Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Waarom wijn belucht? Wijnbeluchtingstips en how-tos

Coravin Model Three Wine Preservation System pouring red wine with the Aerator accessory attached

Middelen beluchten om lucht in een materiaal te introduceren. In de wijn zou het beluchten van wijn de wijn blootstellen aan lucht om oxidatie en verdamping te activeren.

Wetenschap achter beluchting

We zien deze twee chemische reacties - oxidatie en verdamping - in andere gebieden van ons leven. Het blootleggen van het vlees van een appel of peer aan de lucht begint bijvoorbeeld het oxidatieproces en laat het vlees van de fruit bruin worden. Verdamping gebeurt wanneer een vloeistof verandert in een damp zoals de pot kokend water op het fornuis op stoom afgeven of je kleding drogen terwijl ze hangen.

Het verschil tussen een karaf en Aerator

Zowel een karaf als Aerator Serveer hetzelfde doel - om de wijn te laten 'ademen'. Decanting doet dit door het oppervlak van de wijn uit te breiden om zijn contact met de lucht te vergroten en die gunstiger aroma's en smaken te laten ontwikkelen naarmate minder gunstige verbindingen verdampen. Om een ​​fles wijn te decanteren, wordt deze in een karaf of karaf gegoten die meestal een bredere basis heeft dan de fles zelf.

Verzekeringen versnellen het decanteringsproces door lucht te introduceren terwijl de wijn door het apparaat reist of door de wijn te verspreiden door verschillende tuiten. De Coravin Aerator doet dat laatste, snel uw wijn snel beluchten als uw Schenken om zijdeachtige, soepele, aromatische resultaten op te leveren die zijn gelijk aan decanteren gedurende 60-90 minuten. Andere voordelen: Het hecht aan elke Coravin Timeless systeem (onze SmartClamps en naaldsystemen), het creëren van een verbazingwekkend 2-in-1 wijnbehoud en beluchtingsapparaat. Het is ook gemakkelijk om schoon te maken en de smaak van je wijn in seconden te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van de Coravin Aerator?

Voor wijnen die moeten "ademen" Coravin Systeem samen met de Coravin Aerator Verzamelt onmiddellijk uw wijn, gelijk aan decanteren gedurende 60-90 minuten. De Aerator Werkt op iedereen Coravin Timeless naaldsystemen – Model Three, Model Five, Model Six, En Model Eleven. Om de Aerator Duw op uw systeem gewoon op de Aerator op de tuit van het systeem. Zorg ervoor dat het strak is bevestigd en dan Schenken Zoals je normaal zou doen.

Hoe je wijn kunt beluchten met de Coravin Aerator

Hoe u uw Coravin Aerator

Naar Maak uw Coravin Aerator, Verwijder de Aerator kop van de behuizing, onthullend een gaas display. Verwijder de display en plaats alle drie de stukken een paar minuten in warm water. Spoel vervolgens elk onderdeel in warm stromend water en klop vervolgens droog met een schone doek. De weergave van de Aerator - Het is nu klaar voor gebruik.

Voordelen van beluchtwijn

We hebben een aantal van de voordelen van beluchten van uw wijn aangepakt, hetzij met een karaf of Aerator En in dit gedeelte zullen we ons concentreren op de Aerator.

  • Verdamp ongunstige verbindingen: Het beluchten van uw wijn helpt de verdamping van minder gunstige sulfieten en ethanolverbindingen van wijn te versnellen.

  • Boost smaken: Aerating stimuleert de gunstiger proeverij en neusnoten van uw wijn door de minder gunstige te verwijderen die we hierboven hebben genoemd. Dus als je graag de verbazingwekkende zwarte kersen en cedersmaken van een gewaagde cabernet sauvignon proeft, sla het 1-uurs decant en sla de decant van 1 uur over Schenken gebruik je Coravin Aerator.

  • Bereik piekproeven eerder: Aerating a Wine zorgt ervoor dat het sneller op zijn hoogtepunt komt. Maar laat je glas niet te lang blijven hangen. Aerating kan ook leiden tot het eerder afvlakken van je wijn en je verliest die verbeterde smaak die je wilt bereiken. Als u een Coravin Aerator, U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Schenken Een klein bedrag tegelijk om te genieten van een geweldige volle Syrah of Mourvèdre.

Welke wijnen profiteren van beluchting?

Niet elke wijn hoeft te worden belucht. Bijvoorbeeld, jonge rood met een zware tanninebasis of een complexere, gewaagde structuur profiteren van het decanteren boven beluchting, zodat hun complexiteit en smaakprofiel intact blijven. Hetzelfde geldt voor oudere, meer fragiele wijnen (vooral die met sediment). Vergeet niet dat de smaken in sommige oudere wijnen eerder binnen enkele minuten, geen uren vervagen.

U hoeft ook geen goedkoper te decanteren of te beluchten Rood Wijn of lichter lichaam Rood (bijv. Pinot Noir, Chianti) omdat ze bedoeld zijn voor snellere consumptie.

Dus zou moeten Bent u belucht? Deze variëteiten profiteren van een snelle beluchting of een uurlange decant:

  • Petite Sirah

  • Merlot

  • Shiraz

  • Cabernet Sauvignon

  • Malbec

  • Syrah

  • Bordeaux

  • Nebbiolo

Hier zijn enkele nuttige tips:

  • Maak de schoon Aerator regelmatig

  • Gebruik nooit het vintagenaald

  • Persen De trigger voor iets langer voor de optimale stroom.

  • Hoe minder wijn in de fles, hoe meer gas nodig is voor een gestage stroom

We kunnen niet wachten om te zien wat je Schenken met uw Coravin Aerator. Deel met ons op sociale, @coravin.