Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Probeer een vloeibaar dessert te gieten op Thanksgiving

Try Pouring a Liquid Dessert on Thanksgiving

Pompoentaart, appeltaart, pecantaart. Alle drie verschijnen meestal na het diner op de Thanksgiving -tafel. Waarom geen dessertwijn toevoegen om te combineren met deze laatste cursus? Onverklaarbaar, ondanks het feestelijke karakter van de vakantie, springen de meeste gastheren en gasten meteen naar koffie - en dan naar de bank. Maar als er ooit een rechtvaardiging was om een ​​magisch elixer uit te breken uit 's werelds meest ondergewaardeerde wijncategorie, dient Thanksgiving er een.

Alsof hij een spiegel voor de menselijke natuur houdt, grijpt bijna elke regio druiven in zoete vloeistof, maar sommige hebben een sterkere traditie van de praktijk dan anderen. Gezien het enorme bereik, van geconcentreerde late oogstriesling tot Rich Fortified Port, hier is een overzicht van de meest voorkomende categorieën dessertwijnen gegroepeerd door het proces, met suggesties voor wijnen om van elk te vinden.

Versterkt

Port, Sherry, Madeira, Marsala, Banyuls en Rutherdglen Muscat zijn allemaal versterkte wijnen, de eerste drie zijn degenen waarmee de wereld het meest bekend is. Hoewel deze wijnen uit verschillende landen komen en verschillende druiven gebruiken (Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk, Australië, enz.) Ze hebben ook variaties in het productieproces die de uiteindelijke stijl beïnvloeden. De rode draad in alle versterkte wijn is echter het feit dat elk een gedistilleerde geest heeft gehad, meestal cognac eraan toegevoegd. Deze stap verhoogt het alcoholniveau boven de gemiddelde droge, nog steeds wijn met slechts een percentage of twee, tot tien, afhankelijk van de stijl.

Wijn om te vinden:

Haven: Dow's vintage poort. Voor een speciale gelegenheid wilt u de beste dienen, en in de poortcategorie betekent dat vintage. De wijnen worden pas in topjaren gemaakt van de hoogste kwaliteit fruit. Het probleem met het drinken van vintage is niet alleen de prijs, maar ook benaderbaarheid. Velen hebben tientallen jaren nodig om te rijpen voordat de tannines verzachten en de wijn nadert optimaal drinken. 1977 was een uitgeroepen jaar en een paar retailers hebben online flessen beschikbaar.

Sherry: Lustau Almacenista Oloroso "Pata de Gallina. " De meeste mensen associëren Sherry met zoete wijn, namelijk Harvey's Bristol Cream. Maar de meerderheid is droog. Het midden tussen nootachtig, hartig karakter en delicate zoetheid is deze oloroso van Lustau.

Late oogst en nobele rot

Zoals de naam al aangeeft, komt de late oogstwijn van druiven die zijn achtergelaten op de wijnstok voorbij een normale oogstdatum om hun suikers te concentreren. Er zijn veel regio's beroemd om deze stijl, met name in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Wanneer vochtige omstandigheden precies goed zijn, kunnen druiven een vriendelijke schimmel aannemen genaamd Botrytis Cinerea. Bekend als "Noble Rot", doorboort de schimmel de huiden waardoor water op zijn beurt het sap kan verdampen. Nobele rotwijnen hebben ongebruikelijke en verleidelijke aroma's en smaken die vaak worden geïdentificeerd met abrikozen, perziken en nectarine. Chenin Blanc, Riesling, Sauvignon Blanc en Furmint zijn de primaire witte druiven die vatbaar zijn voor de schimmel.

Chateau d'Yquem van Sauternes in Frankrijk is 's werelds beroemdste nobele rot wijn. Velen hebben er van gehoord, maar weinigen hebben het geproefd gezien het prijskaartje. Vanwege de moeilijkheid om relatief kleine hoeveelheden geïnfecteerde druiven en de kleine hoeveelheid wijn te plukken die de arbeid oplost, is het wonderbaarlijk dat producenten het nog steeds redden. Deze wijnen zijn een waar werk van liefde.

Wijn om te vinden:

Late oogst: Chateau Ste. Michelle Ethos. Je hoeft niet helemaal naar Duitsland te gaan om een ​​mooie, aromatische late oogstwijn te vinden, omdat de staat Washington een prachtige bron is, omdat het de meest riesling in Amerika produceert. En St. Michelle's "Ethos "Late Harvest Muscat is een rijke, decadente wijn met intense aroma's van abrikozen, perziken en bakkruiden. Lagen geconcentreerde smaken zijn prachtig in balans met natuurlijke zuurgraad en een pure, heerlijke afwerking.

Nobele rotstijl: Château RieuUSSEC, Château Doisy-Daëne, Château Doisy-Védrines. Hoewel D'Yquem de standaarddrager is, zijn er veel prachtige Sauternes- en Barsac -producenten die veel gemakkelijker te vinden zijn in uw plaatselijke wijnwinkel voor veel minder geld, inclusief deze drie.

Ijswijn

Traditionele ijswijn, hetzij uit Canada, Oostenrijk of Duitsland, wordt gemaakt door fruit aan de wijnstok te laten totdat de temperatuur laag genoeg daalt voor de druiven om de suikers te bevriezen en te concentreren. De omstandigheden om ijswijn te creëren, bekend als Icewine in Canada en "Eiswein" in Duitsland, worden minder frequent en laten fruit in de wijngaard achter in de hoop dat de juiste omstandigheden komen, is riskant en duur. Wanneer het echter gebeurt, oogsten pickers de bevroren druiven en vervolgens drukt de wijnmaker ze langzaam en voorzichtig om ervoor te zorgen dat het bevroren water gescheiden blijft van de suikerachtige must. De mechanische manier om ijswijn na te bootsen is door cryo -extractie, waarbij druiven worden geplukt bij normale oogsttijden en vervolgens worden ingevroren in koelunits. Deze methode wordt gewoonlijk Iced Wine genoemd. De resultaten tussen natuurlijk en gemanipuleerd kunnen wild verschillen, een realiteit die wordt weerspiegeld in de prijs.

Wijn om te vinden:

Inniskillin Vidal Icewine: Canada's beroemdste Icewine komt uit het schiereiland Niagara in Ontario, een regio betrouwbaar koud genoeg om de stijl te produceren. Het is gemaakt van een druif genaamd Vidal, perfect voor noordelijke groeiomstandigheden. De wijn is een weelderige kracht van tropisch fruit dat in balans is met heldere zuurgraad.

Gedroogde druivenwijnen

Deze groep omvat de beroemde wijnen van Vin Santo del Chianti en Recioto Della Valpolicella, hoewel het niet moeilijk is om wijnmakers over de hele wereld te vinden die met de stijl experimenteren. De methode die wordt gebruikt om de druivensuikers te concentreren, en bijgevolg de zoetheid van de wijn, is uitdroging van het fruit, gedeeltelijk of volledig. Denk aan de intensiteit van een rozijnen in vergelijking met een druif, en je zult een idee hebben. De druiven kunnen drogen op de wijnstok, aan een stromat, of binnenhangen aan rekken binnenshuis. Shriveling fruit levert natuurlijk minder vloeistof op, dus de wijnen worden meestal verkocht in flessen van 375 ml.

Wijn om te vinden:

Mullineux stro wijn: Een geweldig voorbeeld van een jong stel dat veel prijzen wint in Swartland, Zuid -Afrika. Winemaker Andrea Mullineux droogt Chenin Blanc -druiven op een mat in de schaduw buiten totdat ze half royed zijn, met smaken, zuurgraad en suiker geconcentreerd in een intense, geurige vloeistof Goud.