Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Sicilian Summer Breakfast Granita met brioche

Sicilian Summer Breakfast Granita with Brioche

Keuken getest door Lauren Mowery

Na een paar weken op Sicilië, zul je je snel realiseren dat Zuid -Italianen overal anders ter wereld ontbijten anders doen. Vooral als je aan de oostkant van het eiland bent waar Granita de ochtendtafel regeert. In het verleden gebruikten de lokale bevolking sneeuw van vulkanische Mt. Etna en gemengd deze met suiker, melk en op smaak gebracht met lokale noten en bessen om een ​​koele, ijzige traktatie te creëren geserveerd met een brioche broodje. Vooral Etna Pistachenoten zijn bekend. De fluorescerende groene noten komen uit een deel van de berg genaamd Bronte, met zijn eigen beschermde oorsprongsaanwijzing (zoals een wijnaanaming.) Als Siciliaanse pistachenoten te moeilijk zijn om te vinden-en zelfgrind-gebruik gewoon voor de grond die beschikbaar is Online of in een specialistische winkel.

Te koppelen: Sicilian Passito Dessert Wine

Alleen omdat het ontbijt is, betekent niet dat Sicilianen niet genieten van een kleine tipple met hun traktatie. Natuurlijk eten ze de hele dag door granita voor het geval je liever wacht op een boozy sip dichter bij 17.00 uur. Het eiland staat bekend om een ​​reeks wijnen in passito-stijl (laat geobsedeerd druiven, vaak gedroogd in de zon) gemaakt van verschillende variëteiten, waaronder Malvasia op Salina Island tot Zibibbo (een synoniem voor Muscat) op Pantelleria.

Flessen om te vinden: Probeer Capo Faro Malvasia Passito of Donnafugata Ben Ryè van Pantelleria.

Dient 4
Totale tijd: 4-5 uur

Ingrediënten

2 ½ kopjes water
7 oz witte suiker
1/4 kopje amandelmelk
7 oz Bronte pistachenoten (of enig ander type), verpulverd in een blender of in een kruiden/koffiebonenmolen.
4 mint takjes
Brioche broodjes (van een lokale bakkerij van goede kwaliteit, indien beschikbaar)

Routebeschrijving

Kook op een hoge sudderen water en suiker in een pan tot de suiker smelt. Laat het mengsel niet koken. Haal van het fornuis en laat afkoelen. Wanneer het suikerwatermengsel kamertemperatuur bereikt, roer de melk erdoor. Voeg vervolgens de poederpistachenoten toe en meng goed. Breng over in een ondiepe pan of glasschotel.

Plaats de pan in de vriezer gedurende dertig minuten. Verwijder de pan, roer en schraap het mengsel met een vork om ijskristallen op te breken en draai vervolgens de pan terug om te bevriezen. Blijf elke half uur gedurende 3 tot 4 uur mengen totdat de knapperige textuur van de Granita gladstrijkt en klaar lijkt om te eten. Schep in vier kommen en serveer met een takje munt en een brioche broodje.