Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Interview met Ben Aneff, Managing Partner of Tribeca Wine Merchants

Interview with Ben Aneff, Managing Partner of Tribeca Wine Merchants

22Tribeca Wine Merchants werd in 2000 opgericht met een focus op het bieden van 's werelds grootste wijnen aan gepassioneerde consumenten. Partners Ben Aneff en Robert Groblewski richtten het bedrijf op. Voordat GroBlewski zich bundelde, bracht GroBlewski bijna tien jaar door met het werken in de fijne wijnbranche met mensen zoals Daniel Johnnes, Doug Polaner en Tim Kopec. Groblewski werd verliefd op Bourgogne, Piemonte en de Rhône -vallei, maar vonden het moeilijk om geweldige oudere wijnen te vinden. Aldus werden Tribeca -wijnhandelaren gesticht met dat in gedachten.

"We hebben deze arena echt uit pure passie ingegaan, de wijnen verkocht waar we van hielden, maar geluk zou willen dat consumenten meer en meer zouden beginnen te trekken naar deze regio's, en tot oudere wijnen in het algemeen," zei Aneff. TWM heeft geweldige relaties opgebouwd met langdurige verzamelaars van wie ze regelmatig kopen. Ze hebben ook toewijzingen van huidige release-wijnen van producenten zoals Domaine de la Romanee-Conti, D’Auvenay en Leroy, Comte du Liger-Beliar, Chave, Guigal, Conterno en dergelijke. Ten slotte de plaats een sterke nadruk op het vinden van interessante kleine producenten, van hoofdstuk 24 in Oregon, tot cruse en Rhys in Californië, tot Vodopivec in Italië.

Aneff sprak verder met Coravin over zijn eerste keer dat hij wijn ontdekte, de evolutie van de detailhandel en zijn aanbevelingen om te ontdekken Bourgogne.

Waarom is u in de wijnwinkel ingegaan?

Ik was een klassieke muzikant die wachtte op het seizoen om te beginnen en was geïnteresseerd om meer te leren over wijn. Mijn interesse -niveau explodeerde snel (zoals vaak gebeurt met wijn) en ik had het geluk op een plek te zijn die het herkende en aanmoedigde, en legde me op een opmerkelijke manier bloot aan de grote wijnen van de wereld. Ik herinner me nog dat ik me zorgen uitmaakte dat ik niet genoeg wist over Piemonte, en ik merkte al snel dat ik aan een tafel zat met Mauro Mascarello in Eleven Madison Park, oudere jaargangen van Mascarello, Giacosa en Conterno dronk. Het was eye-opening en voedde het vuur echt.

Zijn de interesses en behoeften van uw klanten veranderd sinds de opening? Zijn er nu wijnen, regio's of stijlen trending?

Dat is geen twijfel Bourgogne, en meer recent hebben de grote wijnen van de noordelijke Rhône en Piemmont in brand gestoken. We waren altijd gericht op deze wijnen, maar geloof het of niet, er waren jaren dat we echt moesten werken om Dujac, Cathiard, Chave, Conterno en dergelijke te verkopen. Ik herinner me dat ik Rousseau Chambertin 2002 maandenlang op de plank had - vandaag ondenkbaar vandaag. We zouden mensen moeten overtuigen dat deze wijnen hun aandacht echt verdienden. Slechts enkele verzamelden die wijnen, waarbij de overgrote meerderheid van serieuze verzamelaars zich alleen op Bordeaux concentreerde. Nu hebben we misschien 10-20 oproepen voor elke fles van veel van deze wijnen, zelfs als de prijzen zijn gestegen.

Hoe is het verkopen van wijn van een fysieke in Manhattan de afgelopen jaren veranderd in Manhattan?

Instagram is een enorme hit geweest voor de wijn- en voedselwereld - het is extreem krachtig. We hebben op deze manier mensen ontmoet die geïnteresseerd zijn in geweldige wijnen en hebben tegelijkertijd geleerd over geweldige restaurants in verre delen van de wereld! Het is een geweldig hulpmiddel. Facebook is nuttig, vooral wanneer u contact kunt maken met uw lokale publiek. Ik kan niet spreken over de druk van Wine.com, omdat de meeste wijnen waarmee we bij alle prijspunten omgaan, van veel kleinere producenten zijn, die veel minder kans hebben om zaken te doen met een bulkverkoper van die aard. En voor iemand die op zoek is naar een geweldige fles voor het avondeten, is er echt geen betere manier om het op te lossen dan te praten met een gepassioneerde lokale wijnhandelaar. Ik hoop dat het voordeel van expertise en passie die we allemaal hebben, zal helpen de zee van verandering te verminderen die door zoveel bakstenen en mortelbedrijven wordt gezien.

Voor een goed opgeleide drinker maar beginner Bourgogne, ofwel vanwege de prijs of angst voor de complicatie ervan, hoe zou u aanbevelen dat ze aan de slag gaan met leren?

Bourgogne is moeilijk omdat het gewoon zo duur is, en het is gemakkelijk om een ​​slecht instapwijn te vinden, of op zijn minst een die niet goed is voor een beginner. Ik denk dat het Jay McInerney was die zei dat een goede vriend nooit een vriend introduceert Bourgogne Om die reden. Gelukkig is 2015 zo'n goede vintage dat je een super heerlijke wijn kunt krijgen van zelfs traditioneel bescheiden appellaties. Op dit moment vind ik de Michel Sarrazin Givry 2015 best leuk voor $ 25 - een geweldige, traditionele Bourgogne bij minder dan de meeste goede pinot noirs uit Californië of Oregon. Faiveley's Mercury -bottelingen, zowel het rechte Mercurius als de Monopole Mercury Framboisier, is een geweldige start in zowat elke vintage.

Over welke onbezongen regio's vind je het leuk om ruimdenkende drinkers te vertellen?

Ik noemde Vodopivec eerder, en ik denk echt dat de blanken van Collio in het bijzonder, en in het algemeen in het algemeen, in het algemeen, fantastisch kunnen zijn. Terlano in Alto Adige is een ander geweldig voorbeeld. Corsicaanse blanken kunnen ook geweldig zijn. Ik ben een grote fan van de Patrimonio van Yves Leccia. Voor rood is de Languedoc in Zuid -Frankrijk en Umbrië in Italië beide de thuisbasis van een aantal geweldige maar minder bekende wijnen.

Wat wil je thuis drinken?

De favoriet van mijn vrouw is blank Bourgogne, dus als we een enkele fles open hebben, is het waarschijnlijk een beetje Mâcon of Chablis. Ravenau wanneer we aan het spatten zijn. Als ik een Rood, het zal iets zijn waar ik echt van hou. Waarschijnlijk een goed Bourgogne of een oudere Barolo. Ik geloof in minder drinken, maar beter drinken. Als ik in het bedrijf ben, ben ik voorzichtig om het aantal dagen dat ik thuis heb te beperken, dus als ik iets open, maak ik gebruik van de kans en wil ik dat het iets is waar ik echt van geniet.

Wat is de beste wijn kopen (of vakantie) die je bent geweest en waarom?

Een van mijn favoriete herinneringen is mijn eerste reis naar de zuidelijke Rhône. Je bent in wezen in Provence en wordt wakker met het prachtige uitzicht, de lucht ruikt naar Rosemary en Lavender, is zo'n plezier. En het bezoeken van Châteauneuf-Du-Pape, het is opmerkelijk om zulke dramatische en duidelijke veranderingen van Terroir te zien. Eén wijngaard zal worden bedekt met kleine witte kiezelstenen, en plotseling verandert de grond dramatisch in zand of in grote witte stenen; het is ongeloofelijk. Er zijn veranderingen van terroir in Bourgogne en Piemonte en elders, maar niets zo dramatisch. Châteauneuf-du-pape zal één wijngaard hebben die zo wit is dat het lijkt alsof het is gesneeuwd, en op een liniaal-rechte lijn verandert de grond volledig in kleur en make-up. Het is ongeloofelijk. Het is zo'n heerlijke plek en voelt alsof je verbeelding tot leven komt voor hoe een prachtige Franse wijnregio eruit zou zien. Het is alsof je in een Cézanne stapt.