Taco's en tequila zijn niet de enige manier om te gaan als het gaat om het combineren van Mexicaans eten met alcoholische dranken. Terwijl de natie bekend staat om zijn smakelijke tequila en rokerige mezcal, creëert de culinaire diversiteit van Mexico een combinatie van een wijnliefhebber. Van Migas en Carne Adobada tot Tamales en Enchiladas-de klassieke gerechten van Mexico nemen elk op unieke, enorm verschillende smaken.
Mexico heeft ook een breed scala aan wijnvariëteiten. Een van de meest gekweekte is Cabernet Sauvignon, gevolgd door Carignan, Merlot, Chenin Blanc en Muscat Blanc. Probeer een van deze voor uw taco -wijnparen of geef onze selecties hieronder.
Als je je weg naar dit artikel hebt gevonden nadat je op zoek was naar Cinco de Mayo of Taco dinsdag inspiratie, hebben we je gedekt met enkele klassieke recepten en complementaire wijnen. Natuurlijk geen harde gevoelens als je kiest voor een mezcal -cocktail of klassieke margarita voor deze speciale maaltijd.
Coravin Taco- en wijncombinaties
Hieronder delen we vier verschillende taco -ideeën compleet met de perfecte wijncombinatie. Als u op zoek bent naar een vegetarische optie, raden we aan biefstuk te ruilen voor zwarte bonen of carnitas voor stevige tofu. Vind die aanbevelingen in de onderstaande recepten. Hier zijn ze kort gezegd:
Zalmtaco's + Pinot Noir
Gemarineerde biefstuk (of zwarte bonen) taco's + malbec
Rundergehakt taco's + tempranillo
Carnitas Tacos + Rhône-stijl witte blend
Zwarte zalmtaco's
Normaal kunnen we zalm combineren met een tijdje wijn, maar wanneer het vol zit met een zwarte smaak - of Aziatische smaken - is Pinot Noir de juiste keuze. De fruitige, aardse tonen vullen de vissen aan, terwijl de aanraking van de zuurgraad door zijn rijkdom snijdt.
Ingrediënten
1 ½ pond salmon -filets zonder been
1 theelepel chili poeder (meer als je van het kruid houdt)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel sojasaus of kokosamino's
¼ theelepel zwarte peper
1 el olijfolie
6-8 Kleine maïs of bloemtortilla's om te serveren
Mango salsa ingrediënten
2 middelgrote mango's, in blokjes gesneden
1 grote avocado, in blokjes gesneden
½ klein Rood ui, gehakt
1 kopje verse koriander, gehakt
1 limoen, juiced
1 Jalapeño, gekorde en gehakt (optioneel)
Routebeschrijving
Verwarm de oven voor op 450 ° F. Klop het chilipoeder, komijn, sojasaus, zwarte peper en olijfolie in een kleine kom.
Dep de zalmfilets licht droog en plaats ze in een enkele laag op een ingevette of beklede bakplaat. Coat met kruidenmix aan alle kanten. Bak ongeveer 12 minuten of tot de interne temperatuur 135-145 ° F bereikt.
Terwijl de zalm bakt, bereid je de mango salsa voor: gooi de mango, avocado, samen, Rood Ui, koriander, limoensap en jalapeño in een middelgrote kom tot gecombineerd.
Zodra de zalm is gekookt, monteert u de taco's. Gebruik een vork om de zalm zachtjes te versnipperen en voeg deze dan bovenop de tortilla's toe en top met salsa.
Gemarineerde biefstuktaco's
Deze zijn eenvoudig. We gaan je vertellen hoe je de chimichurri -saus kunt maken, dan kun je het vanaf daar nemen en serveren met een heerlijk glas vetgedrukte, citrusachtige merlot.
Chimichurri -ingrediënten
4 knoflookteentjes, geschild
½ kopje verse peterselie
½ kopje verse koriander
1 kopje olijf- of avocado -olie
1 citroen, gejuicht
1 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepels verpletterd Rood peper
1 theelepel zout
Routebeschrijving
Pulseer de knoflook, peterselie en koriander in een keukenmachine of blender tot ongeveer gehakt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pulseer tot goed gecombineerd. Je wilt nog wat textuur.
Om je taco's te maken, marineer je 1½ pond flank biefstuk in de helft van de chimichurri met behulp van een ritssluiting voor 1 uur. Kook hoe je het leuk vindt en monteer vervolgens je taco's met maistortilla's, gekookte biefstuk, gehakte avocado en de rest van de chimichurri (het opslaan van elke extra voor maximaal 3 dagen tot je volgende culinaire avontuur).
Rundergehakt taco's
Soms is eenvoudig het beste, toch? De rundergehakt taco is een veramerikaniseerde versie van Mexicaanse straattaco's bestaande uit rundergehakt gekookt op een koekenpan met een pakje taco -kruiden. Bedek je maïs of bloemtortilla's met je gekookte rundvlees, geraspte ijsbergsla, gehakte tomaat, geraspte cheddar en zure room. Kies voor uw wijn voor Tempranillo-een middelgrote tot volle wijn met wat zuurgraad en een hoog niveau van tannines. Het zal het rundvlees en de kruiden goed complimenteren.
Carnitas Tacos
Vervolgens op onze lijst met heerlijke taco -recepten zijn Carnitas. Dit recept vereist een slowcooker en een fles wit in Rhône-stijl-geen oordelen als u besluit uw te gebruiken Coravin Om deze fles te proeven voordat het diner klaar is.
Carnitas -ingrediënten
2 ½ pond varkensschouder, gesneden in 2 tot 4-inch brokken
1 limoen, juiced
2 theelepel zout
2 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel chilipoeder
4 knoflook kruidnagel, gehakt
1 gele ui, in blokjes gesneden
Routebeschrijving
Plaats alle ingrediënten in een slowcooker en meng grondig om het vlees te coaten. Dek af en kook 4 uur op hoog.
Breng het vlees over om wat frisse knapperig toe te voegen op een bakplaat en roost 5-10 minuten op hoog.
Om je taco's te maken, top tortilla's met carnitas, gehakte avocado, gehakte paarse kool, Rood radijs en koriander. Het wordt een textuur- en smaakdans bij elke hap.
Laat ons weten wat u kookt door ons te taggen in uw taco -wijncombinatie van foto's op sociale media, @coravin.