Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Een voorproefje van de oogst met Eric Jensen van Booker Wines

Kj8b0BQ8pdQqIi I9YmNlWzupQAbRuCN60KlFlyZPTk,vQTJPLon3yIQx5 n6tC6ia3hdm l24DvY8FlagHehz8,kAMWV3Q7KhUpFejaYL-7zEQ7vLArXhuyVvSnQwurfGQ[1]

Welkom bij Coravin'S Taste of Harvest -serie! Vandaag chatten we met Eric Jensen, eigenaar en wijnmaker bij Booker Wines. Booker Wines is een landgoed in Paso Robles, in Californië dat een groot aantal verschillende wijnen produceert met de nadruk op Rhône-variëteiten. Van zijn eerste vintage uit 2005 tot heden, Eric heeft een minimalistische benadering van wijnbereiding omarmd die wordt gekenmerkt door kwaliteit, duurzame landbouw en het interfereren van zo min mogelijk. We hebben Eric ingehaald om meer te leren over hoe deze filosofie zich vertaalt naar het oogstproces van Booker

Afbeelding - Eric in Harvest [1]

Wat vind je het meest interessante deel van de oogst?

De kameraadschap zelfs door de lange, moeilijke dagen. Je wordt super vroeg wakker, je hart racet. Denkend: “Wat moet ik vandaag doen? Wat moet er worden bereikt en in welke volgorde? "

Wat maakt het oogstproces van Booker uniek in vergelijking met andere wijngaarden?

We accepteren het voor wat het is. Geen zeuren, geen pruilen, je geeft 3 maanden van je leven om af te maken wat 7 maanden duurde om te groeien. We omarmen het met luide muziek, lekker eten en veel bier. We zijn ook extreem technisch, dus het lab is een gekke plek. We proeven constant en passen onze laboratoriumresultaten aan om de beste wijnbeslissingen te nemen.



Booker Harvest LR-9457 Kopie [1]

Met Covid-19 hervormd de manier waarop de meeste bedrijven werken, hoe is het oogstproces dit seizoen dan in de afgelopen jaren verschillen?

We zullen onze handen veel meer wassen en de hele tijd maskers dragen. Iedereen zit in dezelfde boot. We testen ook ons ​​hele team wekelijks. Eigenlijk geen glaswerk delen (wanneer we tanks proeven of Persen Juice) is waarschijnlijk het moeilijkste deel omdat je zo snel beweegt!

Heb je speciale feestelijke oogsttradities?

Rond 5-16 uur elke dag schreeuwt iemand "Cerveza Time". Na de hele dag wijn te hebben gemaakt, is een biertje soms de perfecte manier om af te sluiten. We zorgen er ook voor dat we elke dag stoppen voor een teamlunch om de tijd te nemen om te praten en rond te hangen (we bieden lunch voor onze hele oogstploeg elke dag van de oogst).

Wat is iets dat wijnliefhebbers misschien niet weten over hoe hun wijn van de wijnstok naar hun glas wordt?

Consumenten beschouwen het proces als glamoureus en magisch. In werkelijkheid zijn 90% handarbeid. De hoeveelheid detail die in precieze hoeveelheden zonlicht in de luifel gaat, hoe we de totale kleur en fluorose meten is verbaasd. Winemaking was eenvoudig eenvoudig, technologie heeft meer gecompliceerde (maar veel betere) wijn gemaakt.



Afbeelding - Eric gieten met Coravin[1]

Welke rol doet je Coravin Spelen in het oogst-/proeverijproces?

Coravin heeft ons hervormd Schenken kosten. Zoals we allemaal weten, proefden we wijnen en die fles van $ 50 - $ 150 werd gedaan zodra de kurk was getrokken. Met Coravin We kunnen de wijn blijven volgen of zelfs Schenken het in privéproeverijen. Nu is er geen verlies!

Hoe weet je wanneer je een goede vintage in handen hebt?

Je begint het eind augustus te zien met toekomstige weerpatronen. Hangtime voor fenolontwikkeling is de sleutel, maar als er constante hitte is, wordt u gedwongen te kiezen op basis van temps en geen fysiologische volwassenheid. Dan is er vuur-/rookpotentieel, regen enz. Het is zo belangrijk dat het mild en duidelijk is van half-late augustus tot eind oktober.




Afbeelding - Booker Harvest -7729 [1]

Hoe benadert u de plukbeslissingen voor de verschillende variëteiten van Booker?

Reds worden altijd geplukt op basis van de ware, wetenschappelijke kleurenpiek. Dat wordt vervolgens gekoppeld aan het gewenst zuur. De meeste hangen gewoon aan een hoog aantal, maar daar zit nulwetenschap in. Dat is wat de amateurs doen. We hebben bepaalde alcoholdoelen in gedachten op basis van onze beste jaargangen, maar Moeder Natuur gooit dat elk jaar ondersteboven - dus kijk je naar de stijl. Of het nu groot, klein, elegant, krachtig, enz. Is en de juiste beslissing neemt.

Vertel ons over het variëteit dat je vooral enthousiast bent over dit oogstseizoen.

De Cabernet lijkt er nu het beste uit te zien op de wijnstok. Gemiddelde gewasbelasting maar geweldige afstand, luifels zijn perfect open en evenwichtig en de clusters zijn extreem los voor maximale fenolontwikkeling. Nu de oogst vordert, lijkt Syrah de thuisrun te zijn. De kleur is de beste die we ooit in de tank hebben gezien, maar we moeten heel zachtaardig zijn omdat de tannines snel wegstromen en we niet alleen enorme wijnen willen.

Welke complicaties heeft uw team geconfronteerd als een direct gevolg van de bosbranden in Noord -Californië?

De branden hebben extreme angst gecreëerd voor alle wijnkwekeraars en wijnmakers in Californië vanwege het potentieel voor rookwortel. Het geweldige nieuws voor wijndrinkers is dat wijnmakerijen zoveel testen en laboratoriumwerk doen om een ​​schoon product te garanderen dat de consument vertrouwen kan hebben in het kopen van de wijnen van deze vintage.

Hoe kunnen consumenten wijnmakerijen en gezinnen het beste ondersteunen tijdens deze moeilijke tijden?

De beste manier om die wijnhuizen te ondersteunen, is om wijn te kopen van degenen die aan de wijnmakerij worden getroffen, en dan zullen er hulpprogramma's zijn opgezet op alle gebieden die die personen helpen die nu geen taak hebben om naar toe te gaan.

Blijf op de hoogte van CoravinDe sociale kanalen voor onze volgende oogstpartner Spotlight!