Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Hoe een wijnproeverij te gebruiken als een pro

Use a wine tasting mat like a pro

Vind je het leuk om verschillende wijnen te proeven? Wilt u zich kunnen herinneren welke u leuk vond? Als uw antwoord op beide vragen ja is, wilt u waarschijnlijk een mat toevoegen aan uw volgende wijnproeverij. Of het nu gaat om een ​​sociale bijeenkomst, een professioneel evenement of je bent gewoon thuis, een smakelijke mat is uiterst nuttig om je te helpen je die wijnen te herinneren waar je het meest van hield en waarom.


Een smakelijke mat kan zo eenvoudig of zo complex zijn als de gelegenheid en deelnemers dat nodig hebben. Het moet echter altijd basissecties bevatten om inzendingen over de look, geur, smaak en andere informatie van de wijn op te schrijven die u misschien wilt opnemen; Deze secties correleren met de bestelling van het proefproces. Laten we nu de secties opsplitsen die uw wijnproeverij moet opnemen.


Het look -gedeelte:


Het look -gedeelte op de mat heeft meestal opties om te vertellen hoe intens of ondoorzichtig de wijn is, de juiste kleur en de viscositeit. Daarom, na zorgvuldig onderzoek je glas, ben je klaar om dit deel uit te vullen. Als u geïnteresseerd bent in het verzamelen van wijn, is dit gedeelte erg belangrijk voor u omdat de kleur van een wijn het potentieel voor kelder kan aangeven.


Het geurgedeelte:


Nadat u de look -eigenschappen hebt gedefinieerd, bent u klaar voor de volgende stap: de aroma -waardering. In het geurgedeelte van een proefmat kun je die geuren registreren die je kunt identificeren. Vergeet niet om de wijn in het glas te wervelen voordat u deze ruikt om de blootstelling aan het oppervlak aan de lucht te vergroten.


De smaaksectie:


Na het onderzoeken van de visuele en aromatische functies van de wijn, ben je klaar om het smaakgedeelte van je mat in te vullen. Deze sensaties in de mond worden vastgelegd om u te helpen uw percepties te onthouden over de zoetheid, zuurgraad, fruit en het lichaam van de wijn. Het wordt aanbevolen om aanvullende notities te maken die u belangrijk vindt om u te helpen herinneren waarom u van een bepaalde wijn leuk vond of niet leuk vond.


De informatiesectie:


Ongeacht het ontwerp, moet elke proefmat een informatiesectie bevatten. Het doel is immers om gemakkelijk die wijnen te identificeren waar we van hielden. Met dit gedeelte op uw mat kunt u meestal informatie opnemen over de naam, de producent en de variëteit van de wijn.


Het proces van het maken van notities op een proefmat moet eenvoudig en eenvoudig zijn, daarom bevat bijna elke sectie in een mat eenvoudige lijngrafieken of schalen met gespecificeerde opties om het proces te verlichten. Deze matten moeten ook het voorproefje helpen bij het handhaven van een uniforme meetcriteria gedurende het hele proces. De MAT kan bijvoorbeeld een vierstappenschaal hebben om te markeren waar de geurintensiteit van de wijn ligt, of een lijst met kleuren om de juiste te omcirkelen. We raden ook aan om een ​​vereenvoudigd systeem op te nemen om uw ervaring beter uit te drukken. Het kan zo eenvoudig zijn als beslissen of u de wijn opnieuw drinkt of niet.


Nu is het tijd om alles in de praktijk te brengen. Ben je klaar om je proefmat als een pro te gebruiken?