Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Domaine Bousquet: Pioniers Duurzaamheid in de Mendoza Wine Region in Argentinië

Landscape image of the front gates of Domaine Bousquet, with mountains and a blue sky.

Hoog in de UCO Valley van Mendoza bevindt zich Domaine Bousquet Winery, opgericht door de Franse wijnmaker Jean Bousquet. Voor het eerst omgezet in een wijnmakerij in de jaren negentig, vonden velen dat hij gek was omdat hij Desert Land probeerde om te zetten in een wijnmakerij. Maar met een beetje vindingrijkheid, een familiebedrijf en een verbintenis met het creëren van een duurzaam, organisch product-alles is mogelijk. Ons Coravin Correspondent Jacqueline Coleman of History and Wine profileert de opkomst van de wijnmakerij van woestijn naar stromende wijngaard.

Toen Jean Bousquet in 1990 het verlaten, op grote hoogte gualtale gebied in de regio Tupungato in de UCO-vallei van Mendoza in 1990 bezocht, had hij een visie op het creëren van iets dat daar nog niet had bestaan. Het land was droog, kouder dan andere regio's in Mendoza, en het was maagdelijk territorium als het ging om landbouwgebruik. Niets van dit alles hield echter de derde generatie wijnmaker uit Frankrijk af, die grote plannen had om van het kale woestijnland te veranderen in een wijnmakerij van wereldklasse die op een dag een baanbrekende kracht in het gebied zou worden.

In die tijd in de jaren 90 waren de landprijzen goedkoop in de onontwikkelde delen van Mendoza, dus Bouquet besloot om bijna 1.000 hectare te kopen om in een wijngaard te veranderen. Geen enkele andere wijnmakers waren eerder op dit gebied succesvol geweest vanwege de schaarste van één vitale hulpbron: water. De eerste taak die Bousquet wilde voltooien, was om zijn land duurzaam te maken door een put te graven 495 voet om een ​​waterbron te vinden. Geen eenvoudige taak, maar hij was in staat om de put te voltooien en uiteindelijk twee jaar later wijnstokken op zijn land te planten.

Een strohut in een vijver met een schilderachtig uitzicht op een grote bergketen.

Domaine Bousquet

Veel van zijn vrienden en collega's terug in Frankrijk dachten dat hij gek was om woestijnland te kopen in een onontwikkeld deel van Mendoza om een ​​wijnmakerij te starten waar men nog niet eerder had bestaan, maar Bousquet bleef bestaan ​​met een visie op het maken van kwaliteitswijn in Argentinië. Hij geloofde dat de locatie een perfecte plek was om druiven te cultiveren die een evenwicht zouden zijn tussen de nieuwe zuurgraad van Franse stijlwijn, die zou worden verrijkt door het koelere klimaat dichter bij de Andes Mountains, samen met de rijpe, sappigheid van Argentijnse wijnen, versterkt door de hoogte en blootstelling aan zonlicht. Gualtally was precies deze mix, met hoogtes van meer dan vijfduizend voet, en koele wind van de Andes, samen met zandgronden en veel zonneschijn. Bousquet had zijn stuk wijngroeiende paradijs gevonden.

Een generatieverplichting voor duurzaamheid

Domaine Bousquet, het wijnhuis opgericht door Bousquet op dat kale land, bracht zijn eerste vintage in 2005 uit. In die tijd had Jean Bousquet veel van de oorspronkelijke 988 hectare verkocht die hij kocht om zijn wijnmakerijactiviteiten te blijven financieren. In 2005 was de wijnmakerij gedaald tot 173 hectare, maar fles voor fles met een focus op duurzame praktijken op elk niveau van de operatie, Domaine Bousquet zou groeien tot 667 hectare onder Vine op het landgoed en een moderne wijnmakerij compleet met gastvrijheidscentrum bouwen en restaurant in slechts een paar jaar.

Landschapsuitzicht op druivensterrenten en mensen verzamelden zich met een achtergrond van de bergketen.

Domaine Bousquet

Deze transformatie van woestijnwijngaard naar bestemming van wereldklasse is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Toen de econoom -dochter van Bouquet, Anne Bousquet en haar man, Labid Al Ameri de wijnmakerij bezocht tijdens een reis naar Argentinië in 2002, vonden ze dat ze iets speciaals hadden gezien en begonnen te investeren in de operatie. Anne wilde dat de wijnmakerij functioneerde op vaste principes van duurzaamheid, niet alleen in de druivengroei, maar ook in de manier waarop de wijnmakerij met de gemeenschap eromheen omging. Ze zag de gelegenheid voor Domaine Bousquet om een ​​directe impact te hebben op het creëren van kansen voor de mensen en infrastructuur van Tupungato. Haar toewijding aan het creëren van een volledig duurzame operatie bij Domaine Bousquet wankelde nooit en zij en haar man verhuisden fulltime naar Tupungato in 2009 en namen in 2011 volledig eigendom van de wijnmakerij.

Anne ging naar de zaken en zorgde ervoor dat Domaine Bousquet niet alleen biologisch fruit produceerde, maar dat het bedrijf investeerde in de omliggende gemeenschap en degenen die samen met hen werkten om kwaliteitswijnen te produceren tegen betaalbare prijzen. Ze sloot zich aan bij een alliantie van lokale wijnhuizen om een ​​nieuwe weg naar het gebied te bouwen als een manier om de transportroute te verbeteren van degenen die woonden, werkte in en bezocht de groeiende wijnregio. Anne en Labid boden kansen voor groei binnen het bedrijf voor degenen die zich inzetten voor hun wijnen. Haar praktijk van "360 duurzaamheid" stond één werknemer toe die op de bottellijn begon op 18 -jarige leeftijd om later de kop Van aankoop voor het bedrijf, en chef Adrian, die nu hun restaurant runt, kreeg een unieke kans om te studeren en stage te storten in een keuken in New York City voordat hij terugkeerde om het restaurant van de wijnmakerij te beheren. De Bousquet -manier was vanaf het begin duurzaamheid.

Organische druiven en betaalbare wijnen

“Organisch zijn was nooit een verkoopgimmick. Stewardship of the Land is een noodzaak: het land was ongerept en we stonden het niet te bederven! " -Anne Bousquet.

Alle wijn gemaakt onder het Domaine Bousquet -label is gemaakt van 100% gecertificeerde organische druiven. De wijnmakerij streeft ernaar geen pesticiden, herbiciden of meststoffen te gebruiken, en consistente zachte behandeling van alle vruchten. Er is een biologische tuin ter plaatse waar veel van de producten worden gebruikt in de verse maaltijden die zijn bereid in het restaurant van het wijnhuis. Vanaf het allereerste begin maakten duurzame, organische praktijken deel uit van het plan voor de baanbrekende wijnmakerij, en nu werkt Domaine Bousquet met andere wijnhuizen in de regio om hen te helpen ook te converteren naar organische praktijken.

Dinebord instellen met eten, een gevuld wijnglas en een wijnfles, met een landschapsuitzicht op water.

Domaine Bousquet

Wat het meest indrukwekkend is, is hoe het wijnhuis het allerbeste heeft genomen dat het land geeft en het natuurlijk heeft gehouden, maar het ook betaalbaar voor consumenten heeft gemaakt om van de wijnen te genieten. Met ongeveer $ 13 per fles op de Amerikaanse markt, kunnen wijnliefhebbers genieten van nogal wat van deze fruit-forward wijnen gemaakt met een Franse gevoeligheid. De wijnen voor deze prijs zijn volledig niet -niet -geheven, waardoor het levendige fruit duidelijk kan laten zien, net zoals het land het creëerde. De wijnmakerij produceert ook verschillende premium lijnen die fruit met lage opbrengst gebruiken in kleinere producties van alleen landgoed gekweekte druiven voor extra elegante organische wijnen.

In de loop van 20 jaar is Domaine Bousquet gegroeid van kale woestijnland tot een operatie die toezicht houdt op wijnen die worden verkocht in meer dan 50 landen met 100 fulltime werknemers. Deze beheersing van succes is ongetwijfeld te wijten aan de toewijding en toewijding dat Jean, Anne, Labid en het Bousquet Leadership een duurzame operatie moeten handhaven die het land respecteert en goed is voor de gemeenschap, waardoor Bousquet een echte bruinspelernaam in Argentijnse wijn is .


Heb je een favoriete Domaine Bousquet -wijn? Wij willen weten! Deel met ons op sociaal door @ te taggenCoravin, @Historyandwine en @domainebousquet.