Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Kerstwijnparen voor het diner, dessert en kanten

Model 11 holiday wine tasting virutal

Het is het kerstdiner en je hebt de hele dag in de keuken doorgebracht met het bereiden van de perfecte maaltijd en het bakken van de zijkanten. Om ervoor te zorgen dat u uw Spaanse zuigende varken, Amerikaanse geroosterde kalkoen, Franse kreeft of Italiaans feest van zeven vissen combineert met de perfecte wijn, Coravin heeft drie wijnexperts ingeroepen - Juan F. Cortés van Restaurant Eugene (Atlanta), Mollie Ward van Rolf & dochters (Nashville) en Jon Kuit van Radio Milano (Houston) - Om aanbevelingen te doen voor vakantiemaaltijden van over de hele wereld.

Lees verder voor de perfecte kerstwijnparen voor het diner - plus bonusparen voor uw zijkanten en desserts.

4 Kerstdiner klassiekers

Voor sommige gezinnen is het kerstdiner de enige tijd van het jaar waarin iedereen aan dezelfde tafel is die een ervaring delen. Het is misschien ook de enige tijd van het jaar dat deze speciale gerechten uit de keuken komen. Om ervoor te zorgen dat je wijncombinaties voor Kerstmis op punt staat, noteer je deze aanbevelingen van onze experts.

Geroosterde kalkoen- en pompoentaart

We beginnen dingen met een Thanksgiving en kerstklassieker - de Amerikaanse geroosterde kalkoen met pompoentaart. De experts suggereren een heldere en fruitige wijn:

  • Cortés 'keuze - Charbono, Robert Foley (2012), $35: "Charbono is raar (een beetje zoals geroosterde kalkoen met pompoentaart), fruitig en heerlijk, evenals een van de meer betaalbare Robert Foley -wijnen."

  • Ward's Pick - Gamay, Marcel LaPierre Morgon, $27: “Deze Beaujolais is perfect voor geroosterde Turkije. Het heldere kersenfruit en het lichte body paren mooi, en het is de perfecte vakantiewijn. "

  • Kuit's pick - Chardonnay, "Mannequin" door Orin Swift, $30: “Parfum van gekonfijte citroen, bosc -peer, wilde bloemen en honingdauw meloen, heerlijk rijke en romige textuur balanceert levendige tropische fruittonen, exotische kruiden en verse ananas die langzaam op een boeiende manier tevoorschijn komen. De afwerking heeft een levendige toon van zuurgraad, die dient als een ideaal folie naar de crème Brulee, marshmallow en hazelnoot smaken die de mond omhullen. '

Zoutkabeljauw en calamares

Volgende zijn twee nietjes uit het feest van zeven vissen - een Italiaanse traditie gevierd op kerstavond. Voor dit wijn diner wijncombinatie, beveelt elke expert iets helder en zuur aan:

  • Cortés 'keuze - Pinot Gris, The Eyrie Vineyards Dundee Hills (2012), $22: "De heldere zuurgraad vormt een aanvulling op zeevruchten goed en de druiven worden geoogst van de oudste Pinot Gris -wijnstokken in de Verenigde Staten."

  • Ward's Pick - Tami Grillo Bianco, $20: “Dit middelgrote wit is geweldig met zeevruchten. Een natuurlijke biodynamische wijn gemaakt op Sicilië heeft een mooie vleugje zoutgehalte en mineraliteit en genoeg zuur om echt goed te werken met kabeljauw en calamares, en alles wat uit de zee komt. ”

  • Kuit's pick - Cortese "Gran Passione" Gavi Docg, $28: “Dit medium met tonen van limoenen en witte pruim met bloemen- en minerale tonen, medium body en delicate smaken heeft het een favoriet gemaakt voor de restaurants in het nabijgelegen Genua als een wijncombinatie met de lokale zeevruchten die van de Ligurische kust zijn gevangen als evenals andere lichtere gerechten. "

Kreeft en foie gras

Als u dit jaar uw kerstdiner opneemt, hebben onze experts de perfecte wijncombinaties voor deze op Frans geïnspireerde dinercombinatie. Cortés, Ward en Kuit bevelen elk een witte wijn aan om de rijkdom van de maaltijd in evenwicht te brengen:

  • Cortés 'keuze - Riesling, Big Table Farm Brooks Estate Vineyard (2010), $28: "Droge Riesling uit de Willamette-vallei is veel ondergewaardeerd en het hoort bij alles."

  • Ward's Pick - Chardonnay I Prandi door Marcato Vini, $8: “Deze Italiaanse Chardonnay is een perfecte combinatie voor de rijkdom van kreeft en foie gras. Het heeft hints van grapefruit en vanille en grote zuurgraad om de boterachtige goedheid van kreeft door te snijden. ”

  • Kuit's pick - Gruner Veltliner, Domane Wachau Federspiel, $14: “Aroma's van witte peper en kruisbes en hints van rijpe gele appel. Gemiddeld met frisse zuurgraad, zeer evenwichtig en kruidig ​​in de afwerking. "

Zuigende varkens- en appelsaus

Of u nu geniet van een heel geroosterd zuigende varken of een klassieke stuk ham voor het kerstdiner, al deze wijncombinaties zijn van toepassing:

  • Cortés 'keuze - Albariño Blend, Emilio Rojo Ribeiro (2012), $42: "De wijnen van Emilio zijn als het Loch Ness -monster, er zijn waarnemingen geweest, maar slechts enkelen zijn persoonlijk getuige geweest. Ik daag je uit om deze rijke en genuanceerde eenhoornwijn te ervaren, die vol zit met aroma's van boomvruchten en sport een minerale ruggengraat vergelijkbaar met een fijne chablis. "

  • Ward's Pick - Amontillado Sherry, Bodegas Hidalgo la Gitana , $24: “Een prachtige Amontillado Sherry is een traditionele en zeer smakelijke combinatie voor varkensvlees. De droogheid van sherry samen met de gebalanceerde nuttigheid zorgt voor een zeer unieke combinatie. ”

  • Kuit's pick - Sauvignon Blanc/Semillon Meritage, "Virtu" door St. Supery, $23: “Dit is een geweldige, heldere en levendige witte wijn. Citrus tonen van citroen en limoen, evenals honingdauw, kiwi en Fig, met een onderstroom van verleidelijke rokerige Franse eiken. Smaken van citroen, citroengras en grapefruitschil zijn gefocust en worden verbeterd met de subtiele nuance van geroosterde eik. ” T

Wijnparen voor kerstdesserts en kanten

Brengt u dit jaar een kant of dessert naar het kerstdiner? Hier zijn enkele wijncombinaties om in gedachten te houden zoals u kop naar de wijnwinkel of plaats uw online bestelling.

Meringues Wine Pairing

Meringue -koekjes en rosé: Hoe bevredigend is dat smelt-in-the-mouth gevoel van een meringue-koekje? Prachtig luchtige meringues combineren perfect met een zoete rosé.

pepermuntkoekjes wijn combineren

Pepermuntkoekjes en Cabernet Sauvignon: Terwijl we nog steeds over koekjes hebben, als u op zoek bent naar een meer unieke combinatie om uw zoetekauw te behandelen, geef pepermuntkoekjes en Cabernet Sauvignon een poging.

Kerstwijnparen gepocheerd paar en Riesling

Gepocheerde peren en riesling: Zoete peren vragen om een ​​zoete wijncombinatie. Als er deze vakantieseizoen gepocheerde peren op de desserttafel, kies dan voor een decadente riesling om uw zoetekauw te bevredigen.

Kerstwijnparen Pureed Aardappelen Merlot

Aardappelpuree en merlot: Overgang naar zijkanten, is er iets meer hemels dan een heuvel van romige, boterachtige aardappelpuree? Om de rijke smaak in evenwicht te brengen, pak je een glas merlot dat niet te zuur is.

Kerstwijnparen Brussels spruiten en Chardonnay

Brussels spruiten en Chardonnay: Houd van ze of haat ze, Brussels spruiten vinden meestal hun weg naar een kerstdiner. We raden aan om te roosteren met een esdoornglazuur en hazelnoten om te combineren met een boterachtige gladde chardonnay.

Kerstwijnparen Butternut Squash Soep en Chianti

Butternut squash soep en chianti: Als je merkt dat je dit kerstseizoen opslaat met een mooie, romige kom pompoensoep soep, zorg er dan voor dat je een glas chianti pakt en geniet in de vakantie -vibes. De bijpassende aardse smaken in zowel de soep als de wijn zijn prachtig geaccentueerd in dit paar.

Deel uw kerstwijnparen en dinerspreads met ons via Social, @Coravin. En, in het geval je nog steeds een cadeau nodig hebt voor een wijnliefhebber op je lijst, winkel Merken waar we van houden.