Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Hoe te vertellen of wijn slecht is geworden en hoe Coravin Kan helpen

IMG Header-Hero-cheers

Heb je ooit een glas wijn gegoten en je onzeker voelt? De look, de geur, de smaak - iets leek gewoon ... af? Dit gebeurt soms wanneer een fles niet goed wordt opgeslagen, wordt blootgesteld aan te veel warmte of licht, of een beschadigde kurk heeft.

Over het algemeen moeten alle wijnen worden opgeslagen in een koele, donkere plek aan hun zijde. Hetzelfde geldt voor wijnen toegankelijk met Coravin. Om er zeker van te zijn Coravin Flessen staan ​​op de test, bewaren ze goed voordat ze toegankelijk zijn. Na toegang, blijf flessen goed opslaan en volg de onderstaande conserveringslengte -aanbevelingen:

  • Pivot: Maximaal 4 weken

  • Timeless: Maanden of jaren als kurk van hoge kwaliteit is

  • Timeless met schroefdop: Maximaal drie maanden

  • Sparkling: Maximaal 4 weken

Wijnen - vooral gekoelde wijnen - toegankelijk met Coravin Timeless Wijn per glas systemen zoals Timeless Three, Zes en elf, hebben een beetje extra tijd nodig voordat je ze opslaat. Houd flessen een minuut of langer rechtop om de kurk om te herhalen.

Als het gaat om kurk, varieert de kwaliteit afhankelijk van wanneer en waar deze werd geoogst en productietechnieken. Ook kan kurken na verloop van tijd bros, droog en kwetsbaar worden, vooral wanneer een fles niet goed wordt opgeslagen.

Hoe je kunt zeggen of wijn slecht ging

Omdat je niet altijd kunt bepalen hoe een wijnfles wordt opgeslagen voordat deze in je handen komt en omdat je de kwaliteit van de kurk niet altijd kunt beheersen, is het mogelijk dat je wijn slecht kan worden voordat het je glas raakt. Omdat je waarschijnlijk geen Wijn snuivende hond, je moet leren hoe je wijnfouten zelf kunt detecteren.

Om enkele van de meest voorkomende tell-tale tekenen van een verwende wijn te herkennen, begin je met het activeren van je drie "wijnproeverijen"-zicht, geur, smaak.

1. Zicht: zoek naar wijnfouten

Observeer uw wijn. De allereerste manier om te zeggen of wijn slecht werd, houdt niet de drank zelf in, maar de kurk. Als u merkt dat de kurk enigszins uit de fles wordt geduwd, betekent dit dat de wijn oververhit is. Ook als een kurk afbrokkelt of uit elkaar lijkt te vallen, is er een kans dat de wijn ook slecht kan zijn.

Als de kurk intact is, concentreer u dan op de kleur van de wijn. Je kunt gemakkelijk zien wanneer een wijn zijn glans, knapperigheid of kleur heeft verloren. Als uw wijn er vervaagd en verkleurd uitziet, dan bent u waarschijnlijk op het punt om een ​​geoxideerde wijn te drinken. Blanken en rood nemen beide een bruinachtige tint aan wanneer ze worden blootgesteld aan lucht. Houd er echter rekening mee dat een oude wijn van nature een lichte bruinachtige tint zal hebben; Jonge wijnen daarentegen vervagen alleen in kleur in contact met lucht.

2. Geur: snuif slechte geuren uit

Als je wijn niet goed ruikt, is het waarschijnlijk slecht. Als je een wijn opent die een geroosterd brood of fruitig-vooruit aroma verwacht, maar in plaats daarvan beschimmelde kelder of nat karton ruikt, is het het beste om het niet te proeven. In dit geval is de wijn waarschijnlijk gekorkd. TCA, de chemische stof die verantwoordelijk is voor dat fenomeen, geeft de wijn die minder dan een gunstige geur. Het zal je geen pijn doen om gekorkte wijn te drinken, maar weet dat het zeker niet beter wordt naarmate het zich opent.

3. Smaak: slechte smaak volgt een slechte geur

Geur en smaak gaan hand in hand, dus als je een vreemde geur detecteert wanneer je Schenken Uw wijn, de kans is groot dat de smaak ook is uitgeschakeld. Hier zijn enkele dingen om voor te proeven: zoetheid (als het niet bedoeld is om zoet te zijn), azijnsmaak of zure smaak. Deze fouten treden op wanneer wijn open wordt gelaten, wanneer de fles wordt gekorkd of wanneer de fles wordt geoxideerd.

4. Textuur: zoek naar bubbels

Last but not least, zoek naar de onverwachte aanwezigheid van bubbels in je stille wijn. Sparkling Wijnen halen hun bubbels uit een tweede gistingsfase (leer daarover meer daarover Coravin'S Book of Bubbly), maar wijnen die bedoeld zijn om nog steeds te zijn, niet sprankelend, kunnen per ongeluk carbonatatie krijgen tijdens het bottelproces.

Uiteindelijk, Vertrouw op je instinct. Als een wijn eruit ziet en ruikt, is het waarschijnlijk slecht geworden. Gebruik je Coravin Wijn per glas Systeem om flessen in de loop van de tijd te behouden, kan helpen veel wijn te redden door de afvoer te worden gegoten. Heb je meer tips? Deel met ons @coravin Om anderen te helpen weten hoe ze moeten zeggen of wijn slecht ging.