Er gaat niets boven de bijna perfecte combinatie van wijn en chocolade. Misschien is het omdat het proces voor het creëren van wijn erg lijkt op dat van chocolade (beide zijn gefermenteerd met dezelfde gist, geloof het of niet!). Of misschien is het omdat wijnmakers en chocolatiers een enorme trots zijn op hun vak - en dat is te zien!
Met Valentijnsdag om de hoek is het de tijd van dit dynamische duo om te schitteren. Maar welke typen gaan het beste samen? Blijf lezen om deze wijn- en chocoladewedstrijden in de hemel te maken.
Een gids voor het combineren van specialistische chocolaatjes met wijn
Je hebt die hartvormige doos vol specialistische chocolaatjes van je Valentijn ontvangen, maar wilt de perfecte wijn nippen om erbij te horen. We zijn hier om te helpen. Als je begaafd bent:
Melk chocolade pindakaas, geniet van een glas Cabernet Sauvignon. Chocolade en pindakaas zijn al een match gemaakt in de hemel, maar het toevoegen van Cabernet Sauvignon in de mix verzoet de deal nog meer. Cabernets met bijzonder fruitige tonen zoals Blackberry of Cherry gaan nog een stap verder.
Melk chocolade frambozen, heb een glas zinfandel. De typische tonen van frambozen in Zinfandel verhogen deze koppeling alleen naar een nieuw niveau.
Melkchocolade Toffee, geniet van een glas haven. De zoete smaak van toffee maakt de perfecte aanvulling op de meest herkenbare naam in dessertwijnen.
Pure chocolade walnoot, drink een glas sherry. De nootachtige, gedroogde fruitkarakters van Sherry lenen zich perfect voor de combinatie van donkere chocolade en walnoten (of een andere noot trouwens).
Melkchocolade amandel, Combineer met een glas Merlot. De rijpe, Rood Fruitnoten en lichte tot medium body of merlot werkt goed met de gladde smaak van melkchocolade en amandel.
De perfecte chocolade voor uw wijn selecteren
Dus je hebt die speciale fles wijn van je bruiloft, nieuwste verjaardag of uitje naar die speciale plek in het hart van jou en je partner. Welke chocolade moet je ermee combineren? Als je een ... hebt:
Zinfandel, Dit duurt centraal bij het combineren met pure chocolade. Een late oogst Zinfandel werkt vooral goed met deze chocolade!
Banyuls, Een zoete, versterkte Grenache-gebaseerd Rood Gemaakt in Zuid -Frankrijk, dit is ook een match voor pure chocolade. Deze wijn werkt ook goed met romiger chocoladedesserts zoals Dark Chocolate Lava Cake.
Haven, Dit is een geweldige keuze om te combineren met melkchocolade (of zelfs donkere chocolade) die zeker niet zal teleurstellen! Ruby Port of Tawny Port -paar het beste, afhankelijk van de wijn die je hebt gepland om te drinken.
Syrah of Pinot Noir, Deze werken het beste in combinatie met zoetere chocolaatjes zoals melkchocolade, vooral lichtere pinot noir.
Riesling, Dit is een perfecte match voor witte chocolade (wat, leuk feit, eigenlijk is niet Chocolade omdat het geen cacao bevat!). Witte chocolade is de meest veelzijdige chocolade om te combineren met wijn, wat betekent dat de exotische zoetheid van Riesling goed werkt met zijn typische nootachtige karamel en vanille -smaak.
Sauvignon Blanc, Vooral als er meer zijn met citrusnoten, paren mooi gepaard met een witte chocolade en zal zeker zijn.
Heb je eerder een van deze combinaties geprobeerd, of ben je van plan voor Valentijnsdag? We willen weten wat je denkt! Deel uw gedachten in de reacties, of via sociale media door onze handvat @ te taggen @Coravin.