Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Een kelderchat met Bruce Cakebread van Cakebread Cellars

Image of a barn with green grass and people standing outside of it next to an image of red wine being poured into a decanter, featuring the Cakebread Cellars logo.

Het vinden van manieren om goed en duurzaam voor onze planeet te zorgen, is de afgelopen decennia cruciaal geworden. Omdat klimaatverandering deel blijft van het milieugesprek, hebben wijnhuizen ervoor gekozen om innovatieve praktijken aan te nemen om hun voetafdruk op meer dan één manier te verminderen. Voor deze kelderchat spraken we met Bruce Cakebread, president en COO van Cakbread Cellars, om te leren hoe zijn groen gecertificeerde wijnmakerij sinds 1973 duurzaamheid blijft als onderdeel van hun filosofie.

kop Schot van Bruce Cakebread van cakbread cellars in een wijnkelder.

Bruce Cakebread

Sinds 1973 is Cakebread Cellars beroemd om zijn gastvrijheid, ongeëvenaarde wijnen en blijvende toewijding aan kwaliteit. Met meer dan 40 jaar prima wijnmaken, is het gemakkelijk te zien! Tegenwoordig is de tweede generatie Cakebreads die het wijnhuis beheren, Bruce en Dennis Cakebread, trouw gebleven aan zijn toewijding aan het creëren van kwaliteitswijn, terwijl innovatie ook een steunpilaar houdt binnen hun filosofie.

Naast Bruce en Dennis Cakebread zijn wijnmaker Julianne Laks en cellarmaster Brian Lee zwaar betrokken Cakbread Cellars al decenia. Julianne en Brian, samen met directeur van Viticulture Toby Halkovich, hebben een belangrijke rol gespeeld bij het verbeteren van de wijnkwaliteit bij Cakebread Cellars in die tijd door de goedkeuring van innovatieve wijngroeipatologie. Deze omvatten strategieën zoals nachtelijke oogsting om ongerepte druivenconditie te garanderen, de hele cluster drukken van witte druiven, en het gebruik van de traditionele Franse praktijk van Sur Lie om hun rijke en romige Chardonnay te produceren.



Landschapsbeeld van rijen druivenstanden, groen gras en bergen.

Maar dat is niet alle Cakbread Cellars. Ze innoveren hun wijnbereiding op andere manieren om dezelfde hoogwaardige wijnen te produceren waar ze bekend om staan, maar nu om energie te besparen en hun koolstofvoetafdruk op het milieu te verminderen als een groen gecertificeerde wijnmakerij met groen gecertificeerde wijngaarden die zijn gekweld organisch of duurzaam.

Coravin: Hoe vermindert cakebread -kelders zijn koolstofvoetafdruk?

Bruce Cakebread: Sinds de eerste vintage van het wijnhuis in 1973 is duurzaamheid altijd een kernverbintenis van de familie Cakebread geweest. Deze filosofie begeleidt nog steeds al onze praktijken vandaag, variërend van grootschalige initiatieven zoals onze groene parkeerplaats tot onze bijenvriendelijke landbouwcertificering tot alledaagse gewoonten die resulteren in het recyclen van 92% van ons totale afval. Cakebread Cellars volgt alle recycling, energie en watergebruik en voert voortdurend onderzoek uit naar recycling, energie en waterbehoud.

Onze Napa Green Winery -certificering moedigt ons aan om onze duurzaamheidsinspanningen uit te breiden buiten onze eigen voetafdruk. We doen dit door onze werknemers op te leiden om enkele van dezelfde praktijken thuis te gebruiken en andere wijnhuizen en wijngaarden te ondersteunen om Napa Green -gecertificeerd te worden. Dit is hoe een kleine lokale inspanning in de loop van de tijd kan worden vermenigvuldigd om een ​​grotere impact te creëren.



Een vrouw die druiven inspecteert uit een vat donkere druiven.

Coravin: Hoe ziet de toekomst van duurzame en biologische wijn er volgens u eruit?

Bruce Cakebread: De Napa Valley Vintners staan ​​voorop in de duurzaamheid in Napa Valley sinds het landbouwreservaat is opgericht in 1968, dat vandaag doorgaat met Napa Green Land en Napa Green Winery -programma's. Dit zijn gecertificeerde programma's van derden die voortdurende verbetering van onze duurzaamheidspraktijken in onze wijngaarden en wijnmakerij bevorderen. Het UC Davis Platinum LEED -gecertificeerde onderwijs- en onderzoekswinery is een van de beste ter wereld, waarin studenten best practices leren in duurzame wijnbereiding die cruciaal is voor de toekomst van druivengroei en wijnbereiding. Bij het gebruik van deze groene praktijken bij UC Davis op onderzoeksniveau, zal dit leiden tot veranderingen op het dagelijkse wijnmakerij/kelderniveau die duurzamer zijn dan de huidige industriële normen.

Wat is je favoriete Cakebread Cellars -wijn? Heb je duurzamere of organische wijnen in je selecties opgenomen? Deel met ons op sociaal door @cakeBreadCellars te taggen op Instagram of Facebook, @cakebreadwines op Twitter en @Coravin Op alle kanalen!