Voor de langste tijd is het antwoord op de vraag welke wijn te drinken met een zomerse cookout zijn gebleven, zoals zoveel wijn en eten combineren, vreselijk conventioneel. Met een verwachting voor een maaltijd met gerookt of char-gegrild Rood vlees dat is gesmeerd in sauzen variërend van pittige, tot pittig, voor zoete sommeliers en wijnschrijvers hebben al lang robuust aanbevolen Rood Wijnen van Cabernet Sauvignon naar Zinfandel. Heer weet het, ik heb mijn deel van Zinfandels geopend met baby -rugribben en Big California Syrahs Met hamburgers door de jaren heen, en om eerlijk te zijn, ben ik nooit echt tevreden geweest met de ervaring.
Het is niet zo dat er iets mis was met deze wijnen, het is gewoon dat ze niet een van de belangrijkste taken hebben uitgevoerd die je wilt dat je drankkeuze doet als je in een zonnige achtertuin of parkgrilling met vrienden staat. En wat is die baan? Nou, hier is een hint: Er is een reden dat de meeste mensen graag bier drinken terwijl ze barbecuen.
Na bijna alles onder de zon te hebben gedronken - en daarmee bedoel ik het drinken van allerlei wijnen terwijl ik in de zon staat met een bord eten in mijn handen - heb ik besloten dat de ene kwaliteit die echt zorgt voor een geweldige cookout -wijn ...
Het moet verfrissend zijn.
Voor mij betekent dit dat het moet worden gekoeld, het moet een grote zuurgraad hebben en het moet een partner zijn met wat u ook eet, niet het hoofdevenement.
Ik moet waarschijnlijk ook duidelijk maken dat ik niet geloof in wijn- en voedselcombinatie, althans niet omdat de wijnindustrie er meestal over praat. Ik geloof niet dat er perfecte combinaties zijn die voor iedereen werken, noch ben ik van mening dat er veel van 1+1 = 3 ervaringen zijn waar het huwelijk van eten en wijn leidt tot openbaring of transcendent plezier.
Waar ik echter in geloof, is het drinken van goede wijn met goed eten en genieten van beide terwijl je dat doet. En dat hoeft niet te worden beperkt tot de eettafel of restaurants met witte table.
Hier zijn drie soorten wijnen die volgens mij een betere barbecue -drinkervaring bieden.
Roos. Echt.
Net als de traditionele Amerikaanse Thanksgiving -maaltijd, zomer Cookouts presenteren een raadsel voor degenen die geloven in strikte wijn- en voedselcombinatie (terwijl naar mijn mening de idiotie van het hele streven versterkt). We hebben waarschijnlijk zoveel verschillende smaken en texturen op onze borden tegelijk, dat het idee van een perfecte wijnmatch lachwekkend is. Dat gezegd hebbende, als er één wijn is die traditioneel kan worden beschouwd als een aanvulling op veel van die smaken, is het een rosé.
De beste rosés zijn vol met zuurgraad als een witte wijn, maar hebben vaak bessen- en kruidennoten die voorkomen dat ze overweldigd worden door wat behoorlijk sterke smaken kunnen zijn die van de grill komen.
Er zijn twee extra geweldige dingen over rosé die het perfect maken voor het grillen van bijeenkomsten met vrienden: er is een grote verscheidenheid om uit te kiezen en ze zijn niet zo duur. Ik ben een rosé-drinker van gelijke opties, maar ik ben vooral dol op de mineraalgestuurde, bleke rosés van Corsica en Sardinia, of Puglia in het zuidoosten Punt van Italië.
Pale Rosé is nu behoorlijk in de mode, dankzij de Superstar Pink Wines of Provence, wiens populariteit, zo moet worden gezegd, een zeer positief effect heeft gehad op de binnenlandse rosé. Wijnmakers in Californië maken nu uitstekende roze wijnen van Grenache, Pinot Noir en ja, zelfs Zinfandel.
Maar lichter betekent niet altijd beter met rosé, en er zijn een aantal geweldige wijnen met donkere tinten, zoals vrijwel alles genaamd Cerasuolo uit Italië, of de donkere rosés van de Franse regio van Tavel.
Knapperige rood
Als je moet drinken Rood Wijn met je gegrilde of gerookte vlees, dan raad ik in plaats van iets groots en donker knapperig, een term die een gemeenschappelijke descriptor is geworden voor lichter-gewicht, lagere alcohol, hogere zuurheid Rood Wijnen, vaak zonder de sterke invloed van eiken (en de tannines die daarbij horen). Deze wijnen reageren ook goed op chillen, wat een extra gevoel van verfrissing toevoegt aan hun zippy, heerlijke persoonlijkheden.
Knapperige rood in overvloed in wijnregio's over de hele wereld, maar deze wijnen en de plaatsen waar ze vandaan komen, zijn meestal een beetje buiten de gebaande paden. Als je het niet erg vindt om een beetje verkenning (iets dat de wereld van wijn het meest royaal beloont met nieuwe smaken en ervaringen), zul je een rijk bevredigende categorie wijnen vinden die heerlijk en leuk zijn om te drinken.
De Rood Wijnen van de Savoie -regio van Frankrijk, vooral die gemaakt van de druivenmondeuse, bieden prachtige smaken van bessen en hartige groene kruiden, met de beste voorbeelden met een ongelooflijk bloemenparfum.
Terwijl we in het zuidoostelijke deel van Frankrijk zijn, laten we niet vertrekken zonder te overwegen zonder Trousseau en Poulsard te overwegen, beide kenmerkende druiven uit de regio Jura, en beide boordevol zure kersen- en bessen smaken.
Als je met vuur kookt, kun je slechter doen dan wijnen van vuur te drinken, vooral de Rood Wijnen van Sicilië's Mount Etna -vulkaan. De druiven Nerello Mascalese biedt een lichtere, maar nog steeds gestructureerde wijn die de steenachtige mineraliteit van zijn vulkanische oorsprong prachtig overbrengt.
De druif die we Mission in Californië noemen, is bekend onder verschillende andere namen, waaronder Criolla Grande en País in Zuid -Amerika en Listán Prieto op de Canarische eilanden, maar ongeacht zijn naam, in de juiste handen kan het een heerlijk sappige en heldere wijn zijn met tonen van kruiden, pruim huid en bessen.
Oranje wijnen
Skin-contact witte wijnen, ook bekend als oranje wijnen, hebben nu iets van een moment. Deze wijnen zijn het resultaat van het gebruik Rood Winemaking -technieken (bessen een tijdje in contact laten genieten van hun sappen) met witte druiven, die wijnen opleveren die in kleur uit het donker variëren Goud naar Amber naar Halloween-Pumpkin-Orange. Ze zijn onlangs erg populair geworden, gedeeltelijk vanwege hun nauwe associatie met Natuurlijke wijnen, die behoorlijk trendy zijn geworden, vooral bij jongere wijndrinkers. Hoewel veel mensen zouden suggereren dat oranje wijn natuurlijke wijn betekent, wil ik het record rechtzetten en heel duidelijk maken dat het twee verschillende dingen zijn. Het Venn -diagram van deze twee wijntypen kan een overlap hebben, maar er zijn veel oranje wijnen die niet als natuurlijk zouden kwalificeren vanwege hun gebruik van zwavel.
De smaken die je in oranje wijnen zult vinden, variëren aanzienlijk, maar bevatten vaak een prachtige aardse, herfstnoot, zoals de geur van natte bladeren op een herfstdag. Vanwege hun lange maceratie met hun huiden hebben ze ook de neiging om tannines te hebben, waardoor ze veel meer structuur krijgen dan een witte wijn, met de mogelijkheid om een aantal verschillende voedingsmiddelen aan te vullen.
Net als rosé kunnen oranje wijnen overal ter wereld worden gemaakt vanuit veel verschillende druivensoorten, maar als je ergens op zoek gaat naar je zoektocht, kun je net zo goed beginnen waar wetenschappers geloven dat wijnbereiding begon: de Republiek Georgia. Het gebruik van druiven zoals zoals Rikatsiteli, Georgia is het oorspronkelijke huis van Orange Wines, die al ongeveer 8.000 jaar wordt gemaakt in enorme Terra Cotta -potten bekend als bekend als qvevri die worden begraven tot hun nek in de aarde.
Zowel Friuli in het noordoosten van Italië als naburige Slovenië aan de grens zijn bekend geworden om het maken van briljante oranje wijnen van hun lokale druiven Ribolla Gialla en Vitovska, vaak met vergelijkbare productietechnieken voor amfora.
Andere landen die vooral bekend zijn om oranje wijnen zijn Oostenrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten, maar vraag gewoon aan uw lokale fijne wijnwinkel wat ze op voorraad kunnen hebben.
Tijd om te genieten van uw BBQ
Dus de volgende keer dat je klaar bent om dat bord macaroni -salade, chips, kippenvleugels, watermeloen en gebarbecued ribben te pakken (of wat dan ook Summer Cookout Food betekent voor jou), gooi wat rosé, knapperige rood of oranje wijnen in een koeler vol ijs en kijk of je het er niet mee eens bent dat ze zorgen voor een veel betere barbecue -wijnervaring.
Het tijdschrift San Francisco heeft Alder Yarrow "The Wine World's Brightest Cyberstar" genoemd en hij wordt algemeen geaccepteerd als een pionier van wijnblogging. Hij heeft gepubliceerd Vinography.com Dagelijks sinds 2004 en werd genomineerd voor een James Beard Award in 2013. Hij is momenteel een maandelijkse columnist voor Jancis Robinson en de auteur van De essentie van wijn, een salontafelboek over Wine's Flavours and Aromas dat werd uitgeroepen tot een van de beste wijnboeken van 2014 door de New York Times. In 2013 werd Alder opgenomen in de Wine Media Guild van de Wine Writers Hall of Fame in New York, een eer die hij deelt met slechts 24 andere levende wijnschrijvers.