Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Winterreceptserie: gezonde witte bonensoep

white bean kale soup healthy

Welkom, 2021. Fijn je te zien. De start van het nieuwe jaar is een geweldige kans om een nieuw blad om te slaan en te zeggen: “Weg met het oude, in met het nieuwe.”

Bij het maken van voornemens dit jaar, onthoud dat je niet je hele levensstijl hoeft te veranderen en de dingen die je leuk vindt moet opgeven in naam van “gezondheid.” Begin met kleine veranderingen zoals gematigd drinken, kiezen voor minder calorierijke wijnen, of gezondere maaltijden koken (soep recept hieronder).

We weten het – sommige van deze nieuwe gewoonten implementeren is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor gematigd drinken helpt een Coravin wijnbewaringssysteem. Voor het begrijpen van de calorieën in wijn, kan onze infographic je gids zijn. Dan, als het gaat om het koken van gezondere maaltijden, is kennis de sleutel. Hier zijn enkele basis tips:

  • Ruil dit voor dat: Als een recept om een ongezond ingrediënt vraagt, vervang het dan door een gezondere, natuurlijkere optie. Kies bijvoorbeeld in plaats van pasta gemaakt met geraffineerde witte bloem, voor een gemaakt met volle granen. Verken ook andere bronnen van koolhydraten die geen brood of pasta zijn, zoals peulvruchten, zetmeelrijke groenten of granen zoals quinoa, havermout en bruine rijst.

  • Groenten eerst: Laat groenten de ster van de show zijn. Wanneer je je maaltijden rond groenten plant, is de kans groter dat je je dagelijkse dosis vezels, vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgt. Je zult je ook vol en energiek voelen – meer dan je zou doen met een koolhydraat- of eiwitrijke maaltijd.

  • Gebruik veel kruiden en specerijen: Als je je zorgen maakt dat gezonder eten betekent dat je smaak moet opofferen, dat is gewoon niet waar. Zorg voor wat van je favoriete kruidenmengsels – wij denken dat alles bagel-kruiden, gerookte paprika of gemalen knoflook alles beter laat smaken. Bewaar ook verse kruiden zoals peterselie, koriander en dille in de koelkast (het beste in glazen met water) om elke maaltijd op te frissen.

Heb je honger? Laten we beginnen met dat gezonde witte bonensoep recept.

Gezonde Witte Bonensoep met Boerenkool

Nu is het recept tijd. Deze gezonde witte bonensoep zit vol met vezelrijke ingrediënten zoals bonen en boerenkool om je vol te maken en je buik gelukkig en tevreden te houden tot je volgende maaltijd. Het recept is vegetarisch en kan gemakkelijk veganistisch worden gemaakt door het ei weg te laten. Als je op zoek bent naar een wijncombinatie voor deze, raden we Frank Family Vineyards Chardonnay aan.

Ingrediënten

  • ¼ kop extra vierge olijfolie

  • 1 grote ui, gehakt

  • 2 stengels selderij, gehakt

  • 2 grote wortels, in blokjes

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • ¼ theelepel zout

  • ¼ theelepel rode pepervlokken

  • 1 grote blik tomatenblokjes (28 oz.)

  • 8 kopjes groentebouillon

  • 1 venkelknol – 2 eetlepels fronds (groene bladeren), fijngehakt; stelen weggegooid; knol gehalveerd, klokhuis verwijderd en in ½ stukken gesneden

  • 1 blik witte bonen (16 oz.), uitgelekt en afgespoeld

  • 8 oz. boerenkool, schoongemaakt en in stukken van ½ inch gesneden

  • 2 grote eidooiers (weglaten voor veganistisch)

  • ½ kopje verse peterselie, gehakt

  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt

  • citroenpartjes (optioneel)

Instructies

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

  2. Snijd de ui, selderij, wortel en knoflook. Doe de groenten in de pan en kook 2-3 minuten.

  3. Voeg ½ theelepel zout, rode pepervlokken en de resterende olie toe. Kook op middelhoog vuur, af en toe roerend, totdat er een lichte bruine fond op de bodem van de pan begint te vormen, 12-15 minuten.

  4. Roer de tomaten erdoor, verhoog het vuur naar hoog en kook, regelmatig roerend, totdat het mengsel dik is, 9-12 minuten.

  5. Voeg de bouillon en venkelknol toe aan de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat sudderen totdat de venkel begint te verzachten, 5-7 minuten. Roer de bonen en boerenkool erdoor en kook totdat de venkel volledig zacht is, ~10 minuten.

  6. Kluts de eidooiers in een kom en roer ze dan door de soep. Roer de peterselie, oregano en venkelgroen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Ga je dit recept uitproberen? We willen je meesterwerk zien. Tag ons op social media, @Coravin.