Zonsondergang vanavond markeert de eerste dag van Hanoeka. 2020 heeft een reeks ongelukkige evenementen met zich meegebracht die dit vakantieseizoen schudden, maar zoals veel feestdagen is Hanoeka er een met diepe culinaire tradities. Dus, hoewel we misschien niet in staat zijn om onder één dak samen te komen, heeft bekend eten een speciale manier om goede herinneringen op te roepen en ons met comfort te bedekken.
Het meest traditionele Hanoeka -voedsel wordt meestal in olie gebakken om deelnemers aan het bijbelse wonder te herinneren, waarbij de waarde van één dag acht dagen en nachten de Maccabees duurde, lang genoeg om meer olie te beperken. Tegenwoordig hebben we het traditionele Hanukkah-menu zien breder worden met niet-gebakken voedingsmiddelen, maar de focus ligt nog steeds op traditionele koosjer gerechten zoals aardappel latkes en sufganiyot.
6 Hanoeka -wijnparen
Met traditioneel eten moet er traditionele wijn zijn. Dus, welke wijnen passen het beste bij elk van je Hanoeka -menu -items? Laten we er meteen in ingaan.
1. Aardappel Latkes Wine Pairing: Prosecco
Latkes zijn knapperige aardappelpannenkoeken die ondiep zijn gebakken en vaak genoten met appelmoes of zure room voor het meer hartige palet. De meeste experts bevelen een lichte sprankelende of witte wijn aan zoals Prosecco of Sauvignon Blanc om de olieachtige textuur en een rijke smaak te compenseren.
2. Cholent wijnparen: Cabernet Sauvignon
Deze langzaam gekookte stoofpot komt in veel variaties, maar de meeste omvatten een paar basisingrediënten: vlees, aardappelen, bonen en gerst. Cholent wordt traditioneel van tevoren voorbereid en op Shabbat geserveerd. Dit Hanoeka-voedsel past het beste bij een medium-body Rood Blend Cabernet Sauvignon om de dichte en winterharde componenten van dit gerecht naar voren te brengen.
3. Kugel Win Pairing: Riesling
Kugel wordt traditioneel gemaakt met een basis van eiernoedels of aardappel. Ondanks die twee hartige ingrediënten is het een zoet Schotel dat samenkomt als een broodpot van de broodpudding. Kugel is het beste gecombineerd met een lichte witte wijn om de zoetheid aan te vullen.
4. Beef Braisket Wine Pairing: Merlot
Beef Brisket, het meest populaire en traditionele vleesgerecht geserveerd tijdens Hanoeka, wordt vaak gekookt met behulp van Rood wijn. Als je bent Koken met wijn, we raden aan om op zichzelf een fles te kiezen die je leuk vindt. Een rijke Rood Met Berry en Oak -smaken zoals Merlot zullen de kruiden echt helpen knallen.
5. Zalmwijnparen: Pinot Grigio
Voor het Hanoeka -menu wordt sappige zalm vaak geserveerd met Herby -kruiden en citroen. Een geweldige wijncombinatie voor dit hartige, citrusachtige gerecht is een coole Pinot -grigio met citrus- en bloemennoten.
6. Sufganiyot Wine Pairing: Champagne
Dit zijn gefrituurde, met jelly gevulde, met suiker korsten die dienen als een van de traditionele desserts gedurende de acht dagen van Hanoeka. Omdat ze zo lief zijn, is een glas zoete wijn de juiste combinatie. Probeer een zoeter champagne of een late oogst Riesling.
Wat kook je deze hanoeka!? Deel uw Hanoeka -wijncombinaties met ons op Social, @Coravin.