Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Deze merken zijn opnieuw voorgesteld wat het betekent om duurzaam te zijn in de wijnindustrie

IMG - Jackson family wines - blog - These brands are reimagining what it means to be sustainable in the wine industry

In de afgelopen jaren is duurzaamheid een van de grootste modewoorden in de drankenindustrie geworden. Specifiek in wijn, "duurzaam" zijn is wat veel wijnmakerijen tot een van hun vele grote prestaties toehuren. Als het aankomt op consumenten, velen geven om hoe klimaatverandering - bijvoorbeeld branden in verschillende wijnregio's - hun wijnconsumptie kunnen beïnvloeden. Maar lang voordat het heerlijke vakmanschap van een wijn wordt gegoten in een glas, vintners, druiventelers en wijnmakerijeigenaren nemen het hele jaar door bewuste beslissingen te nemen over hoe ze gezonde wijnstokken en de ecosystemen kunnen behouden die ze bewonen.

Wat het betekent om een ​​duurzame wijnmakerij te zijn

Vaak synoniem met de termen organische en biodynamische, richt duurzaamheid zich op landbouwmethoden die zijn ontworpen om het land te behouden voor de komende generaties. Om te worden beschouwd als een duurzame wijngaard, zijn wijnmakerijen vereist om deel te nemen aan uitgebreide certificeringsprogramma's die omgevingsfactoren zoals waterefficiëntie, ongediertebestrijding, bodemgezondheid en afvalbeheer observeren. Organisaties, zoals de nieuw opgerichte Duurzame wijn rondetafel, bestaan ​​om richtlijnen te creëren en vast te stellen die wijnmakers wereldwijd aanmoedigen om duurzaamheid uit te voeren in elk aspect van hun wijnproductie. Simpel gezegd, duurzaamheid reikt verder dan de lens van de landbouw, maar het heeft ook invloed op de economische ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid van wijnregio's wereldwijd.

Om de Earth Day te vieren, zijn hier een paar wijnmerken die duurzaamheid hebben gemaakt van hun bedrijfscultuur en wijnen produceren die de geest van rentmeesterschap belichamen.

Moeder Aarde eren: McBride Sisters Wine Company

Als onderdeel van de verzameling reservewijnen uit Nieuw -Zeeland, de McBride Sisters Wine Company is net uitgebracht "Papatūānuku" - wat zich vertaalt in "Moeder Aarde" in de inheemse Māori -taal. Andrea McBride John groeide op in de regio Central Otago en verdeelde haar tijd vaak tussen de familie van haar moeder en haar Māori -pleeggezin in Aotearoa, waar ze inspiratie trok voor deze wijn. De Māori zijn een inheems Polynesisch volk in Nieuw -Zeeland die een zeer sterke spirituele band met het land hadden. De uitbreiding van de landbouw van Māori speelde een grote rol bij het bijdragen aan de opkomst van Nieuw -Zeeland als een landbouwnatie. De "Papatūānuku" Pinot Noir toont de rijke geschiedenis van de bodem in Aotearoa en de toewijding die de Māori -mensen aan het land doen. "Onze centrale Otago -reserve Pinot Noir is geïnspireerd door deze band", zegt McBride John, "en is gewijd aan het rentmeesterschap van de mensheid en het milieu."

IMG 1 - McBride - Deze merken zijn opnieuw voorgesteld wat het betekent om duurzaam te zijn in de wijnindustrie

De weg vrijmaken voor Legacy: Etude Winery

40 jaar geleden opgericht door wijnmaker Tony Soter, Etude Winery op weg naar één missie: om Pinot Noir van wereldklasse te maken. Maar, zoals alle wijnmakers weten, begint geweldige wijn maken in de wijngaard. Toen senior wijnmaker Jon Priest in 2005 bij Etude kwam, zorgde hij ervoor dat hij de grondfilosofie van de wijnmakerij handhaafde - dat is om superieure druiven te laten groeien zodat er weinig tot geen interventie van de wijnmaker is. Naast die aanpak is ETUDE gecertificeerd duurzaam, Napa Green Winery Certified en oefent het visvriendelijke landbouw, die de wijnmakerij toegang geeft tot expertise op dingen zoals afbraak van waterkwaliteit. Ten slotte, als een van de inaugurele leden van het Climate Adaptation Certification Program van het California Land Stewardship Institute, helpt Etude Winery's Grace Benoist Ranch wetenschappers dat druiventelers in staat zullen stellen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en gezonde bodems in de wijngaard te behouden.

Veroorzaken (goed) problemen: razenwijnen en Jackson Family Wines

Geworteld in Paso Robles, Californië, Reuzenwijnen is een bedrijf dat altijd de toekomst en het behoud van de planeet in gedachten houdt. Van Tempranillo en Zinfandel tot Sauvignon Blanc en Rosé, de druiven gekweekt in hun duurzame wijngaarden maken wijnen die in evenwicht zijn, verfrissend en consumenten een gevoel van plaats geven bij elke slok. Plus, als onderdeel van hun toewijding aan Moeder Natuur, heeft Rabble Wines een langdurig partnerschap met 1% voor de planeet, een netwerk van bijna 5.000 non -profitorganisaties die zich inzetten voor het creëren van een schonere toekomst voor iedereen.

Rabble Wines DSC 0432

Afgelopen augustus, Jackson Family Wines kondigde een gewaagde duurzaamheid en klimaatplan aan dat zich in de loop van de komende tien jaar zal ontvouwen. Jackson Family Wines is opgericht in 1982 en is een familiebedrijf met een verzameling wijngaarden over de hele wereld. In zijn "Worteld voorgoed: een routekaart tot 2030, ”Jackson Family Wines streeft ernaar niet alleen zijn CO2 -voetafdruk te verminderen en te investeren in hernieuwbare energie, maar is van plan al zijn landgoedwijngaarden over te schakelen naar regeneratieve landbouwpraktijken en zijn waterbehoudspraktijken te versterken. Bovendien zal de toewijding van Jackson Family Wine aan sociale verantwoordelijkheid ervoor zorgen dat ze een werkplek bouwen die divers, billijk en inclusief is voor iedereen.

IMG 2 - Jackson Family - Deze merken zijn opnieuw voorgesteld wat het betekent om duurzaam te zijn in de wijnindustrie

Op manieren die zowel groot als klein zijn, maakt elk van deze wijnbedrijven (en zoveel anderen!) Ongelooflijke stappen om vandaag een betere toekomst voor onze planeet te creëren.