Ooit afgevraagd waarom wijnkenners vaak praten over het laten "ademen" van de wijn? Of wat wervelt uw wijn in het glas echt? Welkom in de prachtige wereld van wijnbeluchting. In deze informatieve gids zullen we het mysterie ontrafelen waarom we wijn beluchten, wat dit magische proces doet voor je favoriete drankje en wat wijnen het meest profiteren van een kleine lucht.
We zullen de wetenschap achter beluchting en de best practices behandelen. We zullen ook de meest voorkomende vragen over beluchting beantwoorden. Hoe wijn te beluchten? Kun je witte wijn beluchten? Dat zoeken we uit. Zie ons artikel over om meer te weten te komen over beluchting Waarom wijn en zijn voordelen beluchten.
Snel wijn belucht als jij Schenken
Geef een zijdeachtig, glad, aromatisch glas wijn op, gelijkwaardig aan decanteren gedurende 60-90 minuten.
Winkel nu, Belucht snel wijn als jij Schenken
Waarom wijn belucht?
Wijn is meer dan gefermenteerd druivensap. Hoe je het opslaat en serveert, hoe je het presenteert en bij welke temperatuur speelt het allemaal een rol bij het creëren van plezierige momenten rond de tafel.
De World of Wine gaat over wijn, maar het gaat ook over glaswerk, karigers, gereedschappen en gadgets. Om ten volle van wijn te genieten, moet u de juiste gereedschappen en technieken gebruiken, die variëren afhankelijk van de wijnstijl.
Aerating Wine is een van de meest eenvoudige technieken in de gereedschapsgordel van de wijnliefhebber, en het vertrouwt op niets anders dan lucht om de wijn te laten ruiken en beter te smaken. Aerating Wine brengt het beste in met weinig moeite, dus weten hoe je een wijn moet gebruiken Aerator is een aanzienlijk voordeel en je zult dol zijn op de resultaten.
Wijnbeluchting begrijpen. Laat de wijn "ademen"
Airating Wine is niets meer dan het blootstellen aan lucht. Hoe meer blootstelling, hoe beter, maar je wilt dat het een gelijkmatig proces is dat elke druppel wijn beïnvloedt, en er zijn verschillende manieren om je doel te bereiken.
Beluchting vervluchtt aromatische verbindingen terwijl ze reageren met zuurstof. Tannines oxideren ook en breken af en worden minder samentrekkend. Wanneer je wijn belucht, verdampt de alcohol sneller, met aromatische verbindingen, en zelfs vieze geuren, zoals zwavelgeuren, zullen verdwijnen met deze techniek. Beluchting opent de smaken van de wijn en maakt het over het algemeen aangenamer. Laten we het nu hebben over hoe we wijn kunnen beluchten, welke wijn om te beluchten en hoe lang de wijn belucht.
Welke wijnstijlen moeten worden belucht?
Nu we beluchting en het gebruik ervan hebben besproken, laten we een van de meest dringende vragen beantwoorden. Welke wijnen profiteren van beluchting? Het antwoord zal je misschien verbazen: het hangt ervan af.
Alle wijnen kunnen profiteren van beluchting; Alleen u beslist welke flessen u moet beluchten en welke Schenken direct. Dat gezegd hebbende, sommige wijnstijlen zijn complexer en vereisen beluchting om te schitteren.
Vol Rood Wijnen. Wijn die wordt bedoeld om te worden, is geconcentreerd en heeft grote hoeveelheden tannines. Deze tannines vereisen beluchting om zacht te worden. Deze wijnen zijn ook complex op de neus, dus beluchten ze hun boeketten vervlucht.
Jong, tannic Rood Wijnen. Jonge wijnen zijn van nature fruit-forward en expressief, maar jonge, tannic reds kunnen te samentrekkend zijn. Airating ze zal het mondgevoel van de wijn verzachten en geuren onthullen verborgen achter de eerste fruitaroma's.
Volle witte wijnen. Kun je witte wijn beluchten? Natuurlijk kan je dat, en dat zou je moeten doen. Rijke witte wijnen, zoals chardonnay van eiken en vergelijkbare stijlen, kunnen zo complex zijn als Rood Wijnen en misschien wat lucht nodig om volledig te openen.
Hoe wijn te beluchten
Airating Wine is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Als u denkt dat de wijn expressiever kan zijn of niet openen zoals het hoort, belucht deze dan. Beluchting kan een merkbare verandering hebben in hoe u de wijn waarneemt, of de veranderingen kunnen subtiel zijn; Hoe dan ook, je bent het aan je gasten en jezelf verschuldigd om te proberen het beste uit elke fles te halen.
Hoewel toegewijde beluchters de meest efficiënte manier zijn om wijn te oxygenen, zijn ze niet de enige manier om de kostbare vloeistof aan de lucht bloot te stellen; Er zijn verschillende hulpmiddelen om te gebruiken om wijn te beluchten. Hier zijn al uw opties.
1. Schenken en wervelen
De meeste wijnen, met name jonge, vereisen niet veel oxygenatie, dus ze zullen openstaan op het moment dat je bent Schenken ze in een wijnglas. Voordat u andere beluchtingsmethoden overweegt, Schenken jezelf een slokje wijn en beoordeel de behoefte aan beluchting.
De wijn wervelen terwijl hij in het glas is, is de standaardpraktijk, en het is omdat het een betrouwbare manier is om de wijn te openen of tussen slokjes te laten ademen. Natuurlijk is gieten en wervelen misschien niet voldoende om Tannic -wijnen of wijnen te openen die jaren in Oak Barrels hebben doorgebracht. Deze hebben een actiever type beluchting nodig.
2. Decant
Weten hoe je wijn kunt beluchten met een karaf is van cruciaal belang bij het omgaan met goed verouderde wijnen met verhoogde concentraties die langer duren om te openen.
Wijn decanteren, niet ongelijk om het in een wijnglas te gieten, blootstelt het aan de lucht en belt het effectief. Dekselders hebben vaak om een reden brede oppervlakken; Ze zijn ontworpen om het meeste van het oppervlak van de wijn bloot te stellen aan de lucht.
Decanteren is niet altijd ideaal, omdat u de fles opent. Decanting is misschien niet voor u als u een Coravin Preservatiesysteem om de wijn te behouden zonder zich aan een hele fles te binden.
3. Gebruik beluchters
Zodra u weet hoe u een Aerator Voor wijn opent een wereld van mogelijkheden, omdat u zelfs de meest introverte van wijnen efficiënt kunt maken.
Niet alle beluchters zijn hetzelfde, maar ze doen een vergelijkbare taak om de wijn bloot te stellen aan de lucht als u Schenken. Airating gieters ontworpen om de wijn in contact te brengen met lucht zijn vaak goedkoop. Toch zijn ze minder effectief dan wijnbeluchters die de wijn in de kleinste druppels scheiden, waardoor een gelijkmatige beluchting wordt gewaarborgd. Voor meer informatie over Coravin Beluchtingssystemen, verkennen Coravin Beluchting.
Gebruik makend van Coravin'S Timeless En Pivot beluchters
Er zijn veel hulpmiddelen om wijn te beluchten, maar ze zijn niet even effectief of gemakkelijk te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om wijn te beluchten, van kristal siphon beluchters tot gewone karafels.
Coravin is een innovatief bedrijf gericht op het behoud van wijn en haar beluchters vullen zijn producten aan. Beide Coravin Timeless En Pivot Systemen zijn compatibel met state-of-the-art beluchters waarmee u wijn kunt oxygeneren zoals u Schenken terwijl het behouden van uw wijncollectie. Dit zijn de twee Coravin beluchters en hun gebruik. Het beste Aerator Want u hangt af van het systeem dat u gebruikt om uw wijnflessen te behouden.
Coravin Timeless Aerator
Dit efficiënt Aerator is compatibel met de Coravin Timeless Wijnconservatiesystemen, die het revolutionaire naaldmechanisme gebruiken Schenken Wijn uit een fles zonder de kurk te verwijderen, waardoor de wijn voor langere periodes wordt bewaard. De Timeless Aerator gaat het systeem nog een stap verder en laat de behoefte aan decanteren vallen, terwijl het de wijn zuurstoft als jij Schenken, voor expressieve wijnen met aromatische complexiteit en soepele texturen.
Pak de Coravin Timeless Aerator op zichzelf of als onderdeel van de complete Timeless Three+ Pakket samen met twee Coravin Pure ™ Argon CapsuleS, twee Coravin Schroef doppen en een Coravin Aerator.
Coravin Pivot Aerator
Een essentieel hulpmiddel dat compatibel is met Coravin'S Pivot Wijnbewaarsysteem. Met deze accessoire kunt u wijn beluchten van flessen die zijn bewaard Coravin'S uniek pivot systeem.
Beluchting met de Coravin Pivot Aerator is gelijk aan het decanteren van wijn gedurende 60-90 minuten, het garanderen van expressieve wijn en zijdeachtige tannines. Persen Een knop en laat de wijn stromen, waardoor een zachte douche ontstaat die elke druppel aan de lucht blootstelt.
Pak de Coravin Pivot Aerator op zichzelf of als onderdeel van de complete Pivot + pakket samen met een Pivot Apparaat, Pivot stoppers En Coravin Zuiver argoncapsules.
Andere beluchters en gadgets
Verzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Sommigen passen je in de nek van de fles, terwijl anderen jij Schenken in hen. Decanters en karafels zijn ook beluchters, net als uw wijnglas.
Aerating is geen harde wetenschap. Sommige wijnen hebben een beetje zuurstof nodig om zich uit te drukken, en er zijn veel manieren om ze te beluchten. Ongeacht de tools die u gebruikt om wijn te beluchten, het gaat erom dat u dit vol vertrouwen doet en op basis van uw perceptie van de wijn. Niet alle wijnen kunnen profiteren van beluchting, maar uiteindelijk besluit u.
Hoe wijn te beluchten, veelgestelde vragen
1. Wat is beluchting?
Beluchting stelt wijn bloot aan lucht om zijn aromatische moleculen te vervluchtigen en verzacht soms zijn tannines. Wijnen in alle stijlen kunnen profiteren van beluchting.
2. Hoe beïnvloedt beluchting de wijn?
Airating the Wine legt het bloot aan lucht, het aanmoedigen van verdamping, vervluchtiging en gecontroleerde oxidatie. Sulfieten verdwijnen ook en alcohol verdampt.
3. Welke wijnen profiteren van beluchting?
Elke wijn kan na beluchting beter smaken, maar niet allemaal. Jonge wijnen kunnen expressiever worden, aka fruitig, terwijl goed verouderde wijnen uit hun slaap kunnen "wakker worden". Over het algemeen volle body Rood Wijnen, tannic wijnen en volle (eiken-verouderde) witte wijnen zijn de meest voorkomende beluchte wijnen.
4. Hoe lang om wijn te beluchten?
Beluchting is een direct proces, vooral bij beluchters die de wijn verspreiden, zoals de Coravin Aerator systemen. De wijn zal echter blijven openen terwijl hij in het glas zit, wild als hij vaak wervelt.
5. Hoe wijn te beluchten?
De eenvoudigste en meest effectieve manier van beluchten is door een professional te gebruiken Aerator systeem waarmee u kunt beluchten zoals u Schenken terwijl de resterende wijn in de fles wordt bewaard.
Wiate wijn en haal er het beste uit
Om te beluchten of niet te beluchten. Dat is de vraag. Vlieging is niet nodig voor alle wijnen, maar wijnen in elke stijl kunnen er profiteren van. Als je twijfelt, proef je de wijn en vraag je jezelf af, laat deze wijn zijn best zien? Zal het iets krijgen van beluchting? Als het antwoord ja is, volg je hart en beleer de wijn.
Wijn is bedoeld om te worden gedeeld en genoten; Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang je je stijl, glaswerk, temperatuur of servicekeuzes hebt. Nu je meer weet over deze unieke techniek, voeg je toe Coravin Aerator Systemen naar uw verzameling en belucht!