Op zoek naar manieren om wijn fris te houden na het openen van een fles? Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen waarom en hoe snel dit gebeurt. Over het algemeen duurt wijn een tot vijf dagen nadat hij is geopend en die duur hangt vooral af van hoeveel zuurstof het oppervlak raakt wanneer de open fles wordt opgeslagen. Oxidatie is de belangrijkste reden voor het slecht gaat van wijn. Wanneer we worden blootgesteld aan de mooie, zuurstofrijke lucht die we inademen, verandert wijn na verloop van tijd in azijn.
Onze top Punt: Als u niet van plan bent om de fles af te maken, open deze dan niet. Ons Coravin Timeless systemen zijn de beste manier om wijn maandenlang te behouden - zelfs jaren. Voor wijnen eindigt je in weken, onze Coravin Pivot systeem is onze go-to. Het is perfect voor die tafelwijnen of de flessen die je graag combineert met bepaalde keukens. Reserveerde je rood voor de Italiaanse nacht en Rieslings voor gegrilde kippensalades.
4 manieren om wijn langer vers te houden
Nee Coravin, Geen probleem. Of misschien heb je een Coravin Maar je hebt ten onrechte besloten om de hele fles te openen en realiseert je dat je het niet in één keer afmaakt. Hier zijn enkele manieren waarop u frisheid kunt verlengen dan de één- of tweedaagse markering:
-
Kurk het. Als u vermoedt dat u de fles misschien niet in één keer afmaakt, plaats de kurk dan onmiddellijk terug nadat u een glas hebt gegoten.
-
Bewaar het rechtop. Door de fles rechtop te bewaren zorgt ervoor dat een beperkt oppervlak wordt blootgesteld aan zuurstof. Wanneer ze op zijn zijkant op zijn wijnrek worden geplaatst, stelt de oriëntatie van de fles meer wijn bloot aan de zuurstof die binnensloop na het knallen van de kurk.
-
Houd het uit de zon. Barmer lichten en UV -stralen kunnen gemakkelijk door heldere en groene flessen reizen. Zonlicht leidt tot een zwaveluitgaveproces dat van invloed kan zijn op het aroma-en dus de smaak-van uw wijn. Pro Punt: Vermijd het kopen van wijnen die worden weergegeven in winkelvensters - vooral blanken of rosés opgeslagen in heldere flessen.
-
Bewaar op een koude, donkere plek. De koelkast is een geweldige optie voor opslag. Je zou geen restjes van voedsel 's nachts op tafel laten staan, dus doe dit niet met je wijn. De koelere temperatuur zal niet voorkomen dat de blootgestelde wijn afbreekt, maar het kan het proces aanzienlijk vertragen.
Nu je weet hoe je wijn vers kunt houden, laten we een aantal realistische verwachtingen stellen voor hoe lang verschillende wijnen zouden moeten duren.
Rood naar wit: hoe lang duurt wijn
Zoals we hierboven hebben vermeld, gaan wijnen tussen één en vijf dagen eenmaal geopend. Volg onze tips als het gaat om opslag en houd deze extra weetjes in gedachten wanneer u beslist hoe snel u die fles afmaakt die u net hebt geopend.
Licht rood (2-3 dagen)
Licht rood zoals Pinot Noir, Barbera en Grenache zijn enkele van de meest gevoelige Rood wijnen Zodra ze zijn blootgesteld aan lucht. Oudere jaargangen zijn nog delicanter dan jongere flessen. Een goede vuistregel: Als de vintage 10+ jaar oud is, kan het beste genieten van de hele fles in één keer of gebruik je Coravin en om een glas te extraheren.
Medium-high body roden (3-5 dagen)
Rood zoals Merlot, Syrah, Tempranillo en Shiraz hebben een hoger tannine- en alcoholniveau - die beide helpen de conserveringstijd met een dag of twee te verlengen. Tannines zijn van nature voorkomende polyfenolen gevonden in planten, zaden, bladeren en fruitschillen (hallo, druiven) die helpen wijn te stabiliseren en te bufferen tegen oxidatie. Hoe hoger de kleur
Versterkte rood (30+ dagen)
Een hoge tannine Rood Wijn zoals Bordeaux Blend, Petite Sirah of Nebbiolo kan tot 6 dagen na de opening duren. Indrukwekkend, toch? Maar dan zijn er versterkte wijnen zoals Port en Sherry. Het hoge tannine- en hoge alcoholgehalte in deze wijnen draagt bij aan hun zeer lange houdbaarheid na opening. Cork en winkel versterkte wijn correct en het kan maanden duren.
Organische en sulfietvrije wijnen (2-3 dagen)
Eenmaal geopend, zijn organische en sulfietvrije wijnen meestal kwetsbaarder. Sulfieten behouden frisheid en beschermen wijn tegen oxidatie, en ongewenste bacteriën en gisten - dus minder sulfieten betekent minder bescherming.
Witte wijn (3-5 dagen)
Over het algemeen blijft witte wijn drie tot vijf dagen drinkbaar na ontkopen wanneer deze correct wordt opgeslagen. Volledige blanken zoals Chardonnay, Viognier en Savatiano oxideren iets sneller omdat ze meestal worden blootgesteld aan meer zuurstof rijpen proces.
Sparkling Wijn (1-3 dagen)
We zouden nalaten om sprankelende wijnen weg te laten. Deze kunnen het beste af zijn in een vergadering, dus ga je gang, Schenken Nog een mimosa - licht op het sinaasappelsap. Als u het wilt bewaren, kurkt u uw mousserende wijn onmiddellijk na het gieten om zoveel mogelijk carbonatatie in te houden. Bewaar vervolgens uw wijn rechtop in de koelkast.
Nu je weet hoe je wijn vers moet houden en hoe lang die fles Rood Of sprankelend wit zal eenmaal geopend gaan, ga verder en drink vol vertrouwen. Zoals altijd is onze favoriete manier om langer wijn te behouden door te investeren in een Coravin Timeless of Coravin Pivot Wijnbewaarsysteem. Deze gereedschappen helpen je wijn drinken te verhogen en ervoor te zorgen dat je dat nooit doet Schenken Een fles weer in de afvoer. Wijnspavers te hulp!
Deel uw verhalen met ons op sociale, @coravin.