Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Hoe je thuis een wijnproeverij doet

Model 11 holiday wine tasting virutal

Toezien op: wijn is ingewikkeld.

Van druif tot glas, er is veel te weten - die allemaal de manier kunnen beïnvloeden waarop een wijn smaakt. Hoe meer je het probeert, hoe meer je weet! Het bijwonen van een wijnproeverij die wordt gefaciliteerd door een wijnopleider zoals ik of er een opstellen voor je vrienden en familie alleen kan een geweldige manier zijn om te leren terwijl je samen tijd doorbrengt. (Plus, terwijl de wijn begint te stromen, gaat de druk om aroma's en smaken nauwkeurig te noemen manier omlaag!)

Uitproberen Meerdere wijnen naast elkaar Kan zelfs de meest doorgewinterde Wine Pro helpen om verschillen te onderscheiden tussen wijngaarden, druivenklonen, wijnstijlen en groeiseizoenen. Voor degenen onder ons niet Het probeert de eerste plaats te nemen in een blinde smakingswedstrijd, het kan een geweldige manier zijn om kennis te maken met nieuwe druivensoorten in nieuwe stijlen uit nieuwe regio's.

Lees verder voor hoe u uw eigen proeverij kunt coördineren - met of zonder een opvoeder om u te leiden.

Thuis een wijnproeverij opzetten

Er zijn een paar dingen die u bij de hand moet hebben om een ​​wijnproeverij te vergemakkelijken, en de eerste is het meest voor de hand liggend: wijn! Meestal is één standaard 750 ml-fles voldoende voor 10-12 gasten om de wijn te proeven (2-ounce pours zijn standaard voor proeven).

Voorbij de vino wil je wat glaswerk. Ik raad aan om meer dan één glas per persoon beschikbaar te hebben, zodat je heen en weer kunt gaan terwijl je verschillende wijnen proeft. Niet genoeg glaswerk? In een snuifje kunt u tuimelaars of plastic smakende bekers gebruiken, maar trakteer uzelf en uw gasten voor de volledige ervaring op wat gesteelde glaswerk waarmee u uw wijn kunt wervelen en snuiven als u het proeft. Je kunt ook van een wijnproeverij veranderen in een glazen schoot: vraag elke gast die je aansluit bij je om twee glazen mee te nemen die ze willen nippen en ruilen, en dan kan iedereen kop Home met een nieuwe smakingsset (een best practice is om ervoor te zorgen dat elke set twee van dezelfde bril is, zodat elke gast wijnen naast elkaar kan evalueren in hetzelfde glaswerk).

Hier zijn een paar andere items die ik bij de hand aanbeveel:

  • Een wit stuk papier: Dit zal dienen als achtergrond, zodat u de kleur van elk monster kunt evalueren.

  • Ergens om notities te maken: Na een paar voorbeelden begin je te vergeten wat je dacht van de eerste wijn die je hebt geprobeerd.

  • Blind smakende tassen om wijnlabels te dekken: Deze zijn voor het geval u vooringenomenheid wilt verwijderen over de wijnen die u probeert.

  • Snacks om te nippen met: Heb deze zeker - anders zullen de dingen heel snel dom worden.

  • Water: De meest voorkomende reden voor ochtend na hoofdpijn? Uitdroging.

Dit is wat u moet vermijden:

  • Parfum, Keulen of geurende kaarsen: Deze zullen uw vermogen om de aroma's van elke wijn te ruiken interfereren. Aangezien 80% van wat we beschouwen als smaak eigenlijk aroma is, is dit aanzienlijk. Het is tijd om het madeliefje van Marc Jacobs te dumpen, al was het maar voor één nacht.

  • Volle glazen van alles gieten: Wanneer u zelf een proeverij leidt, kan het moeilijk zijn om niet de hele fles van elke wijn onder uw groep te splitsen. Doe het niet! Je wordt dronken door de tweede wijn en de aandacht die je nodig hebt om opzettelijk wijn te proeven zal al lang verdwenen zijn.

  • Wijn verspillen: Als je niet Met volle glazen van elke wijn die je bemonstert, kun je misschien de wijnen die je probeert, meer voldoende beschrijven, maar je zult waarschijnlijk verschillende overgebleven flessen hebben. Coravin kan helpen! Snag a Coravin Timeless systeem en vermijd het openen van meerdere flessen tegelijk.

Wijnproeverij 101

Nu je bent opgericht-je hebt je wijnen, je glaswerk, je accessoires en je hebt alle kaarsen van de vakantie-geurende kaarsen gemaakt-wat is er?

Wanneer u een paar wijnen naast elkaar proeft, is het belangrijk om de volgende attributen te evalueren:

  • Aroma's

  • Flavors

  • Zuur

  • Tannine

  • Alcohol

  • Lichaam

Veel producenten hebben deze informatie op hun website of op het technologieblad van de wijn. Gebruik die als begeleiding maar test eerst je neus en smaakpapillen.

Inzicht in uw eigen wijnmala

Uiteindelijk gaan wijnproeverijen over het ontdekken van wat Jij Vind je bepaalde wijnen leuk. Inzicht in uw eigen smaakpapillen kan u helpen om zelfverzekerder te voelen in een wijnwinkel of in een restaurant, en uw wijnhorizon kan uitbreiden. Als je leert dat je van een nieuwe druif of variëteit houdt, opent deze nieuwe kennis je tot duizenden nieuwe flessen.

De sleutel tot wijnproeverij is plezier maken en uit uw comfortzone komen. Het proberen van nieuwe wijnen zal je geest openstellen voor nieuwe plaatsen, stijlenen combinaties die je steeds opnieuw bezoekt. Hoe u het ook doet, veel plezier - en laat Coravin (En ik!) Help je het goed te doen!

Als dit allemaal overweldigend klinkt om alleen te doen, maak je geen zorgen. Ik ben hier om te helpen. De funderingsfilosofie van Viva La Vino is dat wijn alleen goed is als Jij het leuk vinden. Boek een proeverij met mij door mijn website En ik zal enkele wijnen kiezen en je door het hele proces begeleiden.

Brielle Buckler (zij/haar), oprichter van Viva La Vino (op Instagram als @vivalavino_nyc), is een wijnliefhebber die van zeldzame variëteiten houdt, wijnmythen kapot maakt en de wereld van wijn benaderbaar maakt. Hoewel Brielle meestal is gevestigd in het NYC -gebied, reist ze het afgelopen jaar het land met de auto en organiseert ze virtuele wijnproeverijen vanaf de weg (bekijk haar bakstenen achtergrond - het is een achtergrond die ze met zich meebrengt!). De filosofie van Viva La Vino is dat wijn alleen goed is als je het leuk vindt, en Brielle is gepassioneerd over het helpen van wijndrinkers van alle niveaus begrijpen welke kwaliteiten ze de voorkeur geven in wijn en waarom. Ze wil anderen helpen meer vertrouwen te hebben op wijn in een restaurant bestellen of om aanbevelingen in een wijnwinkel te vragen. Brielle heeft momenteel haar WSET II -certificering en wacht op haar WSET III -examen.