Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Somm gedachten: Heidi Turzyn, drankdirecteur bij Gotham Bar en Grill

Somm Thoughts: Heidi Turzyn, Beverage Director at Gotham Bar and Grill

Fotocredit: The Grape Nation


Heidi Turzyn is de drankdirecteur voor de gerenommeerde Gotham Bar en Grill, waar ze een lijst met 800 selecties heeft samengesteld, variërend van $ 55- $ 7000. Voordat ze het programma voor de 3-starred instelling van Alfred Portale runde, regisseerde ze de Wine and Bar-programma's voor de David Burke Properties landelijk.

Turzyn was niet altijd een wijnprofessional. Als een klassiek opgeleide ballerina verhuisde ze aanvankelijk naar New York City om dans na te streven. Maar ze werd aangetrokken door de wijnwereld, een passie die uiteindelijk haar carrière zou worden.

Haar ongewone achtergrond in combinatie met haar snelle beklimming door de wijnindustrie trok de aandacht van verschillende nationale publicaties. Turzyn is te zien in de Wall Street Journal, Forbes en Maxim om er maar een paar te noemen. Ze is ook net klaar met het maken van haar vijfde wijn in Oregon: een samenwerking met wijnmakers Ken Pahlow van Walter Scott en Louis-Michel Liger-Belair van Bourgogne.

In haar vrije tijd meldt Turzyn zich aan bij een non-profit bedrijf, Wheeling Forward, dat helpt bij het verbeteren van het leven van gehandicapten. Ze onderhoudt haar connectie met de kunstwereld door haar liefde voor gastvrijheid door gala's en evenementen te organiseren voor lokale kunstbedrijven in New York. Heidi is gecertificeerd bij de Court of Master Sommeliers en houdt haar geavanceerde niveau met IWSet.

We zijn diep in het wintervakantieseizoen. Welke wijnen drink je en waarom?

Het seizoen van vieren informeert mijn keuzes, vooral omdat ik verschillende wijnen voor elke vakantie selecteer. Op dit moment, met de verandering in het weer, drink ik Rood Bourgundies; Marsannay is een van mijn go-to-appellaties. Voor Thanksgiving -diner bracht ik de Oostenrijkse Blaufränkisch en Pinots uit Oregon. In december heb ik Côte-Rôtie gedronken en in januari ga ik naar de champagne van de teler, misschien Eric Rodez.

Hoe breng je de wijnselecties bij Gotham in evenwicht tussen de eisen van de consument en nieuwe ideeën?

Ik breng de lijst in evenwicht met klassieke benchmarkwijnen, kleinere producenten en avontuurlijke flessen. Voor de avontuurlijke wijnen zoek ik naar iets dat anders is en toch onmiskenbaar heerlijk. Domaine du Pélican uit Jura is een van mijn favorieten. De wijnen zijn schoon en traditioneel en toch anders en interessant.

Hoe informeert het eten bij Gotham uw wijnkaart?

Het eten bij Gotham speelt een grote rol bij het bouwen van mijn lijst. Ik gebruik de wijnen per glas voor combinaties met elk gerecht op het menu. Ik werk nauw samen met de chef wanneer ze een nieuw gerecht maken om te zoeken naar de beste combinatie. Naarmate de gerechten veranderen, veranderen seizoensgebonden wijnen door de glasverandering. Wat betreft de rest van de lijst, ik heb een goed afgeronde selectie met geweldige producenten van over de hele wereld.

Wat is je go-to-fles minder dan $ 25?

Ik heb veel! Granbazán Albariño of Pernot-Belicard Bourgogne Blanc voor slechts $ 20. Ik zal op zoek zijn naar een droge riesling uit Duitsland of Oostenrijk. Hermann J. Wiemer in de Finger Lakes maakt een mooie. Voor rood, een Cru Beaujolais of Alain Graillot Crozes-Hermitage.

Welke wijn of bubbels zul je knallen voor oudejaarsavond? En wil je iets speciaals roosteren behalve het overleven van 2017?

Deze oudejaarsavond zal ik nippen aan sommige Krug uit 1995. Waarom? Omdat het een mooi geschenk was en waarom niet. Ik zal alle geweldige momenten van 2017 en de opwindende nieuwe avonturen vieren die in 2018 komen.