Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Sommelier Spotlight: Van Sicilië naar Londen, Maak kennis met Stefano Barbarino

Sommelier Spotlight: From Sicily to London, Meet Stefano Barbarino

Heb je je ooit afgevraagd wat het kost om een succesvolle sommelier te worden? Maak kennis met Stefano Barbarino, de Hoofd Sommelier & Wijnkoper bij The Northall & Garden Lounge Corinthia London en een Gecertificeerde Sommelier bij Court Master Sommelier Europe.

"Met Coravin is alles mogelijk en toegankelijk."

Bij Coravin zijn we enorm dankbaar voor de gepassioneerde en bekwame sommeliers zoals Stefano, die wijnliefhebbers over de hele wereld blijven inspireren en onderwijzen. Hun toewijding aan hun ambacht en hun vermogen om memorabele wijnervaringen te creëren, staan centraal in onze missie.

Door zijn werk is Stefano in staat om gasten kennis te laten maken met een breder scala aan wijnen per glas, wat exploratie en ontdekking aanmoedigt op een manier die ooit onmogelijk was. Sluit je bij ons aan terwijl we dieper ingaan op Stefano's fascinerende reis en leren hoe zijn liefde voor wijn door de jaren heen is gegroeid!

De "Droom in de Lade"

Stefano's liefde voor wijn begon op een onverwachte manier; in een eerdere interview beschreef hij het als leven met een “droom in de lade”.

Hij onthult, "Ik probeerde het leger in te gaan, maar ik kwam altijd -0,5 onder het vereiste minimum (ook hier een beetje pech). De interesse en liefde voor wijn begon met het kijken naar een tv-show tijdens de zondagse lunch waar de sommelier een blinde proeverij moest doen, evenals het combineren van eten en wijn, dus ik was geïntrigeerd en geïnspireerd door dit, toen ik op een gegeven moment begon te zoeken naar de verschillende cursussen in Italië. Toen vond ik de AIS en verhuisde ik in januari 2013 naar Milaan om mijn niveau 1 te doen tot februari 2014, toen ik mijn niveau 3 Diploma behaalde."

Toen hem werd gevraagd wat zijn passie voor wijn blijft aansteken, deelt Stefano, "Wijn is zo'n complex en wild onderwerp, daarom houdt het me altijd gemotiveerd. Ik moet actief zijn en iets nieuws leren om mezelf te stimuleren, omdat ik snel verveeld raak van dingen. Als je denkt dat je kunt reizen en elk land ter wereld kunt bezoeken door elke dag iets nieuws te lezen en te leren... waarom niet? Wat anders geeft je de kans om dat te doen? Bovendien heeft elk stuk wijngaard ter wereld iets unieks; het zijn niet alleen de bodems en wijnstokken, de omgeving zal altijd speciaal zijn voor elke plek."

Stefano's Persoonlijke Favoriete Wijnregio en Druif?

"Ik ben verliefd op Nebbiolo, en ik zal altijd een Barbaresco boven een Barolo verkiezen vanwege zijn finesse en elegante tannines. Ik heb altijd van de kenmerken van deze druif gehouden, van de kleur tijdens de ontwikkeling tot de aardse en minerale component. Het maakt me nooit moe, en ik zal er altijd een in mijn kelder hebben om te delen met familie en vrienden. Ik had een Barbaresco 'Paje' 1989 van Produttori del Barbaresco en ik zal nooit vergeten hoe prachtig het was."

Hoe Curate Je Uitzonderlijke Wijnlijsten?

Stefano's benadering van het samenstellen van wijnlijsten draait volledig om het begrijpen van de voorkeuren van gasten en de clientèle van het etablissement. Hij legt uit, "Franse en Italiaanse wijnen zullen altijd de meerderheid zijn in een wijnlijst, maar natuurlijk is het belangrijk om diversiteit te hebben. Bijvoorbeeld, naar mijn mening doet Zuid-Afrika geweldig werk, vooral met Chenin Blanc, en het is aan ons Somms om dit te delen en de gasten nieuwe dingen te laten proberen en ontdekken. Coravin is natuurlijk een revolutie op een positieve manier geweest, niemand zou ooit denken om enkele prestigieuze wijnen zoals de eerste groei of Supertuscans open te maken en ze per glas te serveren. Met Coravin is alles mogelijk en toegankelijk."

Als het gaat om het tonen van wijnen aan klanten met behulp van Coravin, heeft Stefano een paar favorieten. "Aangezien mijn favoriete druif Nebbiolo is, zal er altijd een Barbaresco of Barolo zijn van Coravin, echter ik hou ervan om geweldige witte Bourgogne te laten zien zoals Puligny-Montrachet of Meursault, evenals enkele van de fijne Chateaux in Bordeaux. Chateau Talbot of Lynch-Bages om er een paar te noemen."

Coravin Thuis:

Stefano's liefde voor wijn en Coravin gaat verder dan zijn professionele leven. Hij deelt, "Ja, dat doe ik voor beide, stille en mousserende, en het is een van de beste dingen die me kon overkomen. Ik probeer altijd verschillende dingen, daarom heeft Coravin me de kans gegeven om dat te doen. Ik hoef de hele fles niet meer open te maken, en ik kan genieten van een glas van wat dan ook alsof ik een gast ben, maar in mijn eigen appartement. Maar nogmaals, omdat ik het leuk vind om wijn te delen met vrienden en familie, kan ik dezelfde lol met hen thuis hebben en hen verschillende dingen laten proeven, zelfs blind!"

 

Stefano Barbarino's passie voor wijn is werkelijk aanstekelijk. We kunnen niet anders dan enthousiast zijn over de eindeloze mogelijkheden die de wereld van wijn te bieden heeft!

Ontdek het volledige Coravin assortiment vandaag om je verhaal te beginnen.