Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Hoe: Sparkling Wijnproeverij thuis

How to: Sparkling Wine Tasting at Home

Coravin Sparkling™ helpt ons te genieten van meer sprankelende wijnen zonder de druk om de fles in één keer af te maken. Het opent een heel nieuw rijk van side-by-side proeverijmogelijkheden waarmee we onze favoriete champagne hiernaast kunnen vergelijken Christian Madl Sekt of dit B. Stuyvesant Champagne Prestige Rose NV.

Bij het proeven van wijn, stil of sprankelend, zijn er enkele dingen om in gedachten te houden: kijk, ruiken en smaak.

  • Kijk: Heel eenvoudig, wanneer op zoek Bij een wijn observeert u kleur, dekking en viscositeit. De kleur vertelt je het type van de wijn (Rood, wit, rosé, enz.) En hints op de leeftijd van de wijn, het gistingsproces en of het wordt gefilterd of ongefilterd. De opaciteit en viscositeit (wijnpoten) duiden op het alcoholgehalte van de wijn.

  • Geur: Als het aankomt op geur, er is geen goed antwoord. Dat wil zeggen dat je alleen aroma's kunt identificeren die je neus eerder is tegengekomen. Zoek naar primaire aroma's (van de druiven), secundaire aroma's (van het wijnmakerijproces) en tertiaire aroma's (van de rijpen proces). Geurende wijn helpt u ook om te controleren of er kurken is en kan u helpen het variëteit te bepalen.

  • Smaak: Wanneer wijn je mond raakt, kun je aantekeningen maken over de smaak (zout, zoet, zuur, bitter), tannine -structuur en lengte. De tanninestructuur vertelt ons iets over het alcoholgehalte en de rijpheid van de wijn. Dan blijven sommige wijnen langer hangen in het palet dan andere - sommigen drogen snel op, terwijl anderen een paar minuten duren om je te verlaten.

Hoe mousserende wijn te proeven

Als het gaat om het proeven van sprankelende wijnen, zijn er een paar andere elementen om te overwegen naarmate je proeft:

  • Geluid: Eerst, geluid. Wanneer de kurk correct wordt vrijgegeven, moet je na die kenmerkende 'pop' een zachte 'sissen' horen. Je hoort ook de bruisen van de bubbels terwijl de wijn het glas raakt.

  • Bubbels: Toevoegen aan Look, controleer de grootte en de hoeveelheid van de bubbels. Kleinere bubbels betekent over het algemeen betere kwaliteit, maar meer is een indicatie van de secundaire gisting Tweede gistingsproces - Tankmethode, voorouderlijke methode, traditionele methode of frisdrankmethode.

  • Kleur: Laat je niet voor de gek houden. Kleur is niet altijd een indicator voor de druivensoorten die worden gebruikt om sprankelende wijnen te maken. Bijvoorbeeld, Rood Druiven zoals Pinot Noir en Pinot Meunier worden vaak gebruikt om goudkleurige mousserende wijnen en champagne te maken.

Tips voor het proeven van sprankelende wijnen naast elkaar

Er zijn zoveel sprankelende wijnen om te proberen. Hier is een lijst met degenen om uit te zoeken in uw plaatselijke wijnwinkel:

  • Champagne

  • Cava

  • Prosecco

  • Lambrusco

  • Sparkling roos

  • Crémant

  • Sekt

  • Franciacyorta

Als het gaat om het organiseren van een Side-by-side mousserende wijnproeverij, er zijn enkele tips en trucs om in gedachten te houden. Veel van deze zijn ook van toepassing op proeverijen nog steeds wijnen:

  1. Temperatuur is belangrijk: Serveer uw mousserende wijnen tussen 38 ° F en 45 ° F (3 ° C tot 7 ° C). Een ijsemmer met ijs en water is een geweldige manier om de temperatuur tijdens uw proeverij te regelen.

  2. Gebruik dezelfde glasstijl: Om uiterlijk en bruisen te vergelijken, zou u profiteren van het gebruik van dezelfde glasstijl. U kiest of dat een fluit, tulpenglas of wit wijnglas is (brede tulp is onze favoriet).

  3. Open flessen tegelijkertijd: Open de flessen alleen als je klaar bent om te proeven. Dit zal je helpen de bubbel te observeren

  4. Krijg de juiste snacks: Zout voedsel is het beste voor mousserende wijnproeverijen. Regel een zout-vooruit kaasbord met gezouten noten, zeezoutcrackers en harde, zoute kazen om de smaakpapillen te bevredigen terwijl je door bubbels smaakt.

  5. Groepswijnen per thema: Zie het als een wetenschappelijk experiment dat een controlevariant nodig heeft. Ofwel lichtgekleurde mousserende wijnen uit verschillende regio's (champagne, Spanje, Duitsland, Italië) naast elkaar, of kies een stijl of regio (zoals champagne of Italië) en proeven die naast elkaar.

Deel uw mousserende wijnproeverijen met ons op sociale, @coravin. Met Coravin Sparkling™, naast elkaar sprankelende proeverijen kan een regelmatige gebeurtenis zijn zonder de druk om de fles af te maken of er een grote gelegenheid van te maken.

Winkel Sparkling Vandaag.