Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Gids: verschillende soorten Sparkling Wijn

Guide: Different Types of Sparkling Wine

Wat staat er echt in een naam? Zou een roos met een andere naam in feite zo zoet ruiken? Wat nog belangrijker is, zou champagne met een andere naam zijn mystiek behouden? Dit is een van mijn favoriete debatten.

Er zijn zoveel plaatsen over de hele wereld die geweldige mousserende wijn maken dat we onszelf niet moeten vasthouden om te drinken alleen Champagne - maar toch moeten we champagne drinken! Laten we wijn verkennen met bubbels uit een paar verschillende regio's en hoe ze het vergelijken.

Champagne, de OG

Vaak geprezen als de Goud Standaard is champagne eigenlijk niet De originele mousserende wijn maar het is de meest erkende bubbelswijn. Gemaakt in een breed scala aan stijlen van volledig droog tot vrij zoet, moet deze wijn uit de regio Champagne in Noord -Frankrijk komen en een lange lijst met regels volgen: specifieke druiven, specifiek rijpen Tijd, specifieke restsuiker, enzovoort. Het is in feite deze toewijding aan details en regelgeving die Champagne tot de internationale ster heeft gemaakt die het is.

Om een ​​klassieke rijke, volle champagne volledig gemaakt van Chardonnay te proeven, raden we aan om de NV Delamotte Blanc de Blanc uit het Grand Cru Village van Le Mesnil.

Cremant, de imitator

In de stemming voor de champagne -ervaring maar met een licht bierbudget? Cremant is de juiste keuze! Deze Franse wijn wordt gemaakt in dezelfde stijl als champagne -stijl, maar heeft niet dezelfde wijnbeperkingen. Cremant wordt gemaakt in veel verschillende regio's van Frankrijk met druiven lokaal naar die regio. Voor mij is de beste optie een cremant de Bourgogne, of een mousserende wijn in champagne-stijl van Bourgogne, Frankrijk. Bourgogne deelt dezelfde druiven, een soortgelijk klimaat en dezelfde grond als de regio Champagne, dus het is op veel manieren de dichtstbijzijnde vergelijkbare wijn.

Half pinot noir en half chardonnay, de Le Domaine d'édouard Crémant de Bourgogne Les Collines de Vaux is een uitstekende introductie in de categorie.

Amerika, de mooie

Vergeet wat je denkt te weten over Amerikaanse mousserende wijn. Tientallen jaren geleden hebben verschillende grote champagne -huizen geïnvesteerd in Carneros en Sonoma voor de toekomst. Tegenwoordig wordt geweldige mousserende wijn gemaakt van Sonoma, Californië, helemaal naar Westport, Massachusetts. Die uitstekende, vroege geavanceerde Californische producenten (Roederer Estate, Domaine Carneros en anderen) zijn geweldig, maar als je de echte Amerikaanse ervaring wilt, zoek dan een fles Schramsberg Blanc de Noirs. Deze prachtige bubbels sierden de tafel van staatsdiners in het Witte Huis sinds de Eisenhower Administration. Riper en brutaler dan champagne, de Amerikaanse mousserende wijn is gearriveerd en het proberen waard.

Voor degenen onder jullie dichter bij (mijn) huis, maak er een onderneming uit Westport Rivers In het zuidoosten van Massachusetts om een ​​fles van hun vlaggenschip op te pakken, Cuvée RJR. Gemaakt van landgoed gekweekt Chardonnay, dit wijnhuis is al meer dan dertig jaar verrassend nieuwe proevers.

Engeland, de nieuwkomer

Misschien zie je hier een trend - volg de Champenois! Welnu, verschillende champagne -huizen (zoals Pommery en Taitter) hebben een winkel geopend in Zuid -Engeland. Waarom? De krijtgronden die champagne beroemd hebben gemaakt, lopen eigenlijk helemaal naar Engeland. Met een verwarmende regio Champagne stijgen de rijpheidsniveaus en degenen die op zoek zijn naar een meer traditionele, magere, zuur aangedreven mousserende wijn willen misschien uitkijken naar de kapel uit Tenterden, het VK. Deze wijnen zijn geweldig om te combineren met een rauwe bar of als een perfect aperitief voor je volgende cocktailparty.

De wereld, de uitdager

Hier beginnen we echt plezier te hebben. Elk land dat ook wijn maakt maakt wat mousserende wijn. We hebben er twee uitgekozen die echt leuk en speciaal zijn:

  1. Eerst een rosé uit de kleine bekende regio van Jura in het zuidoosten van Frankrijk. Traditioneel bekend om een ​​zeer oxidatief oude stijl van wijn genaamd Vin Jaune, stelt de regio ook pittige, bloemen- en behoorlijk sprankelende wijnen uit van lokale druiven Poulsard, Trousseau en, lokale ster, Savignin. Zeer gewild door wijngeeks, de Oude Vine Rosé Sparkler Door Domaine Rolet biedt een romige textuur met veel frisheid en verve.

  2. Nu, voor een regio waar wijnlabels eruit zien als typografische fouten, Oostenrijk. In Oostenrijk staat het lokale mousserende bekend als Sekt, gemaakt door een Sektkellerei. Niet veel van deze bottelingen komen over de Atlantische Oceaan omdat de Oostenrijkers bijna alles drinken wat ze maken. Vaak gemaakt van een mix van Riesling en Grüner Veltliner, worden deze traditioneel droge wijnen vaak in de fles verouderd voor een langere periode om grotere rijkdom en complexiteit in de mond te krijgen. Na 60 maanden in de fles, de 2013 Christian Madl ‘Von Weissen’ toont hoe geurige Riesling en Grüner kunnen zijn, terwijl tegelijkertijd rijk en mondvullend zijn. Robuust fruit, witte peper en een zeer droge afwerking maken dit een geweldige koppelingskeuze voor je volgende geroosterde kip!

Er zijn Zoveel sprankelende wijnen Over de hele wereld - dit is gewoon een teen gedoopt in het uitgestrekte, bubbels wijnmeer. Van Tasmanië tot Piedmont, de wereld is nooit groter geweest voor deze bruisende dranken. Houd een open geest, blijf proeven en je doorzettingsvermogen wordt beloond. Dit is nog maar het begin.