Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Nieuwjaarswijn: wat te drinken op oudejaarsavond

New Year's Eve and Day wine choices

Het lijkt misschien vanzelfsprekend: drink bubbels op oudejaarsavond. We zijn echter verheugd om te delen dat champagne en prosecco niet de enige dranken zijn om van te genieten terwijl je het nieuwe jaar belt.

Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag wordt over de hele wereld anders gevierd en sommige van deze culturele bijgeloof en culinaire tradities passen het beste bij een klassieker Rood of verfrissend wit. We reizen over de hele wereld om verschillende oudejaarsavondvieringen te combineren met de perfecte wijn.

Laten we luid worden

Van helder, kleurrijk vuurwerk tot kerkklokken, de meeste landen maken graag lawaai. In het oude Thailand en China werden wapens en vuurwerkers ontslagen om demonen af ​​te weren. Vandaag bellen we klokken, toeteren en knalpotten en pannen om het oude jaar afscheid te nemen zodra de klok middernacht slaat.

Uw koppeling: Dit is het perfecte moment om een ​​fles bubbels te knallen en je beste "woo!" Te schreeuwen Probeer champagne Saint-Chamant Blanc de Blancs NV of Le Domaine d'édouard Crémant de Bourgogne Les Collines de Vaux.

Chow op deze 5 Lucky Foods

Zie je wat we daar hebben gedaan? Je hebt misschien gehoord van de Spaanse traditie van het eten van 12 druiven - één druif voor elke bel van de klok wanneer deze middernacht slaat. Er zijn ook andere, meer smaakvolle culinaire tradities - degenen die we drie deskundige sommeliers hebben gevraagd om ons te helpen combineren met de perfecte wijn. Zie suggesties van Matthew Pridgen van Onderbuik gastvrijheid (Houston), Steven Grubbs van Empire State South en vijf en tien (Georgia) en Carlton McCoy van The Little Nell (Aspen) hieronder.

1. Hoppin ’John

In het zuiden eten Amerikanen hoppin ’John-een gerecht gemaakt van erwten met zwarte ogen en varkensvlees-op nieuwjaar voor rijkdom en welvaart. Onze experts bevelen een rijke, stevige wijn aan voor dit gerecht:

  • Pridgen's pick: Furmint, Kovács Nimród Nagy-Eged (2011) - “Deze wijn draagt ​​rijkdom en gewicht door sommige botrytized druiven [wat druiven met schimmel betekent] en eiken rijpen, waardoor het een perfecte partner is van een kom erwten gekookt met een gerookte ham hok. '

  • Grubbs 'pick: Pinot Grigio, Russiz Superiore Collio (2012) - "Pinot Grigio uit de collio heeft meestal een bepaalde stevigheid om de zetmeelachtige erwten en een houtachtige kruidennoot te matchen om te gaan met elke peper die in de voorbereiding zou moeten zijn."

  • McCoy's keuze: Syrah, Marcel Juge Cornas (1999) - "Juge wordt zelden gezien in de VS, maar het is niet erg duur en het is 100% Syrah. Met een zeer, rustiek aardachtig gerecht als deze, vormt de wijn daaraan. Gerookt vlees past ook goed bij een rokerige, vlezige Syrah. '

  • Coravin plukken: 2018 Booker Syrah Fractuur - "Vaak beschreven als een Booker -vlaggenschip, Fractuur is een van de grote Syrahs ter wereld. , met sporen van zoete bieten, donkere pruimen en chocolade. "

2. Collard Greens

Ook geluid op zuidelijke tafels tijdens nieuwjaarsdagvieringen is Collard Greens om opnieuw te symboliseren, rijkdom (groene rekeningen). Voor een dergelijke gerecht bevelen twee van de drie expert een Gruner Veltiner aan:

  • Pridgen's pick: Albariño Blend, Luis Rodriguez Viña de Martin OS Pasás (2012) - "[Greens zijn] altijd een lastige combinatie, maar de bloemennoten en de lichte mineraliteit van deze wijn zullen alle groenteparen op hun plaats plaatsen."

  • Grubbs 'pick: Gruner Veltliner, Weingut Nigl Kremser Freedom (2013): - "Gruner Veltliner heeft noten die die van verse groene groenten weerspiegelen - groene bonen, snijd okra, groene linzen - samen met een goede zuurgraad om het enigszins bittere karakter van bladeren aan te kunnen."

  • McCoy's keuze: Gruner Veltliner, Weingut Hirtzberger Honivogl (2008) - “Bladgroenten kunnen moeilijk te koppelen zijn; Maar groene groenten met hun chlorofyl gaan echt goed met het groene, plantaardige kenmerk van Gruner. Deze is groot, rijp, weelderig, maar nog steeds erg groente en aardachtig. "

  • Coravin plukken: 2018 Domaine Garnier et fils Chablis Mont de Milieu 1er Cru - "Gekleed in glanzende geel, briljant zoals Goud, de geur van deze wijn is als vers geperste grapefruit. De aanval is ongedwongen en onthult de openhartige, schone beet van vat rijpen."

Nieuwjaars donut paren

3. Donuts

Een ander voedsel dat wordt verdacht om geluk te brengen, is een ringvormige traktatie zoals een donut. De donut symboliseerde dingen "komende cirkel". Voor deze zoete traktatie leggen onze experts uit dat het afhangt van de donut:

  • Pridgen's pick: Moonlight Meadery's "sensuele" Londonderry - "Ik heb er nooit aan gedacht om wijn te combineren met donuts, maar ik kan me niet voorstellen dat de gelaagde bloemen- en honingnoten van deze mede geen plezier zijn om te drinken met een grote doos donuts terwijl de dageraad breekt."

  • Grubbs 'pick: Moscato D'Asti, Cascinetta Vietti (2013) - "Als het een cakey, poederachtige en fruitige donut is, dan is de licht zoete bruisen van Moscato een goede match van textuur en suiker."

  • McCoy's keuze: Royal Tokaji Company Essencia (2003) - "Met een geglazuurde donut wil ik iets dat een grote, weelderige textuur heeft. Dit is de nationale wijn van Hongarije, en deze mensen hebben de Fransen geleerd hoe ze Sauternes moesten maken. Wat uniek is aan deze wijn is ook het hoge zuur en de hoge suiker, waardoor het een geweldig voedselwijn is. Dessertwijnen kunnen te cloying zijn, maar het zuur balanceert het perfect. ”

  • Coravin Wijnkeuze: NV Domaine Rolet Pere et Fils Cremant du Jura Rose - "licht kamperfoelie, bloemenneus met de toevoeging van Maraschino -kers, aardbei, frambozen, toast en vanille. Roomachtige bruisende, levendige zuurgraad, met gemiddelde smaakintensiteit die de neus weerspiegelt met de toevoeging op appel, Rood Currant en granaatappel. "

4. Soba -noedels

In de Japanse cultuur worden soba -noedels genoten op oudejaarsavond om een ​​lange levensduur te bewerkstelligen (van de lengte van de noedels) en veerkracht (uit boekweitmeel). Bijgeloof zegt dat het slurpen van de noedels het beste is, want zodra een noedel is gebroken door te bijten, raakt het geluk op. Voor dit gerecht suggereren onze experts rijstwijn of wit:

  • Pridgen's keuze: rijstwijn, pagode shàoxīng jiǔ (niet-vintage)-“Deze 10-jarige rijstwijn zit vol met umami, champignon en rundvleesbouillon; Een natuurlijke combinatie voor noedels met vergelijkbare ingrediënten. ”

  • Grubbs 'pick: Riesling, Rebholz Estate Dry (2012) -"De limoenachtige fruit, hoge zuurgraad en bloemenaromaten vullen veel standaard Aziatische ingrediënten aan, en de textuur op deze wijn is niet al te moeilijk voor een droge riesling, waardoor het behoorlijk veelzijdig is."

  • McCoy's pick: Scheurebe, Theo Minges (2012) - “Scheurebe is de meer benaderbare neef van Riesling. Deze wijn is sobere, super limey, echt bloemig maar niet zo zuur als Riesling, wat voor sommige mensen een beetje intens kan zijn. Aziatische smaakprofielen gaan echt goed met citrusnoten van Scheurebe. ”

5. Haring

In Polen en delen van Scandinavië wordt overvloedige haring genoten op de slag van middernacht om een ​​jaar vol met, nou ja, premie en welvaart te brengen. Voor haring suggereren onze deskundige sommeliers een rosé, Muscadet of Riesling:

  • Pridgen's pick: Rezabal Txakoli, Getariako Txakolina (2013) - "Dit is een rosé met een delicate spritz, kruiden en zoutheid die smeekt om voedsel zoals ingelegde haring en zijn accouders."

  • Grubbs 'pick: Muscadet Sèvre et Maine, Michel Delhommeau ‘Clos Armand’ (2012) - “Muscadet is een totale kampioen als het gaat om moeilijk voedsel. De versie van Delhommeau is voller dan de meeste, dus het kan de rijkdom van de vis aan als zijn natuurlijke zuurstructuur behandelt met de beitsende azijn, die de meeste mindere wijnen zou ontsporen. "

  • McCoy's keuze: Riesling, Robert Weil Keidreich Graffenberg Spatlese (2010) - “Traditionele Scandinavische haring is zoet en zuur, dus een mooie, dichte, zeer rijpe Riesling zou fenomenaal zijn. Dit is mijn favoriete Riesling in Duitsland-het is heel lief, ongedwongen, heel rijk, maar niet als een Sauternes, het is mooi en uit-droog, met een smaak die opkomt voor haring. "

  • Coravin plukken: 2020 Chateau Miraval Rose Cotes De Provence - "Miraval Rosé toont al zijn elegantie - prachtig fris, het straalt aroma's uit van vers fruit, krenten en verse roos met een schil van citroen. De verfijning gaat verder in de mond met een mooie leefless en gastronomische tonen die de minerale en zoutoplossing subtiel in evenwicht brengen. "

Eten en vuurwerk zijn niet de enige tradities die het vermelden waard zijn. Er is ook dragen Rood Ondergoed om liefde tot stand te brengen, rond het blok rennen met een lege koffer om meer reizen te bewerkstelligen, of alle ramen en deuren openen om slechte energie uit te laten en goede energie in te laten.

We zouden graag zien hoe je Nieuwjaar viert! Tag ons in uw foto's op sociale, @Coravin.