Gegrilde kaas is een van de eenvoudigste comfortvoedsel die er is - alles wat je echt nodig hebt om een goede sandwich van gegrilde kaas te maken is wat boter, wat brood en wat kaas. Dat gezegd hebbende, het is ook een van de gemakkelijkste gerechten om te verheffen. Voeg wat chique kaas toe, karameliseer wat uien of voeg gesneden fruit toe om basis gegrilde kaas om te zetten in chique gegrilde kaas.
Om de nationale gegrilde kaasdag te vieren, delen we drie verschillende gegrilde kaasrecepten met wijncombinaties. Elke sandwich met gegrilde kaas heeft een paar mogelijke wijncombinaties. We moedigen aan om uw Coravin Wijn per glas systemen om van een beetje van dit en een beetje van dat te vinden om te vinden jouw Perfecte combinatie.
3 gegrilde kaasrecepten en wijncombinaties
Als je een gegrilde kaasliefhebber bent, is de kans groot dat je mond al water geeft. Wij ook. Hieronder staan drie recepten met drie verschillende kazen en bonusingrediënten zoals uien, champignons of vijgen. Toen we deze broodjes als een team maakten, gebruikten we zacht zuurdesembrood ... heerlijk!
Gruyere gegrilde kaas met gekarameliseerde zoete uien
Gruyere Cheese past goed bij champagne en witte wijn. Gebruik Coravin Sparkling En Coravin Timeless naar Schenken Een beetje bubbels, Riesling en Sauvignon Blanc voor deze. Onze aanbevelingen zijn: NV Delamotte Brut Le Mesnil Champagne & 2019 Domaine Mann Vignoble des 3 Terres Elzace Riesling Happy Lemon
Ingrediënten
-
2 plakjes zuurdesem brood
-
8 dunne plakjes gruyere kaas
-
1 kleine zoete ui, dun gesneden
-
1 el olijfolie
-
zout
-
Boter, kamertemperatuur
-
Optioneel: gedroogde oregano
Routebeschrijving
-
Kook de uien: Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Eenmaal heet, voeg de olijfolie toe. Terwijl de olie opwarmt, snijdt u de ui in lange, dunne stukken. Voeg de ui toe aan de pan en bak 10 minuten, vaak roeren. Voeg een snufje zout en optionele snufje suiker toe. Blijf 15-20 minuten koken, vaak roeren, tot bruin en geurig.
-
Verhit een koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Verspreid boter aan een kant van elk plak brood. Plaats het brood op de koekenpan, boterzijde naar beneden.
-
Voeg bovenop elk 4 dunne plakjes kaas toe (of meer!). Kook ongeveer 3-4 minuten totdat de bodem goudbruin begint. Voeg een lepel water toe aan de koekenpan om de kaas te maken en dek 1-2 minuten met een deksel.
-
Top één plak met uien en opties kruiden en dek vervolgens met de andere plak. Persen Stevig naar beneden dan overgaan op een bord. Snijd en geniet van een glas wijn.
Brie gegrilde kaas met vijgen
Deze is geïnspireerd door de Charcuterie Board van onze dromen. Brie en vijgen zijn een match gemaakt in de hemel. Als je geen nieuwe vijgen in handen kunt krijgen, pak dan je favoriete vijgenspreiding. Heb je beide? Voeg beide toe. Voor wijn raden we aan om te paren met Sauvignon Blanc of Pinot Noir. Onze aanbevelingen zijn: 2020 AQUILINI Rood Mountain Sauvignon Blanc & 2018 Halleck Vineyard Three Sons Cuvee Pinot Noir Russian River Valley
Ingrediënten
-
2 plakjes zuurdesem brood
-
8 dunne plakjes brie -kaas
-
2 vijgen, dun gesneden
-
Boter, kamertemperatuur
-
Optioneel: gedroogde rozemarijn
Routebeschrijving
-
Verhit een koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Verspreid boter aan een kant van elk plak brood. Plaats het brood op de koekenpan, boterzijde naar beneden.
-
Voeg bovenop elk 4 dunne plakjes kaas toe (of meer!). Kook ongeveer 3-4 minuten totdat de bodem goudbruin begint. Voeg een lepel water toe aan de koekenpan om de kaas te maken en dek 1-2 minuten met een deksel.
-
Top één plak met vijgen en optionele kruiden en dek vervolgens af met de andere plak. Persen Stevig naar beneden dan overgaan op een bord. Snijd en geniet van een glas wijn.
Cheddar champignon gegrilde kaas met knoflook
We houden van de aardse mix van champignons en knoflook gecombineerd met scherpe cheddarkaas. Voor wijn wilt u de romige textuur en aardse smaken nabootsen door een chardonnay of wit te gieten Bourgogne. Onze aanbevelingen zijn: 2019 Duckhorn Migration Chardonnay Sonoma Coast & 2019 Buisson-Charles Aligote Sous Le Chemin
Ingrediënten
-
2 plakjes zuurdesem brood
-
8 dunne plakjes cheddarkaas
-
4-5 wilde paddestoelen, dun gesneden
-
2 kruidnagel van knoflook, gehakt
-
1 el olijfolie
-
zout
-
Boter, kamertemperatuur
-
Optioneel: baby rucola
Routebeschrijving
-
Kook de champignons en knoflook: Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Eenmaal heet, voeg de olijfolie toe. Terwijl de olie opwarmt, snijdt u de champignons in dunne stukken. Voeg de champignons toe aan de pan en bak 5-6 minuten, vaak roerend. Voeg een snufje zout en gehakte knoflook toe. Blijf 3-4 minuten koken en vaak roeren.
-
Verhit een koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Verspreid boter aan een kant van elk plak brood. Plaats het brood op de koekenpan, boterzijde naar beneden.
-
Voeg bovenop elk 4 dunne plakjes kaas toe (of meer!). Kook ongeveer 3-4 minuten totdat de bodem goudbruin begint. Voeg een lepel water toe aan de koekenpan om de kaas te maken en dek 1-2 minuten met een deksel.
-
Top één plak met champignons en optionele rucola en dek vervolgens af met de andere plak. Persen Stevig naar beneden dan overgaan op een bord. Snijd en geniet van een glas wijn.
Deel je sandwich en wijncombinaties van gegrilde kaas met ons op sociale, @coravin.