Formaggio Kitchen is een speciaalwinkel vol met fijne gerechten van lokale ambachtslieden en exclusieve import van internationale producenten. Het best bekend om hun gastronomische kazen, begon hun familie van winkels in 1978 met een visie op het creëren van een Europese winkelervaring in Cambridge, MA. Nu zijn er drie winkels in Cambridge, South End van Boston en New York. Voorbij kaas verkopen ze wijn, bier, charcuterie, producten, olijfolie, jam, honing, koffie, thee, specerijen, chocolade, confecties en een verscheidenheid aan andere specialistische voedselproducten. Terwijl we op 25 juli de National Wine & Cheese Day vieren, hebben we contact gemaakt met Formaggio Kitchen Cambridge's Cheese Buyer Marc Hernandez en wijnkoper Colin Mason om meer te weten te komen over hun bedrijf.
Coravin: Hoe is u allemaal begonnen met uw carrière in de industrie? Is er een specifieke kaas of wijn die uw interesse in uw respectieve carrière heeft gewekt?
Marc: Ik ben opgegroeid in een gezin waar eten van het grootste belang was. Het inhalen met elkaar en het delen van wat quality time samen betekenden altijd om dit rond de tafel te doen met kaas en wijn. Toen ik naar Boston verhuisde, maakte ik kennis met Formaggio Kitchen en wist dat werken hier de beste manier zou zijn om te leren over speciaal eten en wijn. Het is absoluut een enorme leerervaring geweest.
Colin: Ik begon 8 jaar geleden in de branche te werken in een restaurant genaamd Ribelle. Hoewel er geen specifieke wijn was die mijn interesse wekte, had ik een geweldige mentor, Theresa Paopao. Haar liefde voor wijn was besmettelijk en ze zette me op het juiste spoor om te slagen.
Coravin: We begrijpen dat Formaggio is gestart met een visie om lokaal een Europese winkelervaring te creëren. Vertel ons over wat Formaggio uniek maakt van andere kleine, specialiteitenwinkels.
Marc: We besteden een enorme hoeveelheid aandacht en besteden zoveel tijd en energiekansen alleen de beste producten van over de hele wereld. Onze medewerkers speelt zo'n belangrijke rol bij het communiceren van wat zo speciaal is aan elke ontdekking. Als we iets heel cools en interessants vinden dat we willen dragen, wordt het altijd ontmoet door steun en passie in de winkel.
Colin: Ik geloof dat wat ons onderscheidt het aantal keuzes zijn dat we je geven voor zowel kaas als wijn. We hebben een enorme selectie natuurlijke wijnen waarmee we een aantal echt unieke combinaties kunnen hebben.
Hoe bron je je inventaris en hoe heb je relaties met je producenten gecultiveerd? Zijn deze relaties veranderd als gevolg van de uitdagingen die door COVID-19 worden gepresenteerd?
Marc: Absoluut. Het belangrijkste deel van het inkoop van onze kazen is het opbouwen van die relatie met de kaasmaker of affineur. Om dit te doen, moeten we reizen om ze persoonlijk te ontmoeten, waaruit blijkt dat we het werk doen om te begrijpen wat hun kaas buitengewoon maakt. We moeten ook een passie voor de kaas tonen en ervoor zorgen dat hun harde werk zal worden bewaard door goed kaasonderhoud en zorg, en gedeeld met ons klantenbestand.
Colin: Wat wijn betreft, hebben we geweldige distributeurs en importeurs waar we al lang mee werken. Ze weten wat we leuk vinden en we weten met wie we graag werken. Meestal zullen ze monsters voor ons brengen om te proeven, maar dit gebeurt niet meer vanwege COVID-19. Ik zou niet zeggen dat deze relaties meer zijn veranderd dan ze zijn versterkt.
Wat is het meest lonende deel van je werk?
Marc: Een kaasselectie bouwen voor een klant die een speciale avond voor vrienden of familie samenstelt. Het is zo bevredigend om met deze klanten samen te werken om hen te informeren over kaas en door hun voorkeuren te werken. Het is ook zeer de moeite waard om hun oprechte opwinding te zien om deze kazen mee naar huis te nemen om de ervaring met hun vrienden en familie te delen.
Colin: Praten met klanten en helpen bij het samenstellen van geweldige combinaties. Het opbouwen van deze relaties en het leren kennen van onze klanten is veruit mijn favoriete onderdeel.
Heeft u tips om te delen om klanten te helpen kaas en wijn te koppelen? Wat is je persoonlijke favoriete combinatie?
Marc: Zoek naar evenwicht. De perfecte wijncombinatie moet een kaas en visum versa complimenteren. Als je bijvoorbeeld een echt rijke, volle kaas hebt, zoek dan een wijn die fris en verfrissend zal zijn om de rijkdom van de kaas te doorbreken. Mijn persoonlijke favoriete combinatie is Côtes du Jura en Beaufort.
Colin: Als het samen groeit, gaat het samen! Mijn persoonlijke favoriete combinatie is Crémant de Loire en Valençay.
Wijn en kaas zijn absoluut twee delicatessen die we waarderen! Heeft u een go-to-wijn- en kaascombinatie? Deel met ons op sociaal door @ te taggenCoravin Op Facebook, Instagram of Twitter.