Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Interview met Violet Grgich, president van Grgich Hills Estate

Violet-Grgich

Gezien het feit dat ze opgroeide onder het waakzame oog van een van de beroemdste wijnmakers van Napa, begon Violet Grgich's passie voor wijn op jonge leeftijd. Haar vader, Vintners Hall of Fame -inductee Miljenko "Mike" Grgich, moedigde haar aan om de zomers van haar jeugd in het wijnhuis door te brengen. Ze ging naar de Universiteit van Californië, Davis, en verdiende een BA in muziek terwijl ze lessen volgde in biologie, chemie en enologie. Na haar afstuderen keerde ze terug naar Grgich Hills om haar opleiding in de wijnbranche voort te zetten en te leren over dagelijkse activiteiten van de wijnmakerij van haar vader. Ze ontving haar Master of Music in Harpsichord aan de Indiana University en trad vervolgens in 1988 bij de wijnmakerij. Ze is nu verantwoordelijk voor het dagelijkse management van de wijnmakerij, evenals verkoop en marketing.


1. Hoe was het om op te groeien met je vader Miljenko "Mike" Grgich?

Vanaf het moment dat ik liep, nam mijn vader me in het weekend mee naar alle wijnhuizen waar hij werkte. Toen we Grgich Hills oprichtten, wilde hij ervoor zorgen dat ik het bedrijf goed heb geleerd, dus ik ben in wezen opgegroeid in het wijnhuis en speelde in de wijngaarden. Het was heel natuurlijk.


2. Was wijn vanaf het begin een sterke aanwezigheid in je leven? Hoe komt het?

Ik heb sinds 1977 alles gedaan in de wijnmakerij, van werken in de kelder en het laboratorium, tot het boekhoud en hosten van bezoekers in de proeflokaal. Ik ben officieel in 1988 bij het wijnhuis gekomen, dat 22 jaar voltijds is. Maar vertel het niemand!


3. Wat denk je dat het nodig is om te rennen en een succesvol merk te blijven in de concurrerende markt van vandaag?

Ik heb het voorrecht gehad om in elk facet van dit bedrijf te werken, beginnend op zeer jonge leeftijd in de kelder en het lab en vervolgens in de proeflokaal, verkoop en boekhouding. In de loop der jaren heb ik uit de eerste hand kunnen ervaren wat er nodig is om een ​​succesvolle wijnmakerij soepel te laten werken. Als wijnmakerij en familie begrijpen we de noodzaak om zich aan te passen en te innoveren terwijl we binnen onze waarden blijven. Onze waarden komen van mijn vader, die door zijn vader werd verteld: "Doe elke dag je best, leer iets nieuws en maak een vriend." We leven allemaal deze waarden elke dag, persoonlijk, professioneel en hartstochtelijk. Dit creëert succes en een duurzame erfenis, niet alleen nu, maar ook voor vele toekomstige generaties.


4. Wat zijn je favoriete wijnen uit de portfolio en waarom?

Ik ben bang dat ik een trotse ouder ben met onze wijngaarden en wijnen: ik hou niet van slechts een van mijn kinderen. Elke wijngaard en elke variëteit is uniek en speciaal op zijn eigen manier.


5. Gezien bezorgdheid over klimaatverandering, droogte en een veranderende rijpingsperiode, waar zie je Napa Valley -wijnen in de komende veertig jaar?

Net als training voor een marathon, trainen we onze planten om te gedijen in warme, droge omstandigheden. We dwingen de wortels om diep uit te strekken door niet te vertrouwen op druppelirrigatie, zodat ze droogte -seizoenen kunnen overleven. De Vitis vinifera Vine (de wijnstok die je in Napa ziet) is aanpasbaar en kan gedijen in een heet klimaat zonder irrigatie. Het kan hitte en droogte nemen terwijl het nog steeds prachtige wijnen maakt, die te zien zijn in jaargangen die een droogte -seizoen hebben meegemaakt. We zijn diep toegewijd aan natuurlijke wijngroei en zijn rentmeesters van het land. We bezitten al onze wijngaarden en boeren ze van nature en duurzaam zonder kunstmatige meststoffen, pesticiden of herbiciden. Wij geloven dat wat we nu doen, niet vertrouwen op chemicaliën of geïrrigeerd water, onze wijnstokken voorbereidt op de opwarming van de aarde in ons gebied.