Gemakkelijk te gebruiken en het beste cadeau voor elke liefhebber van champagne, cava, prosecco of Sparkling Wijn!

Winkel Sparkling

Behalve een Coravin, er zijn een paar andere manieren om u te verzekeren Houd uw wijn fris. De juiste opslag van wijn is cruciaal om zijn kwaliteit, smaak en aroma te behouden.


Toptips om wijn na opening op te slaan

  • Bewaar wijn op een koele, donkere en vochtige plek
    Wijn moet worden opgeslagen weg van direct zonlicht en warmtebronnen. De ideale temperatuur voor wijnopslag ligt tussen 50-60 graden Fahrenheit (10-15 graden Celsius), en het vochtniveau moet ongeveer 70%zijn. Barmer lichten en UV -stralen kunnen gemakkelijk door heldere en groene flessen reizen. Zonlicht leidt tot een zwaveluitgaveproces dat van invloed kan zijn op het aroma-en dus de smaak-van uw wijn.

  • Bewaar wijnflessen horizontaal
    Dit helpt het kurk vochtig te houden en voorkomt dat het uitdrogen, waardoor lucht in de fles sijpelt en de wijn bederft.

  • Vermijd het opslaan van wijn in de keuken of in de buurt van het fornuis of de oven
    Omdat de temperatuurschommelingen en aroma's van koken de kwaliteit van de wijn kunnen beïnvloeden.

  • Bewaar wijn geen langere periode in de koelkast
    Omdat het kan veroorzaken dat de kurk uitdrogen en de smaak van de wijn kan beïnvloeden.

  • Investeer in een wijnkoeler of kelder
    Als u van plan bent om wijn voor een langere periode op te slaan, kan een wijnkoelkast of kelder de juiste temperatuur- en vochtigheidsniveaus behouden.


Omdat wijn een bederfelijk product is, begint het eenmaal de kurk te laten knallen. Daarom raden we aan om te investeren in een Coravin Wijn-voor-het-glazen systeem.


Als u wilt genieten van een glas of twee wijn zonder de hele fles te openen, en zonder de wijn bloot te stellen aan zuurstof, Coravin is jouw vriend. Dit kan met name handig zijn voor dure of zeldzame wijnen die u in de loop van de tijd wilt genieten of in verschillende gelegenheden met gasten wilt delen.


Over het algemeen de Coravin Wijnsysteem kan een waardevol hulpmiddel zijn voor wijnliefhebbers, verzamelaars en professionals die willen genieten van wijn zonder zich te binden om een ​​hele fles te openen of zich zorgen te maken over de wijnverbinding door blootstelling aan zuurstof.