Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

3 vakantievood en wijncombinaties voor Sparkling Wijn

3 Holiday Food and Wine Pairings for Sparkling Wine

Als het gaat om het voorbereiden van uw vakantiemenu, kan het vinden van een wijn die goed combineert met alles, soms een uitdaging zijn omdat er zo'n breed scala aan voedingsmiddelen op tafel ligt. Het goede nieuws is dat mousserende wijn goed combineert met een verscheidenheid aan gerechten, vooral enkele van de decadente die je misschien in je verspreiding hebt. Blijf lezen voor een aantal leuke, bruisende wijncombinaties die je deze vakantieseizoen op tafel kunt brengen.

Sparkling Rosé vakantievoodcombinaties

Ten eerste hebben we sprankelende rosé. Dit is een leuke omdat je nu bijna overal een sprankelende rosé kunt vinden. Prosecco Doc heeft onlangs Rosé Prosecco uitgebracht, er is Rosé Champagne en natuurlijk sprankelende Rose uit Californië en andere regio's over de hele wereld. Meestal is er sprankelende rosé meestal fruit vooruit Rood Fruit en citrus zoals cranberry, granaatappel en citroen. Die heldere fruitnoten maken deze wijn gemakkelijk en leuk om te combineren met verschillende gerechten - bijvoorbeeld de zomer BBQ -nietjes en zoete vakantie favorieten.

Probeer voor een starter een Cranberry en geitenkaas crostini. Dit recept is super eenvoudig en je kunt het helemaal van jezelf maken. Ik begin graag met een verse stokbrood, maar je kunt ook de in de winkel gekochte Crostini gebruiken. Begin met het snijden van het brood in kleine stukjes, besprenkel wat olijfolie bovenop en kraak in de oven totdat de stukken goudbruin zijn. Terwijl ze warm zijn, bedek je met geitenkaas en cranberrysaus. Om het extra zoet te maken, besprenkel wat honing in een decoratief zigzagpatroon. Garneer met een takje rozemarijn.

Er is niets meer traditioneel dan een geglazuurde ham als de hoofdvakantie. Mijn moeder heeft altijd de meest ongelooflijke ham gemaakt met een zoet oranje glazuur. Dit is mijn eerste keer dat ik Kerstmis host en ik zal dit gebruiken geglazuurde ham Recept vond ik. De zoutheid van de ham brengt echt die fruitige tonen naar voren in de sprankelende rosé, terwijl het oranje glazuur wordt geëvenaard door die citroenachtige zuurgraad en bruisen.

Holiday Food and Wine Combinations voor champagne

Als je twijfelt over wat je voor de vakantie moet serveren, kun je nooit fout gaan met het serveren van champagne. Er is iets zo feestelijk aan het uittrekken van een klassieke champagne met een veelheid aan smaken en fijne bubbels. Omdat champagne complex en uitgesproken kan zijn, is het alleen maar zin om het te combineren met een smaakvol en rijk gerecht.

Foto door Carolyn Pifer

Een van mijn favoriete voorgerechten is gebakken brie! Ik heb dit onlangs Delicious gemaakt Blackberry Baked Brie Dat is altijd een publiekstrekker. Het opgeblazen gebak komt overeen met de complexiteit van Champagne's koekjes- en broodtonen, terwijl de fijne bubbels en heldere zuurgraad door de romige brie snijden.

Laten we eerlijk zijn, geen vakantiediner is compleet zonder een soort aardappelschotel. Ik hou van een goede aardappelpuree, maar als ik echt in de stemming ben voor extra room en kaas (wat vaak gebeurt) is een go-to-bijgerecht van mij Aardappelen au gratin. Het serveren van dit warme gerecht met een gekoeld glas champagne is echt harmonieus. Gerechten die romig, cheesy en vet zijn, passen goed bij champagne omdat champagne complex genoeg is om ermee op te komen.

Afbeelding door Carolyn Pifer. Probeer Carolyn's go-to Blackberry Baked Brie En aardappelen au gratin recepten.

Sekthondiging en wijncombinaties

Als laatste op onze lijst met vakantie-eten en wijncombinaties is Sekt en dessert-plus bacon-gewikkelde datums ook. Sekt is minder populair dan champagne of sprankelende rosé, dus als je tijdens de vakantie indruk wilt maken op je gasten, probeer dan een fles in handen te krijgen. U kunt Sekt uit Duitsland of Oostenrijk vinden met een reeks zoetheid en kwaliteitsniveaus. In Duitsland is Sekt voornamelijk gemaakt van Riesling en Duitse Sekt B.A. of Winzersekt zijn de hoogste kwaliteitsniveaus en beide worden gedaan in de traditionele methode. In Oostenrijk is de gebruikte primaire druif Grüner Vetliner en Sekt Reserve is verouderd op de lees en wordt ook gedaan in de traditionele methode.

Sekt combineert geweldig met zoete lekkernijen en gelukkig kunnen we de vakantie zonder dessert niet vieren. Suikerkoekjes of Italiaanse citroen druppels zijn een geweldige match voor Sekt. Als u kiest voor een traditionele methode, vullen de brioche- en broodnoten, heldere citrusaroma's en fijne bubbels aan deze traditionele vakantiekoekjes aan ..

Een echt leuk voorgerecht om te serveren is Bacon -gewikkelde datums. Omdat dit gerecht een beetje vetier en zoet is, ben ik dol op het combineren met een mooi gekoelde Sekt met zuurgraad die de rijkdom van het spek kan opleveren en de zoetheid van de datum kan overeenkomen.

Carolyn Pifer werd geboren en getogen in Fargo, North Dakota en groeide op met ouders die van wijn hielden, waardoor haar nieuwsgierigheid op jonge leeftijd leidde. Na het studeren aan de Universiteit van Minnesota in Minneapolis, studeren in het buitenland in Italië en vervolgens werkte in evenementontwerp in Los Angeles, verhuisde Carolyn naar Charlottesville, Virginia en voltooide haar WSET-cursussen 1-3. Op The American Wine Girl, ze inspireert millennials en degenen die net uit de drinkleeftijd komen om goede wijn te drinken met een budget. Volg haar op Instagram, @americanwinegirl.