Marco Dettweiler van Frankfurter Allgemeine Zeitung onderzoekt hoe Coravin Sparkling Champagne en mousserende wijnen tot vier weken vers houdt. Perfect voor thuis en restaurantgebruik, het elimineert verspilling terwijl het de glazen aanbiedingen voor liefhebbers van mousserende wijnen verbetert.
Coravin Sparkling werd getest tijdens een blinde proeverij in Kloster Eberbach, inclusief Rheingau Riesling Extra Brut en de beroemde Schützenhaus Riesling Brut Nature van Barth Wine en Sparkling Wine Estate.
Een dozijn deelnemers kon het er niet over eens worden welke fles vers geopend was en welke drie weken eerder geopend was. Thuis werd het experiment herhaald met een Reserve Brut van Reichsrat von Buhl, waarbij aanvankelijk twee glazen werden ingeschonken, de fles werd afgesloten, en de resterende inhoud twee weken later werd genuttigd. De bubbels gedroegen zich alsof ze net waren ingeschonken.
Ontdek meer over hoe Coravin de ervaring van mousserende wijn herdefinieert door het volledige artikel te lezen op Frankfurter Allgemeine Zeitung hier.