Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Hoe te koken met wijn (plus 3 recepten)

Wine being poured into a cooking pot over a stove.

Wijn aan een gerecht toevoegen is niet alleen voor ervaren chef -koks om uit te trekken. Met onze tips om te koken met wijn, kan iedereen thuis een heerlijk met wijn doordrenkt recept proberen. Van het creëren van heerlijke sauzen, stroperij en stoofkip, wijn heeft zijn plaats in de keuken, en niet alleen in je glas! En vrees niet, bij het koken met wijn, een Coravin is de sleutel om precies te gebruiken wat het recept vraagt ​​om de rest voor een andere keer allemaal zonder ooit de kurk uittrekken. Leren hoe Coravin Werkt hier.

1. Goedkoop of duur

Je wilt waarschijnlijk niet die gewaardeerde fles wijn gebruiken die je in je bruiloft door tante Susan aan je was geschonken, maar die minder dure flessen die je hebt op een regenachtige dag, ja! Dat wil niet zeggen dat je niet kunt koken met dure wijn, helemaal niet; Maar de bovenkant van de lijnwijn is meestal beter over om te proberen, omdat het bedoeld was: in een glas. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat de wijn die je gebruikt nog steeds wijn is die je leuk vindt. Houd er rekening mee dat als je de smaak van een wijn niet leuk vindt, je het waarschijnlijk ook niet leuk zult vinden in je eten. We zouden ook wegblijven van de soorten wijnen met het label "Kookwijn". Deze zijn meestal zout en bevatten andere additieven die de smaak van uw gerecht kunnen beïnvloeden. Blijf bij goede oude heerlijke wijn!

2. Rood of wit

Er is een eenvoudige truc om uit te zoeken welk type wijn te koken met welk type gerecht en eiwitten. Net als bij het combineren van eten en wijn, is de vuistregel: wit vlees of lichtere gerechten vragen om witte wijn, Rood Vlees of meer robuuste gerechten vragen Rood wijn. Je moet echter niet bang zijn om je eigen ding te proberen. Vanaf de laatste tijd is er meer vrije uitloop geweest om eten en wijn te combineren; Niet zozeer te maken hebben met het eiwit zelf, maar meer met het type kruiden in het gerecht.

3. Ontwikkel smaken

Elke wijn heeft zijn eigen smaak en aroma -profiel. Gebruik dit in uw voordeel! Denk voordat u wijn aan een gerecht toevoegt aan de smaakkarakteristieken van de wijn en als het inderdaad goed gaat met het gerecht dat u aan het bereiden bent. Bijvoorbeeld een mooie pinot noir van Bourgogne heeft meestal diepe tonen van paddenstoel. Dit kan perfect paren met een vleesvleessaus. Aan de andere kant kan een helder gerecht dat citroen of kalk bevat, profiteren van een Sauvignon Blanc.

4. Laat de alcohol koken

Als je de Celebrity Chef, Alexandra Guarnaschelli vraagt, is de grootste fout die mensen maken tijdens het koken met wijn de alcohol niet laten koken. Je moet de alcohol in de wijn laten verdampen, anders zal het gerecht uiteindelijk smaken als rauwe wijn. Nadat je de wijn hebt toegevoegd, zorg er dan voor dat je onbedekt kookt tot ongeveer de helft is verminderd. Terwijl de rauwe alcohol verdampt, wordt de vloeistof dikker en ontstaat het een heerlijke en aromatische saus. Klik hier om chef -kok Guarnaschelli's Food & Wine Interview over koken met wijn te lezen: Alexandra Guarnaschelli's tips over koken met wijn

5. Overgebleven wijn opslaan

Zodra een fles wijn is geopend, begint zuurstof zijn werk te doen. Langzaam, maar zeker, zal die wijn zuur worden. Om het leven van geopende wijn te verlengen waarmee je van plan bent te koken, koel het. Deze techniek behoudt wijn gedurende 1 - 2 weken. Open de fles om echt te verzekeren dat uw wijn niet zal behouden. Gebruik jouw Coravin Wijnsysteem om toegang te krijgen tot de hoeveelheid wijn die nodig is voor elk recept.

Nu je een whizz bent, begin je thuis wat recepten te proberen! Wauw iedereen terwijl je kookt met wijn als een professional. Klik hier voor 23 geweldige recepten die u kunt maken met behulp van wijn: Koken met witte wijn.