Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Somm gedachten: interview met Thomas Pastuszak, wijndirecteur de nomad

IMG - Sommelier Thomas Pastuszak

Welke wijnen drink je tegenwoordig en waarom?

Hoewel ik veel klassiekers en oude favorieten in mijn rotaties bewaar (champagne, chablis, Barolo/Barbaresco, Finger Lakes), heb ik de laatste tijd veel Northern Rhône Valley Reds gedronken. Ik heb het over Syrah uit Hermitage, Cornas, Côte-Rotie, Crozes-Hermitage, St. Joseph en het omliggende gebied. Er is veel grote waarde te krijgen van topproducenten in deze appellaties (vooral rond St. Joseph). In dit koele deel van Frankrijk is Syrah pittig, hartig, mineraal-gedreven en zeer fris. Het is echt het moederland voor deze druif. Ik ben zelfs zo'n liefhebber van wijnen uit het gebied, dat mijn vriend Dustin Wilson (Master Somm en oprichter van Verve Wine) en ik het afgelopen jaar heb doorgebracht met het organiseren van een speciaal evenement gericht op de wijnen van het gebied. Het evenement heet Reboule du Rhône en we hebben een weekend van proeverijen, diners en feestvreugde gemaakt om de wijnen van de Northern Rhône Valley te vieren. We hebben de aanwezigheid georganiseerd door de allerbeste wijnmakers uit de regio om geld in te zamelen voor een goed doel waar we veel om geven: geen kind hongerig. Reboule du Rhône vindt plaats van 17-19 november 2017 in NYC. Als u nieuwsgierig bent om meer te weten of om tickets voor de evenementen te houden, bezoekt u onze website. (www.rebouledurhone.com)

Hoe brengt u de wijnselecties bij NOMAD in evenwicht tussen door consumenten beschreven klassiekers en nieuwe ideeën?

De wijnselecties bij NOMAD zijn voorzien van de beste producenten ter wereld, een sterke focus op cool-klimaatregio's, en, natuurlijk, prachtig bij nomad cuisine. Hoewel de lijst sterk uit de klassieke regio's van Europa is gebaseerd, hebben we veel plezier met het verkennen van minder bekende wijnen in onze ‘nomadische’ secties. Denk aan SciacCarellu uit Corsica, Cinsault uit Libanon, Semillon uit Australië en nog veel meer. Dit geeft ons de kans om geweldige back-vintage wijnen aan te bieden voor diegenen die op zoek zijn naar iets klassiek en volwassen, of om iemand op reis te nemen met iets nieuws.

Wat is volgens u de rol van de moderne sommelier en waar past de service bij Nomad in dat paradigma?

De moderne sommelier moet het allemaal kunnen doen. Ten eerste moeten ze dienen als zowel conciërge als maitre d 'voor hun stamgasten in het restaurant, en in staat zijn om andere plaatsen aan te bevelen om zowel in hun stad als in het buitenland te verkennen. Ten tweede moeten ze hun wijnkaart van binnen en van buiten weten en kunnen vertalen wat hun gasten vragen in de perfecte fles. Ten slotte moeten ze bescheiden, gepassioneerd zijn over leren (evenals lesgeven), en nooit het gevoel hebben dat ze bovendien boven het restaurant helpen. Als een tafel moet worden gebracht, moeten ze dit graag doen als ze zouden zijn om een ​​ongelooflijke fles van te bevelen Bourgogne. Bij Nomad zijn dit enkele van de belangrijkste eigenschappen en vaardigheden die we zoeken bij het zoeken naar nieuwe sommeliers, en wat we binnen het gezin prediken dat ons sommelier -team is.

Wat is je droomwijnbestemming?

Ik heb het voorrecht gehad om talloze uitstekende wijnregio's te bezoeken, beide nieuwe te verkennen als terug te keren naar favorieten. Dat gezegd hebbende, ik had een ongelooflijke vakantie met mijn vrouw en pasgeboren zoon een jaar geleden op het gebied van Cassis, Provence. De wijnen van de regio zijn divers en mooi, of het nu hartige cassis rosé of pittige bandol rouge is, en het is een van de meest pittoreske strandbestemmingen die ik ook ben-geweldige wijn en een prachtige strandlocatie zijn een win-win voor mij !

Wat is je go-to-fles voor minder dan $ 25?

Ik ben dol op Chablis, en een van de beste waarde-gedreven voorbeelden is Vincent Mothe Chablis 2015. Het is mager, nauwkeurig, aromatisch en oh zo verfrissend, waardoor het een geweldige nippende wijn maakt, evenals een fantastische wijn om mee te combineren. Je krijgt veel waar voor je geld.

Wat is je uitsproving van de feestdag?

Een van mijn favoriete champagneproducenten aller tijden is Pierre Peters: de beste botteling van het Domaine ‘Les Chetillons’ is afkomstig van hun beste wijngaard in Le Mesnil-sur-oger en wordt alleen gemaakt in de allerbeste vintages. Het is heerlijk bij release, maar ook prachtig, en hoewel er nooit een slechte tijd is om geweldige champagne te drinken, denk ik nog steeds dat feesten erom vragen!