‘Het is het seizoen ... Gluhwein -seizoen! Een van de meest feestelijke manieren om te genieten van wijn tijdens de feestdagen is warm, Duitse Gluhwein - ook weloverwogen wijn genoemd. Je ruikt de aromatische glühwein -kruiden bij elke WeihnachtsMarkt (kerstmarkt) in Duitsland, Oostenrijk en andere Europese steden in de maand december. Het is de perfecte drank om warm te blijven op een koude winternacht.
Geschiedenis van glühwein
De oorsprong van glühwein is niet precies bekend, maar er zijn verwijzingen naar hete en gekruide wijn al in de Romeinse tijd. Het is meer dan waarschijnlijk dat deze traditie met hen reisde toen ze de rest van Europa veroverden. Tegenwoordig is Gluhwein en Vin Chaud (zoals het bekend is in Frankrijk) een nietje op de traditionele kerstmarkten die elk jaar in heel Europa opduiken. Bezoekers nippen aan deze cocktail terwijl ze winkelen en de verschillende kraampjes doornemen, allemaal ter ere van de kerstperiode.
Belangrijke glühwe wijningrediënten
Deze vakantieklassieker is meestal gemaakt met Rood Wijn, citrusvruchten, suiker en verschillende glühwein -kruiden zoals kruidnagel, kardemom, palken, kaneel en anijs. Als het gaat om het kiezen van de juiste fles, kies dan iets dat jong, helder en fruitig is. A Californië Rood Blend, Argentijnse Malbec, Shiraz en West Coast Pinot Noir maken geweldige keuzes.
Nu is het tijd voor het recept! Als het gaat om het maken van Gluhwein, is langzaam en laag de juiste keuze. Laat de glühwein minimaal 1 uur op het kookplaat op het kookplaat zitten voordat uw gasten aankomen en houd deze warm op de laagste omgeving totdat deze weg is. Het is belangrijk dat het mengsel niet aan de kook komt.
Duitse Gluhwein -recept
Ingrediënten
4 sinaasappels, gejuicht; 2 sinaasappels, Zest
¼ kopje rietsuiker of andere zoetstof naar keuze
10 hele kruidnagel
2 kaneelstokjes
5-6 kardemom pods (optioneel)
4-5 hele steranijs (optioneel)
2 750 ml flessen van Rood wijn
Rum of brandewijn (optioneel)
Routebeschrijving
Verwijder de schil van 2 van de sinaasappels in brede strips met behulp van een groenteschiller. Vermijd niet het witte merg af. Zet opzij en sap vervolgens alle 4 sinaasappels in een grote pot.
Voeg de suiker toe aan de pot en laat het sudderen, roeren totdat alle suiker is opgelost.
Voeg de oranje schil, kruidnagel, kaneel, kardemom en steranijs toe. Sudderen gedurende 1 minuut.
Zet het vuur laag en voeg de wijn toe. Bedek en laat het 1 uur warm worden. Kijk om ervoor te zorgen dat het niet sudderen of kookt.
Serveer warm in mokken met een optionele opname van rum of brandewijn.
Deel uw Gluhwein -creatie met ons op Social (@Coravin).