Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Sake 101: een beginnersgids voor Japanse sake

Sake 101: A Beginner's Guide to Japanese Sake

Als sake nieuw voor je is of je wilt je kennis uitbreiden, dan ben je hier op de juiste plek. Onze oprichter, Greg, reisde onlangs naar Japan om de wereld van sake te verkennen en deelt hier een aantal essentiële termen en inzichten om je sake-ervaring te verbeteren.

Belangrijke sake termen om te weten

  1. Ginjo (吟醸): Deze term betekent "goed gemaakt". Ginjo sake wordt gemaakt door een aanzienlijk deel van de rijst te polijsten voor de fermentatie, wat leidt tot een verfijnd smaakprofiel.
  2. Daiginjo (大吟醸): Voor wie op zoek is naar de crème de la crème is Daiginjo een stap boven Ginjo, waarbij minstens 50% van de rijstkorrel wordt weggepolijst. Dit proces resulteert in een nog delicatere en complexere sake.
  3. Junmai (純米): Dit zie je vaak op sakeflessen. Junmai betekent "pure rijst", wat betekent dat de sake is gemaakt met alleen rijst, water, gist en Koji, zonder extra toevoegingen. Het is een teken van kwaliteit en zuiverheid.
  4. Nama (生酒): Nama-sake is ongepasteuriseerd, wat hem een frisse, levendige smaak geeft die zich onderscheidt van gepasteuriseerde variëteiten. Hij kan het beste gekoeld en kort na opening worden gedronken.
  5. Koshu (古酒): Terwijl de meeste sake jong wordt gedronken, verwijst Koshu naar gerijpte sake, die na verloop van tijd rijke umami-smaken ontwikkelt. Dit is een must voor diegenen die diepte en complexiteit in hun drankjes waarderen.
  6. Nihonshu (日本酒): In Japan wordt wat wij sake noemen eigenlijk Nihonshu genoemd. Het woord "sake" betekent in het Japans gewoon alcohol, dus als je als een pro wilt overkomen, gebruik dan Nihonshu als je het over Japanse rijstwijn hebt.

Verleng de versheid van uw sake met Coravin Pivot™

Net als wijn kan sake na opening van smaak veranderen. Als je niet van plan bent om de fles in één keer leeg te drinken, is de Coravin Pivot™ je beste vriend. Met dit innovatieve hulpmiddel kun je een glas sake inschenken terwijl je de rest bewaart, waardoor de sake tot 4 weken vers blijft. Of het nu een delicate Ginjo is of een robuuste Koshu, u kunt in uw eigen tempo van uw sake genieten zonder u zorgen te maken over bederf.

Onthoud de volgende keer dat u een glas sake inschenkt deze belangrijke termen en geniet van uw Nihonshu als een echte kenner. En met Coravin, elke schenking is net zo vers als de eerste!

Duik dieper: Luister naar de podcast

In deze aflevering van Sake On Air bespreekt de gastheer een fascinerend onderzoeksproject tussen de British Sake Association en Coravin, waarin wordt onderzocht hoe de Coravin apparaat de delicate smaken van sake bewaart. Je hoort rechtstreeks van Greg Lambrecht, Coravinde oprichter, en Grace Hunt, COO van Toku Sake, terwijl ze de resultaten van dit project delen en vertellen hoe het nieuwe mogelijkheden biedt voor premium sake in bars en restaurants.

Luister hier naar de volledige aflevering om meer te leren over de innovatieve manieren Coravin de toekomst van sake vormgeeft.