Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

De herontdekking van Carmenère

The Rediscovery of Carmenère

Carmenère is vandaag een van de belangrijkste druivenrassen in Chili - maar dat was niet altijd zo. Carmenère heeft zijn oorsprong op het Iberische schiereiland, eeuwen geleden. Naarmate het evolueerde, verspreidde het zich naar Frankrijk, waar het een van de belangrijkste druivenrassen was in Bordeaux en Bordeaux -wijnen. Het was zo wijd geplant in Bordeaux dat het in feite een integraal onderdeel was van elke Medoc -wijn, zelfs eerste groeiten!

Geschiedenis van Carmenère

In het midden van de 19e eeuw leed Frankrijk wat tegenwoordig bekend staat als de 'grote Franse wijnblight'. Een bladluis (meer specifiek, druif Phylloxera) werd ergens in de jaren 1850 van de Verenigde Staten naar Frankrijk gebracht en begon zich door Bordeaux te verspreiden. Het was verwoestend - bijna alle in Europa geplande druiven werden weggevaagd. Dit was de spreekwoordelijke nagel in de kist voor de Carmenère -druivenras in Frankrijk. Het was moeilijk om te beginnen - kwetsbaar voor slecht fruit en meeldauw, en te snel geoogst zou bittere en tannic wijn opleveren. Na de geweldige Franse wijnblight, maakten de meeste Franse wijnmakerijen zich niet eens bezig met Carmenère. In Bordeaux van de linkeroever hebben ze bijvoorbeeld de hele Carmenère vervangen door Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc - nu bekend als de belangrijkste druivensoorten in die regio.

Herontdekking

Carmenère heeft in Chili gedijen. Het blijkt dat het veel geschikt is voor het warmere klimaat. Maar tot 1994 waren bijna alle Carmenère -druiven in Chili door te zijn en geclassificeerd als Merlot. Het was niet tot die tijd dat iemand ontdekte dat wat ze hadden gebotteld als een variatie van Merlot in feite Carmenère was! Sindsdien hebben Chileense vintners gewerkt aan de beste manier om Carmenère -wijn te produceren voor de rest van de wereld om van te genieten!