Ben je een ham- of lam -familie? Houdt je paashoogte als hete gekruiste broodjes of een Italiaans paasbrood? Deze Pasen verkennen we de klassiekers en twee Kroatische recepten van chef Johnny Sheehan van Zout ruwe balk + fijne keuken En Leena's keuken In Plymouth Mass. Bekijk hieronder de recepten:
10 klassieke paasgerechten en wijncombinaties
Op zoek naar wijnen om te combineren met die paasklassiekers? Je kunt niet fout gaan met een Italiaanse Pinot Noir of Duitse Riesling. Als u een verhoogde wijnervaring wilt creëren, zijn hier onze keuzes voor gerechten zoals deviled eieren, geglazuurde ham en worteltaart:
Eieren voor het decoreren (verander ze vervolgens in deviled eieren) & Prosecco
Geglazigde Ham & Riesling
Poot of Lamb & Pinot Noir
Geschulpte aardappelen of Aardappelen Grand Mere & Chardonnay
Honing-geglazuurde wortelen & grüner veltliner
Geroosterde asperges & Sauvignon Blanc
Paarse kool salade of slaw & Gewürztraminer
Heet gekruiste broodjes & Cabernet Franc
Italiaans Paasbrood & Pinot Gris
Wortelcake & malbec
In onze snelle zoektocht naar leuke recepten met paashema, vonden we een aantal echt schattige paashaas bumcakes versierd met geraspte kokosnoot, rijstgraan-lekkernijen gevormd in vogelnesten om chocolade-eieren vast te houden, en aardbeien gedompeld in witte chocolade geverfde sinaasappel om ze te camoufleren als wortels als wortels . Wees niet bang om deze Pasen creatief te worden - als een gerecht slecht uitkomt, kan het gemakkelijk worden vergeven met een goede klasse wijn.
2 Kroatische paasrecepten door de veelgeprezen chef -kok
Chef Johnny Sheehan van Zout ruwe balk + fijne keuken En Leena's keuken In Plymouth gebruikt MA meerdere delen van het dier en meerdere kooktechnieken om zijn lamzettingen te maken. Het gerecht bestaat uit drie vele componenten - de ossenhaas, strip lendenen, buik, plus de botten voor bouillon. De ossenhaas is door pan aangesneden en met boter gebogen. De stripwielen worden gewreven in een samengestelde boter van geroosterde knoflook, gepureerde ansjovisfilets, sjalot, verse kruiden van tijm en rozemarijn en gedroogd champignonpoeder. De botten worden geroosterd en tot een bouillon gemaakt met wijn, tomatenpuree, kruiden, kruiden en miRepoix. Dan wordt de buik gebakken.
In het restaurant krijgt elk bord een deel van de ossenhaas, aangebraden strip lendenen, gefrituurde buik en een portie blitva na le leso (gebroken aardappel met snijbiet en olijfolie), lam demi glace, verse kruiden, gefrituurde aardappel en frisse aardappel en fris rondes. Leer hoe u hieronder een vereenvoudigde versie van dit restaurantschotel maakt - Combineer met een Rizman Tribidrag! Živjeli!
Lamzoen
Ingrediënten
8 lamskoteletjes, gezouten en doorspekt
2 oz. plantaardige olie
2 kruidnagel uit knoflook, gehakt
De helft van een kleine sjalot, gehakt
½ kopje goed Rood wijn
2 kopjes kippenbouillon
1 SPRIG Rosemary
1 takje tijm
1 halve stok ongezouten boter
Routebeschrijving
Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg plantaardige olie toe en schroeit vervolgens de lamskoteletjes gekruid met zout en zwarte peper. Bruin aan elke kant tot medium zeldzaam (een interne temperatuur van 120 ° F).
Verwijder de karbonades en voeg de knoflook, sjalot en kruiden toe. Roer snel om te blijven branden net lang genoeg om de knoflook en sjalot te verzachten en de oliën in de kruiden naar voren te brengen. Deglaz de pan met de Rood Wijn en verminder tot bijna droog, voeg de kippenbouillon en boter toe. Verminder, wervelen de pan tot een prachtige glanzende saus vormt. Verminder niet te veel omdat de saus zal breken en vettig wordt (als het brreak doet, kunt u een beetje meer bouillon toevoegen en opnieuw verminderen). Breng op smaak met zout en peper.
Blitva na lešo (gebroken aardappel en Zwitserse snijbiet)
Ingrediënten
4 Medium tot grote gouden aardappel
1 Bunch Swiss Chard, gewassen en chiffonade
3 kruidnagel knoflook, gehakt
1 sjalot, kleine dobbelstenen
6 ounce olijfolie, bij voorkeur Kroatisch
4 Oz. melk
zout en peper naar smaak
Routebeschrijving
Kook in een grote pot de aardappelen met zout totdat ze uit elkaar vallen zacht. Zeef het water en zet opzij.
Verhit een grote bakpan bij voorkeur met hoge zijden op middelhoog vuur. Voeg de helft van de olijfolie toe en vervolgens de knoflook en sjalotten. Breng op smaak met zout en peper tot doorzichtig.
Voeg de Zwitserse snijbiet toe, breng op smaak met zout om het vocht uit de greens te trekken. Draai het vuur neer en kook tot het volledig zacht wordt en de olijfolie en natuurlijke sappen samengaan.
Voeg de aardappel, melk en rest van de olijfolie toe. Samen samen met alle ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
Als Lamb niet je kracht is, zal deze gestoofde rundvleespasta misschien zijn. Voor dit recept wordt rundvleeswang langzaam hersens in kersensap, kippenbouillon, wijn, aromatische groenten, kruiden en kruiden. In het restaurant wordt afgewerkte rundvleeswang versnipperd en gevouwen in verse spinazie raviolis en vervolgens afgewerkt in een saus gemaakt met gereduceerde stoofvloeistof, gebakken knoflook en sjalotten en boter. Wanneer je het gerecht thuis maakt, gebruik je dikke pappardelle.
Beide gerechten (restaurantgerecht en thuis) worden gegarneerd met Paški Sir Cheese van het Kroatische eiland PAG. Combineer met Plavac Mali! Živjeli!
Gestoofde rundvleespasta
Ingrediënten
2 lb. Rundvlees korte rib of schacht
16 oz. Zwart kersensap
24 oz. kippenbouillon
6 oz. Droge witte wijn - Idealiter Kroatische pošip
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
1 kleine wortel, in blokjes gesneden
2 ribben van selderij, in blokjes gesneden
3 kruidnagel van knoflook, gehakt
Spices: Sachet of Tijm, Peterselie, laurierblad, 5 zwarte peperkorrels, 1 theelepel venkelzaad, 1 theelepel korianderzaad
Routebeschrijving
In een Nederlandse oven of stoofde pan van uw keuze, schrikken het rundvlees tot aan alle kanten bruin. Deglaz de pan met witte wijn die alles en elke fond op de bodem van de pan verwijdert.
Voeg groenten, sap, bouillon en zakje toe. Breng naar voren te sudderen.
Bedek uw pot en breng over naar een oven van 300 ° F. Kook 1 uur 45 minuten. Rundvlees moet worden gekookt tot ze uit elkaar vallen. Als het rundvlees niet klaar is, blijf dan in stappen van 15 minuten koken tot het klaar is.
Verwijder het rundvlees en zeef de vloeistof om te reserveren voor de pastasaus.
Pannensaus en pasta
Ingrediënten
3 oz. olijfolie
3 kruidnagel knoflook, gehakt
1 sjalot, gehakt
1 klein takje verse rozemarijn, gehakt
1 takjes verse tijm, gehakt
16 oz. van gereserveerde stoofvloeistof
½ van het geraspte gestoofde rundvlees (reserveer de rest voor een ander recept of ronde twee van hetzelfde)
3 oz. ongezouten boter
1 eetlepel mascarpone kaas of creme fraiche
1 pond pappardelle pasta
4 Oz. Pastamater
zout en peper naar smaak
geraspte Paški meneer kaas (of harde schapenkaas)
takje verse basilicum
Routebeschrijving
Breng een grote pot gezouten water aan de kook om de pasta te koken. Kook de pasta tot Al Dente.
Verhit tegelijkertijd een grote bakpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe en vervolgens knoflook en sjalot. Breng op smaak met zout en peper en kook tot doorzichtig en aromatisch. Doe de gehakte kruiden in, roer snel. Voeg de stoofvloeistof en het rundvlees toe, verwarm om te sudderen.
Plaats in de boter en mascarpone of creme fraiche, waardoor de vloeistof wordt verlaagd om te emulgeren.
Voeg de al dente pasta en pasta -water toe. Sudder samen de pasta rond in de pan totdat de zetmeel uit de pasta de saus verdikt in een prachtige romige creatie. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Garneer met vers geraspte kaas en basilicum.
Dessertwijnen voor Pasen
Nu op het laatste en misschien wel de beste cursussen ... dessert. Zorg ervoor dat je een zoete wijn hebt om uit te kiezen. Hier zijn enkele aanbevelingen:
Chocolade: Vino Santo voor kunnieren voor melkchocolade, Chianti voor rijkere chocoladedesserts
Vanille cake: Gewürztraminer of American Riesling
Citroen- of citrustraktaties: Pinot Grigio
Worteltaart: Duitse Riesling, Malbec of California Chardonnay
Deel uw paasspreads met ons, @coravin.