Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Winterrecept Series: Roast Turmeric Chicken Recept

turmeric powder https://unsplash.com/photos/YUIMwavk7AQ

Op zoek naar een warm, geruststellend gerecht om deze winter aan uw dinermenu toe te voegen? Zoek niet verder dan dit geroosterde recept voor kurkuma. Vegetariërs, ga nergens heen - we hebben een alternatief voor je.

Zowel de kip als kikkererwten Versies van dit recept zijn voorzien van felgeel kurkumapoeder, een genezende kruid die u aan uw voorraadkast moet toevoegen, vooral tijdens de koude wintermaanden. Kurkumapoeder komt voort uit een wortel en komt het meest voor in de Indiase keuken. Het is het kruid dat Curry zijn kleur geeft en op zichzelf een aardse smaak brengt aan gerechten.

Voordelen van kurkuma

Kurkuma in de rauwe, wortelvorm neemt een bleke tint aan, maar evolueert naar een diepe, vingerkleuring Goud Wanneer gepoederd. Het meest actieve ingrediënt is curcumine die bekend staat om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Een gezonde dosis kurkuma toevoegen aan uw ochtend klauteren, hartig overnachting haver, En lattes, of middagrijstgerechten, soepen en hummus kunnen wonderen doen voor het lichaam. Onderzoek suggereert dat curcumine kan helpen bij het beheer van inflammatoire aandoeningen, artritis, angst en hyperlipidemie (hoog cholesterol). Het kan ook helpen bij het beheer van door inspanning veroorzaakte ontsteking en spierpijn-het verbeteren van het herstel.

Wijnparen voor kurkuma kip

Indiase kruiden vormen meestal een uitdaging voor westerse wereldwijnen, maar omdat kurkuma aards is dan pittig, een ouderwetse pinot noir van Bourgogne werkt goed. Het zal minder fruitig en hartelijker zijn dan zijn Californische, Nieuw -Zeelandse of Australische tegenhangers. Hier zijn enkele producenten om naar te zoeken (die de bank niet zullen breken): Joseph Drouhin, Bouchard Père ET Fils en Louis Jadot. U vindt minstens een van deze namen in uw plaatselijke wijnwinkel.

Pinot Noir Winery Image https://unsplash.com/photos/af1npsndqlw

Rooster kurkuma kip recept

Nu is het tijd om te koken. Dit geroosterde kiprecept serveert vier personen en kan gemakkelijk vegetarisch worden gemaakt (ook veganist) door de kip te vervangen door kikkererwten. Serveer zoals is of over een bed van rijst.

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie

  • 8 kippendijen, skin-on, bot-in (vegetarisch: Twee 15-ounce blikjes kikkererwten)

  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden

  • 4 kruidnagel knoflook, in blokjes gesneden

  • 2 grote wortelen

  • 1 eetlepels grondkurkuma

  • 2 theelepel grond koriander

  • 2 theelepel gemalen komijn

  • 1 theelepel gemalen gember

  • ½ theelepel cayennepeper, plus 1/4 theelepel voor het kruiden van kip/kikkererwten

  • ½ theelepel zeezout plus meer voor kruiden

  • ¾ kop kippenbouillon (vegetarisch: groentebouillon)

  • ¼ kopje verse platte bladpeterselie, gehakt

Routebeschrijving

  1. Verwarm de oven voor op 425 ° F. Pat Chicken Dry (vegetarisch: Spoel en draai kikkererwten). Breng op smaak met zout en ¼ theelepel cayenne. Opzij zetten.

  2. Verhit kokosolie in een Nederlandse oven (of brede ovendichte koekenpan) op een fornuis op middelhoog vuur. Werken in batches, bruine kippendijen, ongeveer 5 minuten per zijde, breng vervolgens over naar een bord (vegetarisch: Kook 5 minuten kikkererwten om de nootachtige smaak naar voren te brengen en breng vervolgens naar een kom).

  3. Voeg in dezelfde pot met het vuur op medium ui, knoflook, wortelen, kruiden en ½ theelepel zout toe. Kook, af en toe roeren totdat ui en knoflook verzachten en kruiden geurig zijn (ongeveer 5 minuten).

  4. Voeg bouillon toe. Nesteer kippendijen in het mengsel, de huid omhoog (vegetarisch: Verdeel de kikkererwten gelijkmatig in de pot). Breng over in de oven en rooster 20 tot 25 minuten, of totdat de kip kookt (vegetarisch: tot wortelen zacht zijn).

  5. Haal uit de oven en deel over vier platen. Garneer met peterselie en serveer met een glas enigszins gekoelde Pinot Noir.

Deze toevoegen aan uw menu? Deel het met ons, @coravin.